به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید صادق حسینی؛ رئیس سازمان حج و زیارت در حاشیه نشست صمیمی با کارگزاران زیارتی در جمع خبرنگاران در خصوص چرایی تشکیل چنین جلسهای گفت: با توجه به وجود ۲۶۰۰ هزار دفتر زیارتی در کشور و فعالیت کارگزاران برای اعزام زائران به عتبات عالیات و حج و همچنین ضرورت مشارکت در ارائه نقطه نظرات این عزیزان به جهت روند اجرایی اعزامها در طرح جدید عتبات، از نمایندگان کارگزاران در هر استان دعوت کردیم تا در نشستی مشترک و صمیمی حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه روند اعزام زائران به عتبات عالیات از ابتدای امسال تا پایان آذرماه رو به رشد بوده است، گفت: طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ حدود ۲۴۲ هزار زائر در طرح جدید به عتبات عالیات اعزام شدهاند که این رقم نشاندهنده اعتماد روزافزون مردم به سازمان حج و زیارت است بنابراین به دنبال دریافت ایدهها و پیشنهادات با هدف توجه به نقاط قوت و ضعف و رفع کاستیها در این طرح هستیم.
رئیس سازمان حج و زیارت به تأثیر برخی نوسانات ارزی در سفر به عتبات عالیات اشاره و تصریح کرد: در ماه آذر تعداد ۵۲ هزار نفر با کاروانهای زیارتی تحت نظارت سازمان حج و زیارت به زیارت اعتاب مقدسه در عراق مشرف شدهاند که این رقم کم نظیر است.
حسینی ادامه داد: برای رفع مشکل نوسانات ارزی رایزنیها و مکاتباتی را با بانک مرکزی و معاون اقتصادی دولت انجام دادهایم تا یک خط اعتباری برای هر فصل برای امور اجرایی اعزام به عتبات عالیات تخصیص داده شود تا مشتاقان این سفر زیارتی بدلیل نوسانات بازار ارز از این تشرف بازنمانند.
وی با اشاره به تصویب و اعلام مصوبات شورای عالی حج از سوی دبیرخانه شورای عالی حج گفت: اینکه چارترینگ هواپیماهایی که به مقصد عتبات عالیات پرواز کنند، تحت نظارت سازمان حج و زیارت قرار بگیرد یکی از بندهای مصوبات است که در صورت اجرایی شدن آن شاهد کاهش قیمتهای هوایی خواهیم بود، زیرا این چارترینگ در حال حاضر در اختیار برخی شرکتها یا افراد است که عملاً هزینهها را برای زائران افزایش میدهد.
وی در رابطه با برخی مشکلات و دغدغههای مطرح شده در حوزههای اجرایی گفت: تمامی مشکلات و دغدغهها در حوزههای خدماتی احصا شده و حتی بدین جهت طی هفتههای گذشته هیئتی از سازمان حج و زیارت شامل معاون امور عتبات سازمان و جمعی از مدیران کل این حوزه به عراق عزیمت کردند و از نزدیک در راستای رفع کاستیها و افزایش رضایتمندی زائران تلاش کردند و اقدامات لازم را انجام دادند.
حسینی درباره اینکه در طرح جدید عتبات، مبلغی از شرکتهای مجری به عنوان ضمانت در حُسن انجام کار دریافت میشود، گفت: در حدود ۱۰ درصد از هر مبلغی که شرکتهای مجری از زائران دریافت میکنند را سازمان حج و زیارت به عنوان ضمانت حُسن انجام کار در اختیار میگیرد تا در صورت بروز هر گونه مشکل یا شکایت، این مبلغ بعد از بررسی کارشناسی در حوزههای مطرح شده، به زائر مسترد شود؛ طی ماه قبل نیز معدودی از شرکتهای مجری جریمه شدند و این مبلغ ضمانت به زائر برگشت داده شد.
رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص حج تمتع ۱۴۰۲ و آخرین برنامهریزیها برای متقاضیان گفت: دور اول مذاکرات حج تمتع آتی در حدود ۳ هفته قبل و در سطح معاونان سازمان و وزارت حج عربستان به صورت ویدئو کنفرانسی انجام گرفت؛ دور بعدی این مذاکرات نیز به صورت حضوری خواهد بود و شنبه ۱۷ دیماه به همین منظور سفری را به دعوت وزارت حج و عمره عربستان به این کشور انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه انتظار داریم کشور میزبان سهمیه حجاج جمهوری اسلامی ایران را نسبت به ایام قبل از کرونا افزایش دهد گفت: براساس مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی یک درصد از میزان جمعیت هرکشور اسلامی میتوانند در حج حضور داشته باشند بنابراین میزان دعوت از حجاج هرکشور براساس جمعیت آن کشور اندازهگیری میشود بدین جهت با توجه به افزایش جمعیت کشورمان پیشبینی میکنیم این رقم حدود ۹۰ هزار نفر باشد.
حسینی تأکید کرد: ما بدلیل اینکه حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار زائر درنوبت اعزام داریم بنابراین درخواست سهمیه اضافه را هم مطرح خواهیم کرد که امیدواریم مورد توجه مقامات ذیربط کشور میزبان قرار گیرد. در حال حاضر روند کارهای اجرایی حج ۱۴۰۲ در حال انجام است و از هفته گذشته کارهای اجاره هتلها به صورت وبیناری آغاز شده است همچنین ثبتنام زائرین از ۳۰ دی ماه انجام میگیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت به اولویتبندی در نامنویسیها اشاره و خاطرنشان کرد: اولویت نخست دراعزام با افرادی است که در سال ۹۹ نامنویسی کرده و همه مبلغ خود را پرداخت کردهاند، اما به سبب محدودیتهای کرونایی موفق به اعزام نشدهاند که البته تعداد این عزیزان نیز حدود ۳۷ هزار نفر است؛ اولویت دوم با دارندگان فیش حج تمتع ۸۵ تا پایان اسفند ۸۵ است که در صورت تکمیل نشدن کاروانها به ترتیب اولویت بعدی با دارندگان فیش حج تمتع فرودین ۸۶ تا اردیبهشت همان سال است.
وی با اشاره به رفع محدودیتهای کرونایی در کشور عربستان گفت: امسال برخی محدودیتها همانند الزامی بودن واکسن یا سایر ممنوعیتها رفع شده است البته شرط برآنکه در ماههای آتی اتفاق خاصی در این خصوص رخ ندهد.
رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص قیمت حج تمتع ۱۴۰۲ و برخی نوسانات ارزی در این راستا توضیح داد: حج تمتع آتی قطعاً دو نرخی خواهد بود چراکه ثبت نامکنندگان سال ۹۹ در سالهای گذشته نامنویسی کرده و پول خود را پرداخت کردهاند و ارز این افراد نزد بانک مرکزی بصورتامانت نگهداری میشود و قطعاً رقم آنها پایینتر از دیگر ثبت نامکنندگان است البته اگر کشور میزبان هزینههای اجرایی را افزایش دهد آن را به این عزیزان نیز اعلام خواهیم کرد.
حسینی افزود: در خصوص هزینه اعزام دیگر متقاضیانی که امسال مشرف میشوند نیز هنوز نمیتوانیم اظهار نظر کنیم چراکه منتظر اعلام هزینههای خدماتی کشور میزبان هستیم. سال گذشته یک هزینه ۱۲۰۰ دلاری به هزینه خدمات اضافه شد که سعی کردیم بخشی از آن را با تخفیفهای اعمال شده در هزینههای هتلها جبران کنیم بنابراین باید در اعلام هزینهها منتظر شاخصهای ذکر شده و از طرفی تصمیمات کشور میزبان باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره اینکه چه تمهیداتی برای کاهش مدت زمان سفر اندیشیده شده است گفت: متأسفانه به دلیل تحریمهای ظالمانه، امکان استفاده از هواپیماهای پهن پیکر برای انتقال و بازگشت زائران وجود ندارد که اگر این مشکل رفع شود یکی از دلایل افزایش مدت زمان سفر رفع میشود، اما دلایل دیگری همانند جداول پروازی کشور میزبان نیز ازجمله این موارد محسوب میشود که تصمیمگیری دراین رابطه به عهده آنها است، اما مطمئناً در این راستا تلاش خواهیم کرد و چانهزنیهای لازم برای کوتاهی اسلتها و جداول پروازی را انجام میدهیم.
حسینی درباره راهاندازی سفر عمره نیز اظهار کرد: ما همیشه پیگیر راهاندازی سفرهای عمره مفرده هستیم چراکه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در انتظار هستند؛ درهمین راستا طی دو ماه گذشته مکاتباتی را با وزارت حج و عمره عربستان انجام دادهایم، اما هنوز جوابی در رابطه با راهاندازی مجدد عمره دریافت نکردیم. قطعاً در سفر آتی به عربستان پیگیر موضوع عمره نیز خواهیم بود تا سیل مشتاقان سفرهای زیارتی به سرزمین وحی به آرزوی دیرینه خود برسند، انشاءالله.