به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، اولین نشست اعضای قرارگاه شهید فخریزاده در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.
در این نشست که با حضور روسای دانشگاههای سیستان و بلوچستان، ولایت ایرانشهر، زابل، آزاد اسلامی استان، فرهنگیان استان، پیام نور استان و مجتمع آموزش عالی سراوان و همچنین معاونین فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، علوم پزشکی زابل و فنیوحرفهای استان و نیز معاون پژوهشی دانشگاه زابل و نماینده معاونت سیاسی اجتماعی استانداری برگزار شد نحوه حمایت از طرح راهیان پیشرفت، مورد بررسی قرار گرفت.
غلامرضا رضایی رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان که به عنوان رئیس دانشگاه معین استان ریاست این قرارگاه را بر عهده دارد گفت: بسیج دانشجویی در تمامی عرصه های فرهنگی و اجتماعی و علمی در کنار دانشگاه است.
وی ادامه داد: اکنون که بسیج دانشجویی علاوه بر امور فرهنگی در حوزه پژوهش و فناوری برنامه های جدی و منطبق بر نیاز دانشجو و استاد را طراحی کرده است، دانشگاه نیز باید حمایت خود را افزون کند.
رضایی در تشریح اهداف راه اندازی قرارگاه شهید فخریزاده عنوان کرد: همانطور که قرارگاه شهید علمالهدی برای برپا داشتن یک رزمایش فرهنگی مانند راهیان نور تاسیس شد قرارگاه شهید فخریزاده نیز در جهت تبیین دستاوردهای کشور و امیدآفرینی در قالب یک مانور علمی به نام راهیان پیشرفت بنا نهاده شده است.
وی اظهار داشت: طرح راهیان پیشرفت به دانشگاه کمک میکند تا از یک سو بر داشته های علمی دانشجویان و شناخت آنان نسبت به توانمندی های کشور بیفزاید و از سوی دیگر با تبیین درست واقعیات، از بُروز ناآرامی و نارضایتی جلوگیری کند؛ زیرا عامل بسیاری از مشکلات در حوادث اخیر، بی اطلاعی دانشجویان بود.
وی با اشاره به تاثیر دانشجویان در حل مسائل تصریح کرد: اثری که یک دانشجوی آگاه و مسلط به ظرفیتهای کشور میتواند در شرایط حال و آینده کشور داشته باشد قطعا بیشتر است.
رئیس قرارگاه شهید فخریزاده سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانشگاه های استان با تمام توان از برنامه های راهیان پیشرفت استقبال و حمایت خواهند کرد.
ابوالفضل سرگزی، مسئول بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان و دبیر استانی قرارگاه شهید فخریزاده در این نشست با بیان اینکه محوریت این قرارگاه بر طرح راهیان پیشرفت استوار است افزود: امروز در شرایطی که دشمنان انقلاب اسلامی درصدد هستند تا ناامیدی را القا کنند به سخن گفتن از توانایی های کشور نیاز داریم.
وی ابراز داشت: دانشجویانی که ممکن است بدون آگاهی و در اثر جَوّ رسانهای به جریان اغتشاشات در دانشگاه پیوسته باشند با روایتی از جنس راهیان پیشرفت تغییر نظر خواهند داد؛ کما اینکه این مطلب به اثبات رسیده است.
سرگزی روایت راهیان پیشرفت را متمایز از روایت بازدید علمی دانست و گفت: راهیان پیشرفت الگویی از جنس ارائه نقاط عطف، تلاش در مسیر حل مسائل و رفع نیازهای کشور، نحوه عبور از تحریمهای ظالمانه و گره زدن عرصه اقتصاد و تولید به خلاقیت و نوآوری است.
حامد نجفیآشتیانی، رئیس دانشگاه ولایت ایرانشهر در ادامه عنوان کرد: دانشجویان فعال در بسیج دانشجویی نمونه های واقعی کار تشکیلاتی در زمینه های علمی و فرهنگی هستند چرا که موضوعاتی همچون استفاده درست از بیت المال همیشه مورد توجه آنها است.
وی بیان کرد: ورود بسیج دانشجویی به مسائل علمی را باید به فال نیک گرفت چرا که میزان اثر گذاری و کیفیت برنامه ها با وجود بسیج دانشجویی متفاوت خواهد بود و از این حیث دانشگاه بر خود لازم می داند تا حمایت لازم را داشته باشد.
پیمان افراسیاب، رئیس دانشگاه زابل هم بسیج دانشجویی را یک ابزار میدانی موثر و فعال در صحن دانشگاه خواند و عنوان داشت: بدون تردید جهادی ترین و اصلی ترین نوع تبیین، بیان دستاوردهای نظام برای قشر جوان و دانشجو است.
وی با تاکید بر استقبال دانشجویان و اساتید از برنامه های طرح راهیان پیشرفت اظهار داشت: ما میتوانیم حتی با ظرفیت بالا و تعداد نفرات زیاد، این برنامه ها را پوشش دهیم؛ ضمن اینکه حضور اساتید نیز میتواند کیفیت را بالاتر ببرد.
همچنین مسعود اکبریزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اردوهای راهیان پیشرفت برای تقویت خودباوری و روحیه ما می توانیم مثمر ثمر است.
وی ادامه داد: اساتید و دانشجویان با این برنامه ها در طرح راهیان پیشرفت هم توانمندی ها را به صورت تخصصی از نزدیک می بینند و هم با مسائل کشور بی واسطه آشنا می شوند و این امر می تواند جرقه اول را در ذهن آنها ایجاد کند که می توانند مسائل کشور را حل کنند.
عباس اویسی، رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان نیز گفت: اگر در طرح راهیان پیشرفت اولویت با دانشجویانی باشد که نسبت به نظام و انقلاب شبهه دارند قطعا موثرتر خواهد بود.
وی افزود: اگر بتوان دو اردوی راهیان نور و راهیان پیشرفت را تلفیق کرد به نحوی که اهداف هیچ یک تحت تاثیر قرار نگیرد، هزینه اردوها کاهش مییابد.
محمدرضا ریگی، رئیس مجتمع آموزش عالی سراوان نیز ابراز داشت: حرکت ارزشمند راهیان پیشرفت باید به همه دانشجویان و اساتید معرفی شود.
وی تاکید کرد: تولید محتوای لازم که جذابیت هم داشته باشد می تواند راهیان پیشرفت را به مخاطب معرفی کند و آنها را ترغیب نماید.
همچنین علیرضا کیخا، رئیس دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه با اثرگذاری فراوان دانشجو معلمان در نظام تعلیم و تربیت کشور، تبیین دستاوردهای کشور برای آنان لازم و ضروری است و این دانشگاه در حد توان خود از طرح راهیان پیشرفت حمایت میکند.
یداله شعیبی، نماینده کمیسیون دانشجویی شورای تامین استانداری سیستان و بلوچستان هم ضمن استقبال از طرح راهیان پیشرفت عنوان کرد: معاونت سیاسی اجتماعی استانداری برای این طرح ارزش فراوانی قائل است و حتما مساعدت لازم صورت خواهد گرفت.
وی بیان داشت: رویکرد ما این است که هر قدر به این برنامه ها اعتبار داده شود سرمایه گذاری صورت گرفته و هزینه نیست.
علی خسرویبنجار، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زابل با بیان اینکه بسیج دانشجویی نقشی تعیینکننده در مقابله با جنگ نرم و رسانهای دارد عنوان داشت: امروز که دشمن میخواهد از دانشجویان برای رسیدن به اهداف شوم خود سوءاستفاده کند طرح راهیان پیشرفت میتواند دانشجویان را به سوی روایت درست از کشور سوی دهد.
در ادامه محمود سنچولی، معاون فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان تصریح کرد: آنچه در راهیان پیشرفت اهمیت دارد تمرکز بر بنبست شکنی ها و انتقال اصول آن به دانشجویان است؛ لذا موقعیتهایی که ممکن است در آنها برگشت به عقب و یا استفاده از قطعات و مواد اولیه خارجی برجسته باشد نباید در این طرح مورد توجه باشند.
همچنین محمد خمرنیا، مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر حمایت از راهیان پیشرفت تاکید و اظهار کرد: این دانشگاه ثمره شیرین همکاری با بسیج دانشجویی را چشیده و از این پس نیز در مسیر پشتیبانی از طرح راهیان پیشرفت قدم بر میدارد.
در این نشست بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان پیشنهاد تاسیس مرکز راهیان پیشرفت در استانداری را ارائه کرد. همچینن مواردی مانند همکاری استانداری و فرمانداری ها و دستگاههای دولتی در پایش موقعیت های پیشرفت استان، حمایت مستمر مادی و معنوی دانشگاهها و دستگاه های دولتی از برنامه های طرح راهیان پیشرفت، همکاری اساتید در اجرای طرح و تخصصی کردن برنامه ها، عدم محدودیت بازدید برای پروژه های بزرگ و تامین امنیت اردوهای یک یا چند روزه در این نشست به تصویب رسید.