به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در همین زمینه «فاضل فکورمقدم» معاون صدای مرکز خلیجفارس درباره تاثیر برگزاری جشنوارههای رادیویی بر ارتقاء سطح برنامهسازی گفت: جشنوارههای رادیویی امکان حضور آثار رادیویی مختلف را فراهم میکنند. جشنوارهها محملی برای تبادل تجربه و دانش است و از این رو حضور تهیه کنندگان و سایر عوامل برتر تولیدات رادیویی با ارائه آثار متنوع و فاخر خود، میتواند ضمن ایجاد نشاط در حوزه تولید، ارتباط برنامه سازان حوزه مستندسازی و دیگر حوزهها را در راستای ارتقای سطح کیفی برنامهها کمک نماید.
وی با اشاره به اینکه رقابتها هدفمندتر، محتوایی و هیجانیتر شدهاند افزود: جشنوارهها میتوانند با معرفی ظرفیتهای رادیو به مدیران و تصمیمگیران کشور، پیوند دهنده بین رادیو و نظام حکمرانی کشور باشند و از این رو میتوان به سرمایهگذاری مدیران کشوری در رادیو امیدوار بود.
فکورمقدم برونسپاری تولیدات در ساختار مستند به هنرمندان فرهیخته و مجرب، تأمین امکانات و بودجه لازم برای تولیدات مستند و آموزشهای لازم به برنامه سازان برای تولید مستندهای رادیویی طبق فناوریها و تکنیکهای به روز شده را از جمله راهکارهایی برای تقویت جریان مستندسازی در رادیو دانست.
معاون صدای مرکز خلیجفارس در پاسخ به این سوال که جشنوارهها چه تأثیری بر همافزاییها و افزایش همگرایی میان مدیران، برنامهسازان و مخاطبان دارد؟ گفت: مهمترین اهداف برگزاری جشنوارهها برداشتن گام بلند برای تحقق ارتقاء سطح کیفی فنی، هنری و محتوایی تولیدات در رادیوست و از این رو جشنوارهها ظرفیتی را برای تبادل تجربیات و دیدگاهها بین مدیران و برنامهسازان، ایجاد انگیزه و کشف استعدادها و بروز خلاقیت و تکریم سرمایه انسانی را در رادیو به ارمغان میآورد.
وی نداشتن بودجه مکفی، تجهیزات لازم و تدارکات برای تولید یک برنامه مستند را از عوامل عدم توجه به مستندسازی در رسانه رادیو دانست و گفت: همکاری و تعامل بین شبکهای برای تأمین و پخش برنامههای مستند فاخر در کنداکتور شبکهها و تخصیص بودجه قابل توجه برای عملیاتی شدن سیاست نهضت مستندسازی رادیویی و جذب بیشتر برنامهسازان به این ژانر رونق خوبی ایجاد خواهد نمود.
فکورمقدم درباره انتظارش از یک مستند رادیویی گفت: مستند رادیویی باید واقع گرا و قابل استناد باشد. توجه ویژه به موضوع و سوژه، ریتم، روایت، موسیقی مناسب، افکت، نویسندگی متبحرانه میتواند شنونده را تا پایان برنامه به همراه نگه داشته و بهرهمند سازد.
معاون صدای مرکز خلیجفارس درباره نقش رادیو در تقویت اعتماد عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی نیز گفت: رادیو جایگاه بسیار مهمی در شکلدادن به نگرشها و افکار عمومی بر عهده داشته و نقش مؤثری را در زمینه مشارکت اجتماعی ایفا میکند. ارتباطات همواره یکی از اهرمهای مؤثر در زندگی اجتماعی انسان به شمار رفته و رادیو به عنوان یک رسانه گرم همیشه ارتباط بسیار نزدیک و صمیمانهای با مخاطبان و افراد جامعه خود داشته است. رادیو قدرتی عمیق دارد و ناخودآگاه اثر میگذارد و همه چیز و همه کس را دربر میگیرد. رسانه رادیو بسیاری از مردم را صمیمانه تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند با هم افزایی و مفاهمه بین خود و شنوندگان به پیوند حداکثری در جامعه کمک کند.