به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مینا بیابانی، رئیس بسیج جامعه زنان ایران، ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: با توجه به اینکه در ماههای اخیر وضعیت زنان در جمهوری اسلامی توسط رسانهها و نظامهای معاند زیر سوال رفته است، تصمیم گرفتیم در نشستی رسانهای با استناد به آمار دقیق که بسیاری از آنها از منابع خارجی استخراج شده است، از جایگاه زن در نظام اسلامی دفاع کنیم.
بیابانی گفت: تشکل بانوی ایرانی، یک تشکل کاملا مردمی است.
وی ادامه داد:تشکل مردمی بانوی ایران برای تحقق الگوی سوم زن مسلمان که نافی الگوی شرقی و غربی زن است ایجاد شده است و تصمیم دارد هم در عرصه داخلی هم خارجی فعالیت کند.
در ادامه عاطفه سمائی، متخصص زنان و زایمان به تشریح سوالات پیرامون پیشرفتهای پزشکی و تحصیلی زنان بعد از انقلاب پرداخت.
سمائی گفت:بعد از انقلاب ورود به تحصیلات تکمیلی برای زنان مورد تایید بزرگان و علما قرار گرفت. علت این امر هم حفظ حریم زنان در مراجعه به پزشک همجنس بود.
وی افزود:در همین راستا تحصیل تخصص زنان برای زنان و بیمارستانهای تخصصی زنان نیز ایجاد شد.
وی ادامه داد:ما با یک رشد ۱۷ درصدی در سال ۱۳۹۸ به آمار ۶۰ هزار پزشک زن رسیدهایم. از ۵۹۷ متخصص زن قبل از انقلاب به ۳۰ هزار متخصص و یک رشد ۴۰ درصدی رسیدهایم.
سمائی اظهار داشت:قبل از انقلاب نیز پزشک فوق تخصصی وجود نداشت، اما اکنون حدود ۵ هزار پزشک فوق تخصص به غیر از فلوشیپها داریم.
وی ادامه داد:اکنون به ازای هر ۱۰۰ هزار خانم، ۶۰ ماما داریم که مطابق استانداردهای جهانی است.
وی افزود:بیش از ۹۵ درصد متخصصین کشور بانوان هستند که بیش از ۹۰ درصد آنها پس از انقلاب تخصص خود را دریافت کرده اند.
سمائی ادامه داد:ما در عرصه رفاه و امنیت در درمان هم پیشرفتهای چشمگیری داشتیم.
وی افزود:مراقبتهای پزشکی و غربالگریهای رایگان گواه این موضوع هستند.
وی گفت:موضوع دیگری که لازم است خیلی به آن توجه کنیم، موضوع شایع سرطان دهانه رحم است.
سمائی در انتها گفت:ایران میزان کمترین مبتلایان به این موضوع را دارد که این به دلیل نگاه جدی به غربالگریهای زنان و ارج نهادن به جایگاه زن اتفاق افتاده است.
سپس مریم کاظمی پور، سرپرست معاونت توسعه ورزش زنان، به تصریح سوالات پیرامون ورزش و ارائه گزارش عملکرد ورزش بانوان پرداخت.
کاظمی پور گفت:از مهمتری فعالیتهای ما در دو بخش ارتقا سطح سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و جسمی است.
وی افزود:ما ۲۶ هزار ۷۰۰ باشگاه فعال ورزشی داریم که از این تعداد ۷ هزار و ۵۰۰ باشگاه اختصاصا در حوزه بانوان فعالیت میکنند؛ و ۴ هزار و ۱۰۰ باشگاه به صورت مشترک خدمات ورزشی میدهند.
او ادامه داد:در دولت سیزدهم، در گام اول به موضوع عدالت در تخصیص ساعت مفید بین آقایان و خانمها در باشگاهها پرداخته شد.
کاظمی پور گفت:آماری که امروز داریم نشان دهندهی نرخ ۱۸/۵ رشد بهره برداری از سالنهای ورزشی را گزارش میکند.
وی در بحث قوانین و حقوق ورزشکاران گفت:ما اصلاح بخشی از قوانین را در بخش استخدام، اشتغال و ... که تمایزاتی را با آنچه در بخش آقایان اتفاق میافتد دارد در دستور کار قرار دادهایم.
در انتها مریم پوریامین، نویسنده، روزنامه نگار و محقق، به تشریح سوالات درباره بخش هنر و زنان هنرمند در ایران پرداخت.
مریم پوریامین گفت:هنر به معنای نیکی است و در این معنا، هنرمند یک جوانمرد است. امروزه هنر دستاویز بازی قدرتمندان شده است. متاسفانه هنر اصیل که دنیای خوبی را برای مردمان امروز میسازد دستاویز سیاست بازان شده است.
او ادامه داد:سه سال کرونا باعث شد که ما آفرینشی در حوزه هنر نداشتیم.
وی ادامه داد:پیش از انقلاب فضای هنری از زن موجودی منفعل ساخته بود. زنان در سینما تنها از منظر جنسیتی مورد پذیرش بودند و زن متفکری در فیلمها ایفای نقش نمیکرد.
وی افزود:پس از انقلاب اسلامی، بنابر فرموده امام راحل که فرمودند "ما با سینما مخالف نیستیم، با فساد و فحشا مخالفیم"؛ فضا به سمتی رفت که امنیت در محیطهای هنری ایجاد شد.
وی ادامه داد:پس از انقلاب، خانوادهها که مانع حضور دختران در حوزهی هنری میشدند کمی از فضای بسته فاصله گرفتند و صحنه تغییر کرد و زنان وارد فعالیتهای هنری شدند.
پوریامین گفت:با رجوع به آمارها میتوان گفت، آمار زنان ناشر در حوزه مطبوعات صفر بودند، اما اکنون ۸۴۰ نفر زن ناشر داریم.
وی ادامه داد:در حوزه زنان نویسنده، بنابر کتبی که منتشر کردند، ده نویسنده داشتیم، درحالی که الان این رقم به ۲۸ هزار زن رسیده است.
وی در انتها افزود:در بحث زنان مولف، پیش از انقلاب هشت زن مولف داشتیم، اما اکنون ۹ هزار و ۵۰۰ زن مولف داریم.