به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، یوسف یوسفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی درخصوص میزان پیشرفت پروژهها و مصوبات طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک اظهار داشت: برای قانون هوای پاک یا این طرح جامع دو ارزیابی وجود دارد که یک ارزیابی از دهه ۸۰ تا ۹۶ و درباره طرحی است که آییننامه هیئت دولت بوده و پروژههای متعددی برای دستگاهها پیشبینیشده بود.
یوسفی ادامه داد: در این طرح اعتباراتی که پیشبینیشده بود در حد ۳۳ درصد تخصیص پیدا کرد و درنهایت پیشرفت پروژهها نیز در حد ۷۵ درصد اعلام شد که ارزیابی قبل از سال ۹۶ است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: از سال ۹۶ که قانون هوای پاک مصوب و ابلاغ شد با توجه به تعدد وظایفی و اینکه بهصورت ملی ۲۳ دستگاه و بهصورت استانی حدود ۱۸ دستگاه درگیر هستند سامانهای از سوی سازمان حفاظت محیط زیست طراحی شد که این وظایف را ارزیابی میکند.
وی افزود: طبق آنچه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد در کل کشور پیشرفت قانون هوای پاک در حد ۱۰ درصد بوده و در استان مرکزی هم اجرای این قانون حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد ارزیابی میشود.
یوسفی بیان کرد: طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک هم در ۵ سالی که قانون هوای پاک اجرا شده رضایتبخش نبود و درنهایت کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک و اداره کل حفاظت محیط زیست به جمعبندی رسیدند که این طرح بازنگری شود.
وی توضیح داد: بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک بازنگری انجام و در جلسات مختلف کارشناسی به ۳۹ پروژه ختم شده که امیدواریم با اجرای این پروژهها به کاهش آلودگی هوای اراک امیدوار باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تأکید کرد: البته تأمین اعتبارات طرح بازنگری اگر به بودجه عمومی ربط داشته باشد با همین چالش فعلی عدم پیشرفت کار مواجه خواهیم بود لذا بهتر است این پروژهها به بودجهای از محل عوارض آلایندگی مرتبط شود.
وی تصریح کرد: از سازمان محیط زیست خواستهایم که طرح بازنگری به تصویب هیئتوزیران برسد هرچند، چون اقدامات در چارچوب قانون هوای است میتوان بهصورت استانی هم تصمیماتی را اتخاذ و با تأمین اعتبار اجرایی کرد، اما اگر مصوبهی هیئتوزیران را داشته باشد و فعالیتها در قالب طرح بازنگری باشد قابل رصدتر خواهد بود.