به گزارش گروه سیاس خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی شبکه افق سیما، حمید رضا غزنوی دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران در بخش گفتوگوی برنامه «عیار» شبکه افق سیما با اشاره به ماهیت این مجمع اظهار کرد: در واقع جمع بزرگترین برندهای کارآفرینی ایران است که حداقل هزار نفر نیروی انسانی دارند و در خط مقدم مبارزه با فقر حضور دارند.
وی افزود: هیچ استراتژی صنعتی مصوبی از سوی مجلس یا هیئت وزیران نداریم بنابراین تکلیف هیچ یک از فعالان حوزه صنعت مشخص نیست و قوانین و بخشنامهها هم مدام تغییر میکنند، چون افق روشنی نداریم.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه از 90 هزار واحد تولیدی اعم از کوچک تا بزرگ، فقط 3 هزار مورد بیش از 100 نفر پرسنل دارند و زیر 100 شرکت، بیش از هزار نیرو جذب کردهاند گفت: این نشان میدهد اقتصاد ما درست نیست و سیاستها، عکس روند جهانی است و به این ترتیب نمیتوانیم به کشوری صنعتی تبدیل شویم.
وی ادامه داد: تدوینگران سیاستهای اقتصادی ایران، به اهمیت استراتژی صنعتی واقف نیستند.
غزنوی خاطرنشان کرد: شنیده شده بخشی از نهادهای حاکمیتی به دنبال چنین کاری هستند و ما هم اعلام آمادگی کردهایم البته نقطه ضعف این است که حاکمیت میخواهد چنین کاری انجام دهد در حالیکه در کشورهای صنعتی، شرکتهای بزرگ و کارآفرینان چنین کاری را بر عهده میگیرند.
به گفته او، برای تولید ثروت، نه برنامه داریم، نه زیرساختهای توسعه صنعتی فراهم شده. شاخص «شامخ» نشاندهنده هزینه تولید برای تولیدکنندگان است که در ایران، تورم و گران بودن تولید را نشان میدهد و این گرانی به سمت مصرفکنندگان پیش میرود و دوباره گرانی خواهیم داشت.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران افزود: از مهرماه به بعد، تسهیلاتی برای سرمایه در گردش تولید تخصیص داده نشده است. سال قبل، دولت برای جلوگیری از استقراض از بانک مرکزی، اوراق مشارکت منتشر کرد که به دلیل عدم استقبال عمومی، بانکها موظف به خرید آنها شدند که همین امر منابع بانکها را کاهش داد و در نهایت، تسهیلات به بخش تولید کمتر شد و از تولید هم کاسته شد. تصمیمگیران اقتصادی، بیشتر حواسشان به این است که هزینههای دولت را تامین کنند و این امر بسیار خطرناک است.
وی تصریح کرد: در تمام کشورها، تولید پشتوانه ملی است و دوره طلا و دیگر چیزها گذشته است. در هیچ کدام از عرصهها برنامهای قوی برای تبدیل شدن تولید به پشتوانه پول ملی نداریم. نمایندگان مجلس بدانند بودجهای که میخواهند تصویب کنند، علیه تولید است.
در بخش دیگری از این گفتگو، محمد روحانیفرد تولیدکننده و فعال اقتصادی هم اظهار کرد: در کلام همه مدافع کارآفرینی هستند، ولی در عمل، خلاف این حرف را میبینیم. یک تولیدکننده با هر نوسانی، باید هزینه تغییر سیاستها را باید بدهد به گونهای که همه سود خود را طی پنج سال، با زیانهای حاصل از دست میدهد.
وی افزود: دولتها با استفاده از سیاستهای دستوری و انتشار اوراق مشارکت، منابع شرکتهای خصوصی را جذب خود میکند ضمن اینکه سیاستهای مالیاتی هم به سود کارآفرینان و بخش خصوصی نیست.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: سال آینده رشد 120 درصدی افزایش درآمدی مالیاتی برای شرکتهای حقوقی در نظر گرفته شده، اگر قرار است درصد مالیات کم شود، چرا رشد کلی آن را پیشبینی کردهاند؟
روحانی فرد با بیان اینکه تا سال گذشته، تبصرهای داشتیم که به ازای هر 10 درصد رشد درآمد، یک درصد از مالیات آنها کم میشد ادامه داد: در لایحه جدید، پرداخت سود هم مشمول شده است، ظاهر حرف آقایان قشنگ است، ولی آنچه در عمل پیاده میشود با حرفها سازگار نیست.
وی گفت: دولت تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگان نداده، بلکه این منابع از سوی مردم تامین شده که در بانکها سپردهگذاری کردهاند. کل تسهیلات ارائه شده در ابتدای امسال، 2 همت بوده که با تورم 60 درصدی، کاهش یافته و چشم دولت هم به همین منابع است که با ابزار انتشار اوراق مشارکت این کار را انجام میدهد. جدیترین موضوع پیش رو، کاهش قدرت خرید مردم است که به دهکهای پایین فشار میآورد. به این ترتیب تیراژ تولید شرکتها کاهش مییابد و این چرخه، موجب افزایش دوباره هزینه تولید خواهد شد.