به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نسرین قدرتی، شاعر پیشکسوت اهل استان سمنان و «خادم برگزیده فرهنگ رضوی» در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو ضمن بیان تأثیرگذاری برگزاری جشنواره شعر فجر بر ارتقاء شعر امروز، اشاره کرد: شعرای برگزیده در این جشنواره، اگرچه شعرایی حاذقاند اما پس از برگزیده شدن، بیش از پیش میکوشند تا در سالهای بعد با اشعار موثرتری در جشنواره شرکت کنند.
قدرتی جشنواره شعر فجر را جشنوارهای انگیزهبخش برای تمامی شاعران توصیف کرد و ادامه داد: ارائه اشعار برگزیده، راههایی را برای دیگر شعرا میگشاید؛ لذا پیشنهاد میکنم که اطلاعرسانی فراخوان جشنواره از طریق ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت گسترده در استان ها صورت بگیرد.
وی با تأکید بر ضرورت ارائه آموزشهای مرتبط با شعر و داستان از دبستان و پیشدبستانی تا دانشگاه، گفت: لازم است برای این آموزشها، سرمایهگذاری و از اهل شعر حمایت شود تا جوانان و نوجوانان علاقهمند به شعر، مجال آموختن بیابند؛ شعرِ امروز با آمدن نیروهای تازهنفس، میتواند حال بهتری داشته باشد و ما شاهد آثار فاخر شعرای جوان خواهیم بود.
سراینده مجموعه شعر «حریم سبز» با بیان این که اشعار رضوی باید به لحاظ کمی و کیفی ارتقاء پیدا کند، گفت: شعرای جوانی که دل در گرو امام رئوف دارند باید شناسایی شوند و مورد حمایت قرار بگیرند؛ باید آنها را به کنگرهها فراخواند و البته باید مطالعه کنند. پایه اشعارِ رضوی قابل قبول، اطلاعات کافی درباره حضرت رضا(ع) است.
سراینده مجوعه شعر «عطر حضور» استعداد، استاد و پشتکار را سه مقدمه پیشرفت در هنر عنوان کرد و به پرسشی درباره چگونگی ورود خود به عرصه شعر، چنین پاسخ داد: استعداد امری خدادادی است؛ پدرم فردی فرهیخته بود؛ مادرم و زمزمههای سحریاش و شعرهایی که میخواند در گرایشم به شعر بسیار اثرگذار بود؛ مادربزرگ پدریام نیز با آن که بیسواد بود اما قرآن، حافظ و دیوان قاآنی را همواره در کنارش داشت.
شب خیز که عاشقان به شب راز کنند...
این شاعر پیشکسوت ادامه داد: مادرم همواره زمزمه میکرد: «یاعلی درماندهام مولا به فریادم برس...» یا این شعر همواره بر زبانش جاری بود که «شب خیز که عاشقان به شب راز کنند/ گرد در و بام دوست پرواز کنند/ هرجا که دری بود به شب دربندند/ الا درِ دوست را که شب باز کنند» او بیزمزمهی شعر کار نمیکرد. از طرفی در نوجوانی، در شبهای طولانی زمستان از بانوان فامیل که اشعار قدیمی میخواندند، دعوت میکردیم و با آن که مسن بودند، با آنها برنامه مشاعره میگذاشتیم؛ میخواستیم شعرهایشان را بشنویم و بیاموزیم.
قدرتی در ادامه با بیان این که معتقدم سرودهها باید پیش از چاپ در نشستهای مورد نقد و بررسی قرار بگیرند گفت: بدینترتیب کیفیت آثار انتشاریافته افزایش مییابد.