به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، محفل افتتاحیه هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر دوشنبه (بیست و پنجم دی ماه ۱۴۰۲) با حضور علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیر و برخی از اعضای هیئت علمی این دوره از جشنواره، جمعی از شاعران و مسئولان استان گیلان در تالار مرکزی رشت برگزار شد.
علی رمضانی در این محفل گفت: توفیق شد که هجدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر و محافلش از شهر رشت آغاز شود. محافل این جشنواره به بازتولید فضای ادبی در استانها کمک کرده و این فضاها را به صدر توجهات میآورد و عموم ایرانیان را با شعرای فعال در استانها آشنا میکند.
وی با تشکر از علیرضا قزوه، دبیر هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر ادامه داد: آقای قزوه خود جشنواره بینالمللی شعر فجر را تاسیس کرده و دبیری دوره نخست آن را نیز برعهده داشته است. امسال یعنی در هجدهمین دوره این جشنواره نیز دبیری را برعهده دارد و قرار است با فعالیتهای مفصلی که تدارک دیده رنگ جدیدی بر جشنواره بزند.
رمضانی ادامه داد: امیدوارم مجموعه فعالیتهایی که این روزها در سراسر کشور در حال رخ دادن است، کمک کند تا شاعران گرامی بیشتر شناخته شده و شعرشان در سراسر کشور شنیده شود. خانه کتاب و ادبیات ایران با برگزاری این جشنواره و جایزه ادبی جلال آل احمد به عنوان دوبال رشد جریانهای شعری و داستان نویسی کشور به رونق شعر و داستان کمک و با همیاری انجمنهای استانی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، چراغ این حوزهها را فروزانتر میکند.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این نکته که شعر جزئی از خاطره جمعی ایرانیان است، گفت: خاطره مشترکی که ایرانیان در ادوار مختلف به آن رجوع میکنند و از آن الهام میگیرند، حوزه شعر است. وجه مشترک همه ایرانیان گفتگو به زبان شعر است و این حرکت آفرین است و الهام بخش. ما میتوانیم از طریق شعر گفتگو کنیم و خاطره جمعی بسازیم و موجبات حرکات بین المللی را فراهم کنیم.
در این محفل از پوستر هجدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر که توسط استاد مسعود نجابتی طراحی شده است رونمایی شد و همچنین علیرضا قزوه و تعدادی از شاعران ملی و گیلانی از جمله رضا اسماعیلی، علی داوودی، جلیل واقع طلب، احمد خدادوست، مرتضی عابدپور لنگرودی، رضا نیکوکار و رقیه آزادنیا شعر خوانی کردند.