به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در آئین توزیع متمرکز تجهیزات هنرستانی شهر تهران حضور یافت.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با تبریک ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، گفت: یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی که از سوی امام خمینی (ره) مطرح و بعد از ایشان، رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) ارائه نمودند، بحث عدالت اجتماعی بود که مهم¬ترین وجه آن عدالت آموزشی و تربیتی است.
عضو شورای عالی آموزش و پرورش افزود: یکی از شاخصهای پیشرفت جامعه، شاخص توسعه منابع انسانی است که این مهم از طریق تعلیم و تربیت محقق میشود و شاخص منابع انسانی در کشور را فراهم مینماید. در همین راستا آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان یکی از ضرورتها برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور، مورد تاکید است، توجه و توسعه این آموزشها به عنوان پیشران در امر تولید، اشتغال و نهایتا اقتصاد کشور اهمیت بسیار بالایی دارد.
وی گفت: با توسعه آموزشهای مهارتی زمینه اشتغال آفرینی بیشتر دانش آموزان در آینده فراهم آمده و باید توجه نمود که توسعه عدالت آموزشی یکی از اولویتهای مهم در وزارت آموزش و پرورش است و دسترسی به آموزش گام اول در ایجاد عدالت آموزشی است و در گام دوم تضمین کیفیت آموزش باید محقق گردد؛ که در این راستا باید بهبود فرآیندهای یاددهی یادگیری ارتقاء یابد، تنوع در محیطهای یادگیری انجام شود و تجهیزات و امکانات آموزشی برای ارائه آموزش با کیفیت فراهم شود.
کاظمی با اشاره به دستآوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصه تعلیم و تربیت، اضافه کرد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در تعداد هنرستانهای کشور است که پیش از انقلاب ۷۵۵ و امروز به بیش از ۷۳۰۰ هنرستان افزایش یافته و شاهد رشد بیش از ۸۶۰ درصدی در تعداد هنرستانهای ساخته شده هستیم که این یک افتخار بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
عضو شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش در ادامه گفت: با تلاشهای صورت گرفته، سهم آموزشهای فنی و حرفهای در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۲.۲ درصد در کشور افزایش یافته است. در همین راستا اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با تلاشهای بسیار، افزایش ۴ درصدی را در تعداد هنرجویان هنرستانهای فنی، حرفهای و کاردانش در سال تحصیلی جاری رقم زده است.
وی با تاکید بر آموزشهای مهارتی در دوره متوسطه، اضافه کرد: از الزامات آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش برای تربیت هنرجویان توانمند به گونهای که برای ورود به بازار کار، شایستگیهای فنی و غیر فنی مورد نیاز را به شیوهای مطلوب کسب کنند، امکانات، ابزارها و زیرساختهایی گوناگون است. یک بخش بحث نیرو انسانی ماهر و توان افزایی آنها است. بحث دیگر تجهیز هنرستانها بوده که برای تامین آن از اسفند ۱۴۰۰ تا به امروز بیش از ۶۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این کار اختصاص یافته است.
کاظمی با اشاره به زمینه سازی برای موفقیت کشور در مسئله اقتصاد، گفت: اگر موفقیت کشور در عرصه اقتصاد و کارآفرینی مدنظر است، مهمترین راه آن تقویت و توسعه آموزشهای فنی و حرفهای است. این آموزشها ضمن تربیت نیروی انسانی توانمند و متناسب با نیاز بازار کار، در کاهش آسیبهای اجتماعی نیز نقش خواهد داشت.
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید بر آموزشهای مهارتی در تمام مقاطع، افزود: برای تقویت آموزش مهارت در تمام دورهها و مقاطع به ویژه در هنرستانها باید تلاش شود که شایستگیهای حرفهای دانش آموزان را ارتقاء نموده و زمینه اشتغال زایی آنها در آینده نیز محقق گردد. هنرجویان هنرستانی، امروز این توانمندی و اعتماد به نفس را دارند که ضمن اشتغال زایی برای خود در ایجاد شغل برای دیگران هم مشارکت نموده و یک کارآفرین موفق باشند.
عضو شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش در پایان گفت: از استانداران محترم به عنوان روسای شورای آموزش و پرورش درخواست داریم به صورت ویژه به آموزشهای فنی، حرفهای و کاردانش و حمایت از توسعه آن توجه داشته باشند و باید دانست که پیشران موفقیت در اقتصاد و کارآفرینی توجه به این آموزشها است که در کاهش نرخ بیکاری نیز موثر خواهد بود.