موسویان، عضو شورای عالی جهادسازندگی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: ظرفیت جوانان انقلابی، مومن و دغدغهمند و با رویکرد جهادی در بستر گروههای جهادی و به ویژه گروههای جهادی دانشجویی وجود دارد؛ ولی مهم این است که ما این ظرفیت را در میدان مدیریت به رسمیت بشناسیم؛ البته سیاست مسئولین ارشد نظام و سیاست کلی دولت در همین راستاست.
وی افزود: یکی از راهبردهایی که مدیران ارشد دولت و نهادهای حاکمیتی در میدان عمل باید به آن توجه کنند مسئله مردمی سازی و واسپاری امور به مردم و ظرفیت تشکلهای مردم پایه و تشکلهایی است که میتوانند به حل مسئله بپردازند. در واقع مسئولان باید موانع را از جلوی پای تشکلهای مردمی بردارند و حرکت رو به رشد آنها و همچنین مسیر حل مسئله را در داخل ساختار اداری تسهیل کنند.
موسویان با بیان اینکه رویکرد جهادی کلید حل مسئله است از این رو مسئولان باید این رویکرد را جدی بگیرند، تصریح کرد: نخ کلید برخی مسئولان به سمت آمریکا بوده، اما ما یک کلید واقعی از امام خمینی گرفته ایم و می توان تمام قفل ها را با آن باز کرد و آن رویکرد جهادی است. ما با همین روحیه توانسته ایم از گردنههای سخت پیش روی انقلاب عبور کنیم.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از راهبردهایی که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد این است که ساختارها و آدمها جهادی شوند و رویکردها، قانونها و آیین نامهها تسهیل کنند بسترهای جهادی باشند و امروز این راهبردها در دستور کار دولت قرار گرفته و دولت در حال تعریف ساختار ملی و استانی برای این راهبردهاست؛ البته استانداران باید به ساختار استانی این راهبردها توجه کنند و به تشکلهای نخبه جهادی بها بدهند تا این تشکلها تکثیر شوند. هر تشکل جهادی مانند یک گل است با این وجود اگر چه با یک گل ممکن است بهار نشود، ولی میتوان به تکثیر این گلها پرداخت و آنها را به گلستان تبدیل کرد.
موسویان بیان کرد: ما در کشورمان توانستیم گره سیل و زلزلزله را با رویکرد تشکلهای جهادی و مردمی باز کنیم و این در حالی است که ترکیه در جریان زلزله اخیر در این کشور فاقد ظرفیتهای جهادی بوده از این رو ما باید قدر ظرفیتهای جهادی خود را بدانیم و از آنها استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: برخلاف گذشته امروز حرکتهای جهادی در بسیج دانشجویی دارای پیوست اجتماعی و مشتمل بر محرومیت زدایی و خدمات اجتماعی است و این بدان معناست که حرکتهای جهادی در بسیج دانشجویی با رشد علم و فن آوری و مکانیزه شدن همراه بود و این ظرفیتی است که باید روی آن سرمایه گذاری شود و به آن اعتنا کرد.
شورای عالی جهادسازندگی در حال ساختارسازی است و کم کم خبرهایی از آن میشنویم؛ البته ۲۰ روزی باید به ما مهلت بدهید.