سردار خراسانی، معاون اقتصادی سپاه پاسداران در حاشیه بازدید از چهارمین جشنواره ملی جهادگران که در محل سازمان بسیج دانشجویی در حال برگزاری است در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: به نظر میرسد انحلال جهاد سازندگی و ادغام آن یک اقدام طراحی شده بوده تا یک یک سازمان مردمی و با انگیزههای انقلابی نتواند توسعه پیدا کند.
وی افزود: بسیج سازندگی در سال ۷۹ به فرمان رهبر معظم انقلاب تاسیس شد و در آن زمان گروهها جهادی در حال فراموشی بودند و حتی نیروهای جهادی هم که به وزارت جهاد کشاورزی رفته بودند در جریان ادغام مستهلک شدند؛ اگر چه افراد شاخص مقاومت میکردند، ولی ادغام اتفاف افتاد.
خراسانی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اواخر سال ۸۴ بر لزوم احیاء گروه جهادی تاکید کردند و بنده در سپاه مسئولیت مطالعه احیاء این گروهها را بر عهده گرفتم و بعد از یک سال بازدید میدانی متوجه شدیم که در سال ۸۴ کمتر از ۴۰ گروه جهادی در سطح کشور وجود داشته که عمدتا هم در تهران مستقر بودند.
وی افزود: بنده در سال ۸۴ از نزدیک از فعالیتهای گروههای جهادی در مناطق محروم و روستاها بازدید کردم و بعد از آن بااین گروهها جلسهای برگزار شد و آنها اکثرا همدیگر را نمیشناختند که در این جلسه با هم آشنا شدند. پیشنهادی که بنده در این جلسه به گروههای جهادی دادم این بود که گفتم شما دو راه دارید یا همین مسیر انفرادی، مستقل و جزیرهای را ادامه دهید یا مثل امام خمینی (ره) ساختارسازی کنید و کاری کنید که فعالیتهای جهادی تکثیر شود که تمام گروههای حاضر اجماع کردند که حرکتهای جهادی نهادیه شوند و توسعه یابند.
خراسانی بیان کرد: در سال ۸۵ به کمک ۴۰ گروه جهادی موجود در سطح کشور ۶۰۰ نفر را با محوریت بسیج دانشجویی در جمکران به مدت سه روز دعوت کردیم و این افراد توسط گروههای جهادی با فعالیتهای جهادی آشنا دیدند و در مورد انجام حرکتهای جهادی، توسعه و سازماندهی گروهای جهادی و شناسایی مناطق محروم آموزشهای لازم را فرا گرفتند. در این گردهمایی دانشجویان عهد کردند که روزبه روز حرکتهای جهادی را تکثیر کنند به گونهای که بعد از این گردهمایی تمام گروههای جهادی در سال ۸۵ شناسنامه دار و سازماندهی شدند و قرار شد که هر گروه طی سه سال در مناطق محروم بماند.
وی اظهار کرد: در سال ۸۹ حرکت جهادی آن قدر چشمگیر شد که رهبر معظم انقلاب به بنده فرمودند که میخواهند دانشجویان جهادی را ببینند و در ۳۱ شهریور ۸۹ نزدیک به پنج هزار نفر از سردمداران سه هزار گروه جهادی با رهبر معظم انقلاب دیدار و ایشان از فعالیت این گروهها اعلام رضایت کردند.
وی با بیان اینکه امروز اردوهای جهادی با حمایت بسیج دانشجویی تکثیر شده و خدمات دانشجویان جهادی در سیل و زلزله به صورت محله محور و دانشگاه محور ارائه میشوند، تصریح کرد: اگر پایه فعالیت گروههای جهادی دانش بنیان و اقتصادی باشد در معاونت اقتصادی سپاه میتوانیم در حد توان خود از آنها حمایت کنیم.