برنامه‌هاي هفته پژوهش وفناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز تشريح شد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۳۹۹

برنامه‌هاي هفته پژوهش وفناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز تشريح شد

 در نشستي با حضور سرپرست دانشگاه شهيد چمران اهواز و ديگر اعضاي ستاد برگزاري هفته پژوهش و فناوري، برنامه‌هاي اين مناسبت ملي در دانشگاه در دانشگاه شهید چمران اهواز مطرح و اعلام شد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، در اين نشست كه با حضور خبرنگاران در روز پنجشنبه در آستانه هفته پژوهش و فناوري برگزار گرديد، سرپرست دانشگاه، دبيران كميته‌هاي اجرايي و علمي و نمايشگاه كتاب به تشريح برنامه‌ها و اقدامات انجام شده براي برگزاري هرچه باشكوهتر جشنواره پژوهش و فناوري در سال‌جاري پرداختند.
 
* جهت‌گيري دانشگاه به سمت پژوهش‌هاي هدف‌دار و كاربردي
 
حسن مروتي در سخناني اظهار داشت: پژوهش‌ها بايد به سطح جامعه كشانده و عمومي شود‏‎‎‎؛ چراكه معتقديم هيچ امري بدون پژوهش امكان پذير نيست، پژوهش‌ها وقتي هدف‌دار باشد موفقيت بيشتري را به همراه خواهد داشت به همين دليل از صنايع و دستگاه‌هاي استان دعوت شده تا با دانشگاه، تحقيقات مشتركي داشته باشند.
 
وي افزود: رهبر انقلاب اسلامي تاكيد فراواني بر پژوهش و امور مربوط به تحقيق و ديدن امور با ديدي موشكافانه دارند كه بخش عمده آن برعهده نخبگان و دانشگاهيان است.
 
سرپرست دانشگاه شهيد چمران بر انجام پژوهش‌هاي كاربردي تاكيد كرد و گفت: دانشگاه به سمت پژوهش‌هاي تقاضا محور و مورد نياز صنايع استان حركت مي‌كند.
 
مروتي به اعتبارات پژوهشي دانشگاه اشاره كرد و گفت: با وجود اهتمام ويژه‌اي كه در بحث اعتبارات به دانشگاه‌ها شد؛ هنوز تا نقطه ايده‌آل فاصله زيادي داريم. وي خاطرنشان كرد: افزايش رشته‌هاي تحصيلات تكميلي نيازمند اعتبارات بيشتري است.
 
سرپرست دانشگاه شهيد چمران اهواز همچنين به فعاليت پارك علم و فناوري اشاره كرد و گفت: روز به روز در حال گسترش فعاليت‌هاي اين مركز هستيم و در نظر داريم كه تمام پژوهشكده‌ها در آينده سازماندهي شده و به يك پژوهشگاه تبديل شوند.
 
مروتي افزود: خوزستان منابع زيادي از جمله زمينه‌هاي كشاورزي، آب و .... دارد و اميدواريم با استفاده از اين منابع بتوان در بحث امور پژوهشي بهتر و بيشتر فعاليت كرد.
 
*اختصاص 140 ميليون تومان به ‌پژوهش‌هاي دانشجويي
 
همچنين در اين نشست خبري، معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز از اختصاص 140 ميليون تومان اعتبار براي انجام طرح‌هاي پژوهشي دانشجويي در سال تحصيلي جاري خبر داد.
 
عليرضا زراسوندي گفت: در سال جاري طبق تفاهم‌نامه‌اي كه با واحد مالي دانشگاه انجام شد، اعتبارات معاونت پژوهشي 35 تا 40 درصد نسبت به سال گذشته افزايش يافت.
 
وي افزود: سياست پژوهشي كشور بر اجراي طرح‌هاي كلان پايه‌ريزي شده است تا بتواند نيازهاي جامع كشور را جوابگو باشد.
 
زراسوندي با يادآوري اينكه دانشگاه شهيد چمران اهواز رتبه برتر جذب اعتبارات در ميان دانشگاه‌هاي شهرستان‌ها را طي سال گذشته كسب كرده است، اظهار داشت: براين اساس در سال تحصيلي 88-87 حدود 80 طرح پژوهشي با 8 ميليارد تومان اعتبار انجام شد، اين رقم در سال تحصيلي جاري كه هنوز تا اتمام آن زمان زيادي باقي است 6 ميليارد تومان با انجام 50 طرح پژوهشي است.
 
دبير اجرايي ستاد استاني هفته پژوهش و فناوري گفت: در هفته پژوهش و فناوري برنامه‌هاي علمي-پژوهشي بسياري در نظر گرفته شده است كه براين اساس تجليل از پژوهشگران برتر در محورهاي مختلف تحقيقاتي، برپايي سومين نمايشگاه كتب تخصصي و برپايي نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و تحقيقاتي دانشگاه‌ها و دستگاه‌‌هاي اجرايي مهم‌ترين آنها به شمار مي‌روند.
 
به گفته وي، همچنين چهار كارگاه آموزشي-پژوهشي در آمفي تئاتر دانشكده كشاورزي از پنجم تا هشتم ماه جاري با هدف آشنايي با مقوله‌هاي كلان و تاثيرگذار پژوهشي برگزار شده و عموم مردم مي‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند.
 
همچنين در كتابخانه مركزي دانشگاه نيز سمينارها و فيلم‌هاي مستندي از روز اول هفته پژوهش به مدت پنج روز در نظر گرفته شده است.
 
*تجليل از 25 پژوهشگر دانشگاه شهيد چمران
 
همچنين در اين نشست مدير امور پژوهشي و فناوري دانشگاه با اشاره به تجليل از 25 پژوهشگر برتر در سطح دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت:‌ كميته علمي دانشگاه از ميان پژوهشگراني كه در سال 88 فعاليت‌هاي پژوهشي داشته و پژوهش‌هايشان به ثبت رسيده باشد، 25 نفر را شايسته تقدير دانسته است كه در روز نخست هفته پژوهش از آنان تجليل مي‌شود.
 
رحيم حاجي حاجيكلايي افزود: در هر يك از محورهاي مقالات خارجي، مقالات داخلي، طرح‌هاي تحقيقاتي داخل دانشگاهي و تاليف و ترجمه كتاب دو نفر و همچنين از هر دانشكده يك نفر به عنوان فعال‌ترين پژوهشگر در تمامي اين زمينه‌ها به عنوان پژوهشگر نمونه انتخاب شده است.
 
وي ادامه داد: ‌براي تقدير از بازنشستگان و همچنين دلگرمي به اساتيد جوان نيز، دو نفر از ميان اساتيد بازنشسته و نيز پژوهشگران جوان انتخاب شده است كه از آنان تجليل مي‌شود.
 
به گفته حاجيكلايي، تمامي اين پژوهشگران عضو هيئت علمي دانشگاه هستند و با ارزيابي‌‌هاي انجام گرفته، تلاش شده است تا فعال‌ترين فرد انتخاب شود.
 
*برپايي سومين نمايشگاه تخصصي كتاب دانشگاهي
 
در ادامه اين نشست خبري، رئيس كتابخانه مركزي و مركز اسناد دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: با اشاره به اينكه دانشگاه و پژوهش بدون كتاب جايگاهي نخواهد داشت، از برپايي سومين نمايشگاه كتب تخصصي در كتابخانه مركزي و مركز اسناد دانشگاه شهيد چمران اهواز خبر داد.
 
مهندس محمد حسن عظيمي افزود: براي برپايي اين نمايشگاه عمده توجه به كارگزاران بزرگ بوده است كه به عنوان نماينده از 60 انتشارات بزرگ بين‌المللي در اين نمايشگاه حضور مي‌يابند.
 
وي آغاز به كار نمايشگاه كتاب را ساعت 12 چهارم دي ماه اعلام كرد و گفت: اين نمايشگاه تا بعدازظهر روز هشتم ماه جاري برپاست كه در كنار ارائه كتب تخصصي، به دليل خاص بودن مخاطبان هر روز يك سمينار علمي و يك فيلم مستند علمي در نظر گرفته شده است.
 
دبير اجرايي برگزاري سومين نمايشگاه كتاب دانشگاهي به تخفيفات در نظر گرفته شده براي اين نمايشگاه اشاره كرد و اظهار داشت: براي منابع خارجي حداقل 15 درصد و براي برخي انتشارات تا 40 درصد تخفيف در نظر گرفته شده است. در متون خارجي نيز 10 تا 15 درصد تخفيف به صورت متوسط خواهيم داشت.
 
وي افزود: براي هر عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز 60 هزار تومان، هر دانشجوي دكترا 40 هزار تومان و هر دانشجوي ارشد 20 هزار تومان بن الكترونيكي خريد كتاب در نظر گرفته شده است. علاوه بر اين براي تمام دانشكده‌ها مبلغي در نظر گرفته شده كه مي‌توانند به وسيله آن كتابخانه خود را تجهيز كنند.
 
رئيس كتابخانه مركزي و مركزاسناد دانشگاه تعداد غرفه‌هاي اين نمايشگاه را 23 غرفه و در مساحت 3 هزار و 500 مترمربع اعلام كرد و گفت: امسال در اقدامي نو، غرفه‌اي به حوزه پژوهش كودك ونوجوان اختصاص يافته كه با همكاري كانون پرورش فكري كودكان ونوجوانان استان خوزستان اداره مي‌شود./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار