کد خبر:۱۰۶۴۰۳۵
رییس کنگره پزشکی و پرستاری پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز:

پیوند مغز استخوان در ۲۰ مرکز انجام می‌شود/ ضرورت راه اندازی بانک سلول

اردشیر قوام زاده رییس دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز گفت: اکنون پیوند مغز استخوان در ۲۰ مرکز در شهر‌های تهران، کرمان، کرمانشاه، شیراز، تبریز، مشهد و ارومیه انجام می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر اردشیر قوام زاده روز پنجشنبه در افتتاحیه این کنگره که در مرکز قلب تهران برگزار شد، افزود:با توجه به پیشرفت‌های خوب پزشکی که در کشور داریم، درحال حاضر ضروری است روی سلول درمانی و ژن درمانی تمرکز کنیم و امیدواریم در این حوزه به صورت صنعتی وارد عمل شویم.

وی ادامه داد: راه اندازی بانک سلول در استان‌ها به ویژه استان‌های پر جمعیت حائز اهمیت است و در درمان بیماری می‌توان از آن بهره‌مند شد.

رییس دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری یوند سلول‌های بنیادی خون ساز تصریح کرد: ایران در زمینه سلول‌های بنیادی دستاورد‌های خوبی کسب کرده است و با راه اندازی بانک سلول می‌توان در سطح منطقه سرآمد بود.

قوام زاده همچنین گفت: یکی از بهترین نتایج برگزاری این کنگره بهره مندی بیماران و کمک در امر درمان آن‌ها است که می‌توانند طول عمر بیشتری داشته باشند.

گفتنی است سلول‌های بنیادی خون ساز (Hematopoietic stem cell) سلول‌های نارسی هستند که می‌توانند به سلول‌های خونی تبدیل شوند، این سلول‌های بنیادی در مغز استخوان، جریان خون داخل عروقی و خون بند ناف وجود دارند. گاه در اثر میزان بالای شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی (جهت درمان سرطان) این سلول‌ها نیز در بدن فرد بیمار آسیب جدی می‌بینند؛ پیوند مغز استخوان (BMT) یا سلول‌های بنیادی خون محیطی (PBSCT) فرآیند‌هایی هستند که به وسیله آن‌ها کمبود سلول‌های بنیادی تا اندازه‌ای جبران می‌شود.

دوازدهمین کنگره پزشکی و پرستاری سلول‌های بنیادی خون ساز از امروز تا روز شنبه ۱۳ اسفند ماه در مرکز قلب تهران برگزار می‌شود. نمایشگاه دستاورد‌های کشور در زمینه توسعه خدمات سلول‌های بنیادی و دارو‌های ایمونولوژی در سرطان در حاشیه این کنگره برپا است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار