به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه تایمز اسرائیل، اداره ملی سایبری این رژیم اعلام کرد: گروهی مرتبط با نهاد اطلاعاتی ایران در حمله اینترنتی ماه گذشته به تکنیون که از مؤسسات پژوهشی و آموزشی اسرائیل است، دست داشته است. حمله به انستیتوی تکنیون از سوی گروهی که خود را «آب گلآلود» مینامد انجام شده است. گفته میشود همین گروه در شمار زیادی حمله سایبری در مناطق مختلف دنیا نقش داشته است.
این اداره همچنین گفت: در این تحقیقات روشن شد که در حمله مذکور از بدافزاری استفاده شده که برای رمزگذاری سیستمهای عامل طراحی شده است. این بدافزار از آن هنگام به دیگر متدهایی که سازمانها بهکار میگیرند معرفی شده تا حمله را شناسایی کرده و اقدامات مشابه را بلاک کنند، و نیز توصیههای افزوده در راستای طرائق دفاع از خود ارائه کرده است. این اداره همچنین اشاره کرد که در پایان مارس، «حملههای سایبری علیه انواع هدفهای واقع در اسرائیل افزایش مییابد تا فعالیتهای تجاری را مختل کرده و به اعتبار آنها خلل وارد کنند.»
طبق گزارش وبسایت خبری یدیعوت آحارونوت در ۱۱ فوریه، پس از اینکه حمله فوق رخ داد، تکنیون سیستم کامپیوتری خود را خاموش کرد و شماری از امتحانات تا ترم بهار آینده عقب افتاد. از دانشجویان نیز خواسته شد اینترنت کامپیوترهای خود را قطع کنند و تا رفع خطر، استفاده از ایمیل را به حداقل برسانند. این دانشگاه ایمیلی از گروهی که خود را «بارکبیت» میخواند دریافت کرده که در آن در ازای استرداد اطلاعاتی که به سرقت برده، از انستیتوی تکنیون مبلغ ۸۰ بیتکوین (۱.۷۹ میلیون دلار) پول خواسته است. یک هفته بعد، روزنامه هیوم با استناد به منابعی از انستیتوی تکنیون گفت حمله مزبور به منظور باجگیری نبوده بلکه انگیزه سیاسی داشته است.
نشریه «جروزالمپست» نوامبر سال پیش به نقل از شرکت امنیت سایبری «کلیر اسکای» گزارش داد: «هکرهای ایران اخیرا بیش از هر زمان دیگری به توانایی نفوذ و کنترل پهپادهای اسرائیلی و آمریکایی نزدیک شدهاند.» این روزنامه مدتی پیشتر گزارش داده بود هکرهای احتمالا مرتبط با جمهوری اسلامی اواخر ماه آوریل نیز وبسایت فرستنده رادیویی اسرائیل را هدف حمله سایبری قرار دادهاند.
سازمان امنیت سایبری اسرائیل برآورد میکند در سال ۲۰۲۲ دستکم ۵۳ حمله سایبری جدی علیه نهادهایش صورت گرفته است.