کد خبر:۱۰۶۹۳۰۵
کارشناس ارشد قفقاز:

ادعای آذربایجان درباره دالان زنگزور فاقد منطق سیاسی و حقوقی است

کارشناس ارشد قفقاز ادعای آذربایجان درباره دالان زنگزور را فاقد منطق سیاسی و حقوقی دانست.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی بحران ژئوپلیتیک در قفقاز جنوبی با حضور محمد باقر بهرامی، کارشناس ارشد قفقاز و سفیر سابق ایران در آذربایجان، احمد کاظمی کارشناس ارشد قفقاز و داریوش صفرنژاد کارشناس ارشد قفقاز از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تهران مرکز برگزار شد.

احمد کاظمی، کارشناس ارشد قفقاز در این نشست گفت: وقتی عده‌ای بر اساس جعلیات تاریخی یا گزینش‌های دل بخواه تاریخی امروز ادعای مالکیت نسبت به یک منطقه را مطرح می‌کنند سوال اینجاست که چرا ما نباید بر اساس اعتبار‌ها و استناد‌های تاریخی این ادعا را مطرح کنیم. مثلا امروز الهام علیف می‌گوید زنگزور در سال ۱۹۲۲ به ارمنستان داده شده و من می‌خواهم آن را پس بگیرم، اما نمی‌گوید آن زمان نخجوان متعلق به ارمنستان بوده است؛ پس اگر این می‌خواهد ملاک باشد قره سو هم متعلق به ایران است، چون این منطقه بر اساس یک روند غیرحقوقی و بده بستانی توسط یک دولت نامشروع از خاک کشورمان جدا شد.

وی بیان کرد: قرارداد «سور» بین عثمانی، انگلیس، فرانسه و آمریکا امضاء شد و عثمانی آنجا متعهد شده که ۶ استان جنوب شرق ترکیه ارمنی هستند و باید به ارمنی‌ها داده شود پس بهتر است به جای حمله به ارمنستان این ۶ استان به ارمنستان واگذار شوند و یا اینکه اگر تاریخ را به عقب‌تر بگردانیم و طبق معاهده گلستان و ترکمچای عمل کنیم مشکل قفقاز کامل‌تر حل می‌شود. البته سیاست رسمی ایران احترام به مرز‌های بین المللی و تمامیت ارزی کشورهاست و ما تجاوزگر خوب و بد نداریم و هر گونه تجاوزی را محکوم می‌کنیم.

کاظمی با تاکید بر ادعای آذربایجان درباره دالان زنگزور فاقد منطق سیاسی و حقوقی دارای عقل است اظهار کرد: اگر دالان چیز خوبی است بهتر است آذربایجان در قره سو یک دالان در اختیار ایران بگذارد تا ما برای رفتن به ایروان از مسیر نوردوز به جای ۴۰۰ کیلومتر ۴۰ کیلومتر را طی کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار