به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در بیستمین اردوی جهاداکبر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در مشهد مقدس گفت: سیاست خارجه را میتوان ادامه سیاست داخلی دانست وهمه متغیرهای سیاست داخلی، مقدم بر سیاست خارجی است.
وی افزود: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و مردم برای اعتراض به خیابانها بیایند قطعا این موضوع، به جای قوام، مذاکره کنندگان ما را در حوزه سیاست خارجی تضعیف میکند. حذف ارز ترجیحی یک مقولهی اقتصادی است و ارتباطی با بودجه ارزیابی ملی ندارد و ما زمانی ورود میکنیم که حذف این ارز تبعات امنیتی و اجتماعی برای ما ایجاد کند. با دستگاههای مربوطه که جلسه داشتیم اعتقادشان این بود که حذف ارز ترجیحی با برنامهای که در نظر دارند تبعات شدید امنیتی نخواهد داشت و قابل کنترل است. ارز۴۲۰۰ تومانی یک پرونده رانتی است و پشتوانه مذاکرات نیست و من یکی از افرادی بودم که به حذف آن رأی دادم.
جلالزاده پیرامون قدرت سرویسهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: سرویس امنیتی ایران حداقل در مقابل شانزده سرویس امنیتی دشمن مقابله میکند. با این وجود بعضا میشنویم که یک اتفاق امنیتی افتاده است در صورتیکه دهها برابر آن خنثی شده است.
وی خاطر نشان کرد: حتی نیاید یکی از عملیاتهای سرویسهای امنیتی دشمن به نتیجه برسد و برای ما نیز خوشایند نیست، اما شما طرف مقابل را نادان فرض نکنید و بر این باور نباشید که سرویسهای CIA، آمریکا، اینتلیجنت سرویس انگلیس و موصاد اسرائیل، بیفکرو نابلد هستند و امکانات ندارند؛ سرویسهای امنیتیما روزانه دهها تهدیدشان را خنثی میکنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: قانون راهبردی یک عمل پیش دستانه بود. اگر این قانون نبود، ما امروز حرفی برای گفتن در حوزه مذاکرات نداشتیم کمیسیون ما کمیسیون پر خبری نیست؛ بسیاری از جلسات ما اصلا خبری نمیشود، زیرا خبر آن جلسه در جامعه اثر منفی میگذارد؛ بعنوان مثال روز گذشته سپاه مقر جاسوسی اسرائیل در اربیل را زد. اگر ما هفته قبل جلسه مان را علنی میکردیم به نفع سیاستهای امنیت ملی ما نبود. ما در خصوص حملات اسرائیل به اهدافمان در سوریه حساس شدیم، بنابراین با دستگاهها جلسه گذاشتیم؛ در این جلسه به تعداد زیاد هواپیماها و موشکهای فرستاده شده به سوریه و تدابیر ما که قابل شرح نیست، اشاره شد؛ لذا باید بین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با دیگر کمیسیونها که مسائلشان روشنتر و رسانهایتر است تفاوت قائل شوید.
وی اضافه کرد: در جنگ قره باغ نقشه این بود که مرز ما با ارمنستان یعنی دالان زنگزور را کلا حذف کنند و از آنجا به نخجوان راهی پیدا کنند با این وجود مانوری که ما انجام دادیم برای این بود که طرف مقابل بداند آن قصه خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است که هم بحث اقتصادی وهم بحث امنیتی دارد.