به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بانکی پور عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سی و هشتمین نشست میان دوره دفتر تحکیم وحدت که در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: ما سه نوع انقلاب شامل انقلاب ۲۲ بهمن ماه سال ۵۷، تسخیر لانه جاسوسی و انقلاب فرهنگی در دانشگاهها را پشت سر گذاشته ایم. هنگامی که شورای انقلاب فرهنگی تاسیس شد، وظیفه اش اداره نهادهای کشور بوده است و بعد از شروع به کار مجلس، این شورا منحل و وظیفه رسیدگی به مسائل دانشی و امور کشور به آن محول شد.
وی افزود: باید به این نکته نیز توجه کرد که، نه تنها شورای عالی انقلاب فرهنگی را حضرت امام (ره)، منحل نکرد بلکه هیچ چیز نمیتواند جایگزین این مساله شود. حتی مقام معظم رهبری نیز بر وجود و تداوم این شورا در کنار نهادهای دیگر در کشور تاکید میکردند.
بانکی پور بیان کرد: اگرچه رهبری از عملکرد شورا عالی انقلاب فرهنگی رضایت چندانی نداشتند، ولی جز ٕ معماران اصلی این شورا محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: هر رئیس جمهوری که در دوران رهبری مشغول به فعالیت بودند مسئول شورای انقلاب فرهنگی نیز محسوب میشدند با این وجود روسای جمهور از نظر فرهنگی فاصله جدی با رهبری داشتند و فقط از حیث مسائل سیاسی فعالیت میکردند و هیچ کدام از ۴ رئیس شورای عالی، معتقد به این شورا نبودند.
بانکی پور اظهار کرد: در دوره آقای روحانی، شورا به ضعیفترین حالت ممکن رسید، ولی در دوره جدید مقام معظم رهبری، دست به یک تحول جدید زدند، اما یک عده دیگر نیز بودند که از سر گلایه مندی نسبت به مسائل شرکت نمیکردند.
وی افزود: در هر دوره شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از ارسال حکم، پیوستی از طرف مقام معظم رهبری ارسال میشود که در جایی علنی نمیشود و فرعا دستور کارهایی که لازم است در آن ذکر میشود. با این وجود در دوره اخیر در سربرگ ابتدایی این پیوست از جانب رهبری مقرر شده بود که در فرصت کم نظیر پیش آمده، این شورا باید به قرارگاه فرهنگی کشور تبدیل شود و اگر قرار است تحولاتی صورت گیرد باید در همین فرصت کم نظیر پیش آمده اتفاق بیفتد.
بانکی پور با بیان اینکه در دوره اخیر رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی صد در صد تابع فرمایشات رهبر معظم انقلاب است، تصریح کرد: در این دوره همکاری و تعامل خاصی بین اعضا وجود دارد و در واقع اعضای حقیقی و حقوقی شورا با هم همراه هستند. مضاف بر این در این دوره نه تنها عدهای افراد تازه نفس با تخصصهای خاص به شورا افزوده شده اند؛ بلکه تضادهای ارزشی و درگیریهای پیشین از میان رفته است.
وی اظهار کرد: خواست مقام معظم رهبری بر این موضوع است که شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک قرارگاه فرهنگی تبدیل شود و این دقیقا از برنامههای آینده این شورا محسوب میشود. با این وجود رصد و طراحی عملیات و پایش روز آمد وضعیت میدان لازم است و همچنین شناسایی و بررسی اولویتها و انتخاب مسائل مهم و راهبردی در حوزه علم و دانش از وظایف این قرارگاه به شمار میروند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: تعارض منافع یک اصل است؛ مثلا ما در مساله بهداشت و درمان شاهد این تعارض منافع هستیم؛ از این رو باید سازوکارهایی ایجاد شود تا بی عدالتیهای جغرافیایی، دستمزدهای پرداختی، میانگین حقوق جامعه پزشکی و مسائلی از این قبیل را مدیریت کنیم.