به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز سهشنبه ۵ اردیبهشت در ابتدای هفتصد و نود و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی با گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد عماد افروغ عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: افروغ سالها در عرصههای مختلف فرهنگی حضوری فعال و مثمرثمر داشت و شخصیت مورد احترام نظام و رهبر معظم انقلاب و همچنین حوزههای علمی و دانشگاهی بود.
وی در ادامه با اشاره به ابلاغ اولویتهای ارتقای فرهنگ عمومی به دستگاهها و نهادهای مختلف فرهنگی در سال جاری گفت: در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی در سال جدید مقرر شد نگاه آسیب شناسانه رهبر فرزانه انقلاب در حوزه فرهنگ عمومی، در سال جدید مورد اهتمام جدی تمامی دستگاهها قرار گیرد. موضوعاتی از قبیل «فرهنگ کار و تولید»، «زیست عفیفانه»، «امید به آینده و اعتماد به نفس ملی»، «پرهیز از اسراف و تجمل» و «افزایش سرانه تولید و مصرف فرهنگی بهینه» شاخصهایی هستند که به عنوان اولویتهای کار دستگاههای فرهنگی در سال ۱۴۰۲ اعلام و تمام برنامه ریزیها برای ارتقای این پنج حوزه به کار گرفته خواهد شد.
وزیر ارشاد با تاکید بر لزوم تبدیل شاخصههای ارتقای فرهنگ عمومی به گفتمان عمومی و ملی گفت: نهادهای زیرمجموعه وزارت فرهنگ به ویژه در استانها موظف شده اند برنامه عملیاتی خود برای تحقق این شاخصهها را اعلام کنند تا در پایان سال بتوان میزان تحقق این شاخصهها را به صورت کمی و دقیق رصد کرد.
اسماعیلی همچنین ابراز امیدواری کرد با بهبود شاخصههای فرهنگ عمومی در سال جاری بخشی از مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ عمومی محقق شود و حرکت از دولت اسلامی به سوی جامعه اسلامی در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی تسهیل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هماهنگی و همکاری دولت و مجلس برای ارتقای قابل توجه بخش فرهنگی بودجه ۱۴۰۲ به اهمیت تبصره ۹ بند ه قانون بودجه پرداخت و گفت: بر اساس این تبصره، شرکتها و بانکها مکلف خواهند بود یک درصد از هزینههایشان را صرف امور فرهنگی کنند و امیدواریم با اقدامات کارگروه و تشکیل سامانه تخصصی این تبصره شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به رویکرد فرابخشی در تخصیص منابع حاصل از این قانون گفت: این بودجه متعلق به تمامی نهادهای فرهنگی است و نهادهای فرهنگی حاکمیتی و مردم نهاد میتوانند طرحهای خود را به کارگروه مربوطه ارائه دهند تا در روندی شفاف بررسی و انتخاب شوند و مورد حمایت قرار گیرند.
وی همچنین به موضوع آئین نامه شورای فرهنگ عمومی استانها به عنوان دستور جلسه شورای فرهنگ عمومی پرداخت و گفت: تقویت کارگروههای تخصصی در ساختار شورای فرهنگ عمومی، نظام تصمیم سازی در کشور را تقویت میکند؛ بنابراین امیدواریم با اصلاح آئین نامهها، شاهد تحول در کارآمدی و تأثیرگذاری شورای فرهنگ عمومی استانها باشیم