به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل در آئین بزرگداشت مقام شامخ معلم و تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی ضمن تبریک فرا رسیدن روز معلم با بیان اینکه نگاه به مقوله آموزش در دنیا یک نگاه بزرگ و موثر است، گفت: هر جامعهای که توسعه پیدا کرده و به درجهای از پیشرفت رسیده است، در آن جامعه توجه به مقوله آموزش بسیار جدی بوده است.
عاملی با بیان اینکه آموزش و پرورش و آموزش عالی جزو اصلیترین و موثرترین مقولههایی هستند که در سرنوشت ملتها تاثیر میگذارند، افزود: مهمترین و اصلیترین سرمایه ملتها در مجموعههای آموزشی تولید میشوند.
استاندار اردبیل توجه به منابع انسانی را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: حمایت از نخبگان و افراد دارای صاحب ایده و فکر همواره در اولویت برنامههای استان است.
وی توجه به بحث تضارب آرا و اندیشهها در دانشگاهها را بسیار مهم دانست و گفت: اگر شهید مطهری را معلم خطاب میکنیم به خاطر این است که دو عنصر علم و عشق و علاقه به سرنوشت انسانها نماد این شخصیت بزرگوار بود.
عاملی با بیان اینکه مرزهای فکری و فرهنگی مثل مرزهای سیاسی نبوده و در گستره جهانی قرار دارد، تصریح کرد: برای دفاع از مبانی فرهنگی و فکری خود باید در مقابل اندیشههای جهانی قرار گرفته و اندیشههای خود را تقویت کنیم.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور در حوزه اجرایی، گفت: در سایه تلاش مسئولان استانی و همدلی موجود در استان، کمبودهای موجود خللی در برنامههای استان ایجاد نکرده و امروز در حوزه زیرساختها با بهرهبرداری از برخی پروژههای مهم، عقب ماندگیهای استان را جبران خواهیم کرد.
استاندار اردبیل افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته علل عقب ماندگیهای استان به همت دانشگاهها به صورت علمی و کارگاهی بررسی خواهد شد.
وی به ضرورت حفظ شان، عزت و جایگاه معلمان تاکید کرد و افزود: در دانشگاه محقق اردبیلی در سایه تدابیر رئیس دانشگاه و تیم کاری وی و وحدت موجود، شاهد انجام اقدامات مطلوب در جوی توام با آرامش هستیم. ما نیز در خصوص رفع کمبودها و احداث خوابگاههای دانشجویی، حامی دانشگاه خواهیم بود.
اسماعیل چمنی، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی، معلمی را یک شغل بسیار ارزشمند دانست و گفت: وظیفه ما معلمان آموزش بوده و آموزش، سرآمد تمامی فعالیتهای دانشگاهی است.
چمنی با بیان اینکه آموزش رمز خوب فکر کردن، خوب عمل کردن و ارزشمند زندگی کردن است، افزود: اساتید تاثیرگذاری بالایی در آینده جوانان و دانشجویان دارند و این تاثیرگذاری باعث رشد و توسعه جامعه میشود.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه معلمی عرصه و میدانی برای مفید بودن و یاد دادن آنچه که برای پیشرفت و توسعه یک کشور لازم است، میباشد، تصریح کرد: آموزش کلید سلامتی، موفقیت، توسعه، پیشرفت و ارزشگذاری انسانهاست.
وی با بیان اینکه ما معلمان باید دانشجویانی دین باور، دین مدار، متخصص و آگاه تربیت کنیم تا در آینده جامعه مفید واقع شوند، افزود: طی ۱۰ ماه گذشته اقدامات خوبی در جوی آرام در دانشگاه محقق اردبیلی انجام شده است که میتوان به افزوده شدن ۹ رشته به رشتههای دانشگاه، پایهگذاری دورههای مهارتی و دریافت مجوز ۱۳ مجله علمی پژوهشی اشاره کرد.
چمنی بیان کرد: همچنین در حال پیگیری برای دریافت مجوز ۳۰ رشته دیگر در مقاطع مختلف تحصیلی و ۱۵ مجله علمی پژوهشی هستیم.
وی با اشاره به اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی به دانشگاه محقق اردبیلی، افزود: در حوزه فرهنگی نیز شاهد برگزاری بیش از یک هزار و ۴۰۰ برنامه در یک سال گذشته بودیم.
چمنی همچنین از تصویب راهاندازی دورههای پسادکتری برای کلیه گروههای آموزشی و پیگیری برای صنعتی شدن آشپزخانه سلف دانشگاه خبر داد و گفت: در حوزه مالی نیز در سایه کمکهای نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار اردبیل شاهد افزایش بودجه دانشگاه در سال جاری نسبت به سال گذشته هستیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به شعار امسال که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، تاکید کرد: امید میرود برای تحقق این شعار و منویات مقام معظم رهبری در خصوص تربیت دانشجویان خلاق، اخلاق مدار و متخصص در حوزههای تخصصی فعالیت خوب و قابل قبولی داشته باشیم.
حجتالاسلام عبدالله حسنی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه پروردگار خود را به عنوان اولین معلم معرفی کرده است، گفت: قرآن کریم نیز بالاترین رافت را برای معلمان قرار داده است.
حسنی افزود: معلم در دریای پرتلاطم جهل و ذلالت و سختترین شرایط دست انسان را میگیرد و به ساحل خوشبختی هدایت میکند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه امروز اگر خواص آگاه و بیدار در صحنه نباشند، دشمن با تمام قدرت ضربه خود را به اسلام، مسلمانان و دانشمندان خوهد زد، تصریح کرد: وظیفه ما دانشگاهیان نیز در خصوص تعلیم، تربیت و تزکیه دانشجویان بسیار مهم و سنگین است.
گفتنی است در ادامه از نسرین اقبالی، احد صابر، فریبا محمودی، هادی غائبی، بهروز میرزایی، مجید حسینپور، رئوف مصطفی زاده، رضا سیدشریفی، نعمت هدایت، مهرداد آقایی، بهرام ایمانی، اسماعیل صدری، عسگر عباداللهی و علی احمدپور به عنوان سرآمدان آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۴۰۱، ۴۶ نفر از اعضای هیئت علمی ارتقا یافته در یک سال اخیر، یونس پوربیرامی مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی و رضوان شاددل رئیس گروه همکاریهای علمی بین المللی در خصوص تلاش برای جذب دانشجویان خارجی تجلیل به عمل آمد.
در این مراسم همچنین اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی از جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه که در دوران تحصیل دوره کاردانی در دانشگاه گیلان استاد وی بود، تقدیر کرد.