گروه استانهای خبرگزاری دانشجو؛ بیمارستان زنان بجنورد یا به عبارتی زایشگاه این شهر از قدمتی ۶۰ ساله برخوردار است؛ ساختمانی فرسوده، با فضای فیزیکی حداقلی که کمترین نیازهای بانوان را فراهم نمیکند. به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با پیگیریهایی توانست مجوز احداث بیمارستان مادر و کودک ۳۲۰ تخت خوابی را دریافت کند. مجوزی که میتواند تا سالهای سال خراسان شمالی را در این حوزه تضین کند. اما از همان روز اول، بحث اصلی برای شروع پروژه، جانمایی زمین احداث این بیمارستان بود؛ دانشگاه علوم پزشکی از نهادهای مسئول همچون راه و شهرسازی و شورای شهر خواست تا زمینی را هر چه سریعتر معین کنند تا اجرای پروژه آغاز شود.
خبرگزاری دانشجو پیش از این در گزارشی با عنوان «ساخت بیمارستان مجهز زنان بجنورد در انتظار جانمایی زمین / تعلل بیشتر مجاز نیست!» ابعاد این موضوع را مورد رصد و پیگیری قرار داد.
مطالبه عمومی مردم و نخبگان باعث شد این موضوع حتی به تریبون نماز جمعه نیز کشیده شود و حجت الاسلام نوری، امام جمعه بجنورد در خطبههای اول اردیبهشت ماه نماز جمعه با تاکید بر نیاز شهرستان به بیمارستان تخصصی زنان و کودکان، گفت که خراسان شمالی محروم است و مردم گاهی مجبورند برای مسائل درمانی به شهرهای دورتر بروند.
امام جمعه بجنورد در آن خطبه خطاب به مسئولان گفت حالا که مجوز اخذ شده و بودجه وجود دارد، جانمایی بیمارستان دیگر موضوع سختی نیست. مسئولان این موضوع را به یکدیگر حواله ندهند؛ باید دور یکدیگر بنشینند و سریعاً جای مناسبی را انتخاب کنند.
او همچنین تأکید کرد روندی که مسئولان در جانمایی بیمارستان پیش گرفته اند، باعث تاخیر در کار شده و مردم را اذیت میکند.
هرچند به نظر میرسید این تذکر نماینده ولی فقیه، مسئولان را وادار به انجام وظیفه کند، اینچنین نشد و خبری از شورای شهر برنیامد. این موضوع باعث شد محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی نیز هفته گذشته در جلسه رسمی شورای شهر شرکت کند و از اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری بخواهد هر چه سریعتر به صورت «علمی، منطقی و بر مبنای کار کارشناسی نظر صریح درباره امکان واگذاری و تخصیص زمین اعلام شود.»
از سخنان حسیننژاد اینطور برمی آید که او نیز به حق نگران سوختن فرصت سرمایهگذاری ۲ هزار میلیاردی برای اشتغال گسترده است. او در این جلسه به نامه معرفی زمین توسط شهردار بجنورد هم انتقاد کرد و گفت که معرفی برخی زمینهایی که به هیچ عنوان از لحاظ راه دسترسی، مالکیت و… بررسی نشده مناسب نیست.
او از اعضای شورای شهر بجنورد خواست که طی چند روز آینده پاسخی قطعی درباره واگذاری زمین برای ساخت بیمارستان مادر و کودک را بدهند.
اکنون بیش از یک هفته از حضور استاندار در جلسه شورای شهر گذشته، اما همچنان موضوع بلاتکلیف باقی مانده؛ روز گذشته جلسه رسمی شورای شهر بجنورد برگزار شد، اما باز هم هیچ تصمیم خاصی در این راستا اتخاذ نشد.
علی اربابی نائب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد در این جلسه در پاسخ به موضوع مکان بیمارستان اعلام کرد: مکان پیشنهادی نخست توسط علوم پزشکی که در شهربازی بجنورد است به دلایل قانونی، شرعی و فنی قابل واگذاری نیست و در این خصوص با واقفان محل نیز گفتگو کرده ایم.
وی تصریح کرد: باوجود اینکه در حال حاضر زمینی با مشخصات اعلام شده در اختیار شهرداری و شورای بجنورد نیست؛ اما به دلیل رسالتی که داریم پیگیر این موضوع هستیم.
اربابی با بیان اینکه در حال بهرهمندی از نظرات تخصصی هیأت علمی و متخصصان دانشگاه بجنورد هستیم، ادامه داد: دانشگاه بجنورد در حال بررسی دقیق و کمک به مکانیابی و جانماییهای جدید برای بیمارستان فوق تخصصی زنان و کودکان است تا بتوانیم در صورتی که پیشنهاد مناسبی وجود داشته باشد، برای انجام آن ورود کنیم.
حامد مبارکی، دبیر جنبش عدالت خواه دانشجویی علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار دانشجو گفت: از هفته گذشته پیگیریهایی پیرامون جانمایی زمین بیمارستان مادر و کودک توسط جنبش عدالت خواه دانشجویی انجام شده است.
مسئول جنبش عدالتخواه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: طی برقراری تماس با شورای شهر برای پیگیری این امر، برگزاری جلسه به کمیسیون عمران این نهاد حواله داده شد.
وی افزود: پس از پیگیریهای مجدد، کمیسیون عمران به ریاست علی اربابی، اعلام داشتند که برگزاری این جلسه طی هفته جاری به دلیل سایر مشغلهها ممکن نیست. درحالیکه استاندار خراسان شمالی روزهای قبل تعیین تکلیف فوری جانمایی زمین را خواستار شده بود.
وی بیان کرد: به نظر میرسد شورای شهر توجه دقیق و کاملی برای جانمایی فوری زمین بیمارستان مادر و کودک را ندارد.