به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجدالدین معلمی؛ مدیرعامل بنیاد کتاب، در گفتگو با ستاد خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب جشن اهالی کتاب است، بیان کرد: دور هم بودن اهالی کتاب در نمایشگاه تهران زمینههایی را ایجاد میکند تا نسبت به پیشرفتهای حوزه کتاب در یک فضای جمعی اطلاعات کسب شود و با رصد درست از کل فضا ببینید که پیشرفتها، تمرکزهای علمی و فرهنگی علاقهمندان حوزه کتاب و اهالی قلم به چه سمتی میرود.
او ویژگیهای نمایشگاه کتاب تهران را تشریح کرد و با تاکید بر اینکه این نمایشگاه، نمایشگاه کتاب خانوادگی است، گفت: همه نمایشگاههای کتاب جهان آرزو دارند که مردم بهصورت عمومی از آن استفاده کنند. این اتفاق بهصورت ویژه در نمایشگاه کتاب تهران وجود دارد و نباید این هویت دچار خدشه شود. ما طی برگزاری نمایشگاه کتاب هر روز حجم زیادی از افراد را مشاهده میکنیم که از اقشار مختلف جامعه هستند و این یک ویژگی خاص برای نمایشگاه کتاب تهران است که عمومی است و همه سلایق از آن استفاده و استقبال میکنند.
مدیرعامل بنیاد کتاب، حفظ جنبههای عمومی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را ضروری دانست و ادامه داد: امیدوارم این نمایشگاه عمومی بماند و شخصاً مخالف و منتقد برگزاری همزمان بخش نمایشگاه مجازی با نمایشگاه فیزیکی هستم. برگزاری بخش مجازی نمایشگاه در هر زمان دیگری امکانپذیر است و مسئولان نمایشگاه نباید دست به اقداماتی بزنند که این رویداد فرهنگی جمعی بزرگ را متاثر کند. فکر میکنم اگر نمایشگاه مجازی پس از نمایشگاه فیزیکی برگزار شود بهتر بوده و به تقویت نمایشگاه فیزیکی کمک میکرد.
وی تنوع سلایق و افکار در نمایشگاه کتاب تهران را از دیگر ویژگیهای این رویداد دانست و اضافه کرد: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران متنوع است و عدم حضور بعضی ناشران به دلیل هزینههای بالا در تامین غرفه و مسائل مالی، جانبی است و این عاملی میشود تا ناشر از طریق مجازی مبادرت به فروش کتاب و آثار خود کند. البته که نمایشگاه مجازی کار خوبی است که صورت میگیرد، چراکه در راستای عدالت فرهنگی بوده و این امکان را فراهم میکند تا مخاطبان در شهرستانها و دیگر نقاط برای خرید کتاب اقدام کنند، اما لازم نیست همزمان با نمایشگاه حضوری باشد.
مجدالدین معلمی در پایان درباره اضافه شدن تعدادی از کتابفروشیها به نمایشگاه گفت: کتابفروشها در طول سال تلاش میکنند ارتباط مردم با کتاب را حفظ کنند لذا محل اتصال ناشر و مردم، کتابفروشی است. ناشر کتاب را چاپ میکند و در اختیار پخش قرار میدهد و در نهایت کتابفروش کتاب را در اختیار مردم قرار میدهد که اضافه شدن آنها کمک مهمی به زنجیره نشر خواهد بود.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز بهکار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.