به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، اتحادیه آفریقا اعلام کرد که بحران سودان راه حل نظامی ندارد.
در بیانیه صادره از سوی این اتحادیه آمده است: بحران کنونی در سودان از راه نظامی حل نخواهد شد و ادامه این روند به نابودی زیرساختهای سودان منجر خواهد شد.
اتحادیه آفریقا بیان کرد: دست یابی به راه حل با تداوم درگیری وحشیانه میسر نیست. هیچ توجیهی برای ادامه نبرد میان نیروهای ارتش و واکنش سریع وجود ندارد. این درگیری به قتل بی رویه و نابودی زیرساختهای سودان منجر شده است.
در بیانیه اتحادیه آفریقا بر ضرورت تکمیل روند انتقال سیاسی تا برگزاری انتخابات و ظهور یک دولت مدنی دموکراتیک تاکید شده است.
اتحادیه آفریقا همچنین با هر نوع دخالت خارجی در سودان مخالفت کرد.
اسپوتنیک در گزارشی درباره اوضاع سودان آورده است: با وجود تمدید آتش بس در سودان میان نیروهای واکنش سریع و ارتش سودان، این روند هرگز تغییری در اوضاع انسانی خارطوم و دیگر مناطق سودان ایجاد نخواهد کرد.
سودان با کمبود شدید دارو و مواد غذایی و نبود امنیت روبرو است و سازمانهای امدادرسان در داخل و خارج به مردم محاصره شده در منازلشان دسترسی ندارند.
با گذشت بیش از ۴۵ روز از درگیری، سودان در شرایط امنیتی و انسانی تاسف باری به علت درگیری به سر میبرد.
منابع محلی اعلام کردند که آب و برق و مواد غذایی و دارویی ضروری یافت نمیشود و کمبود شدید تجهیزات پزشکی وجود دارد و امکان رسیدگی به بیماران و زخمی شدگان هم وجود ندارد.
این منابع ضمن هشدار درباره وضعیت انسانی و بهداشتی فاجعه بار در صورت تداوم وضعیت کنونی، اعلام کردند ما شاهد بهبود اوضاع طی روزهای گذشته نبودیم و بیمارستانها در مناطق پرجمعیت فعال نیستند.
منابع بیمارستانی اعلام کردند: اوضاع در خارطوم در صورتی که در آتش بس دوم (پس از آتش بس هفت روزه نخست) اوضاع به همین منوال باشد، به مرز فروپاشی خواهد رسید.
این منابع آتش بس هفت روزه نخست را جوهری بر روی کاغذ و هرگونه تاخیر در امداد رسانی انسانی را فاجعه تمام عیار توصیف کردند.
منابع بیمارستانی اعلام کردند که بیمارستانها امن نیستند و کادر درمانی امنیت ندارند و علاوه بر آن تجهیزات و اقلام پزشکی هم شاهد کمبود است.
منابع سودانی همچنین به نقض شدید حقوق بشر در خارطوم و دارفور از تجاوز گرفته تا جذب اجباری کودکان اشاره کردند.
این منابع از نبود دارو و تاثیر آن به ویژه سالخورردگان که به مرگ آنها منجر میشود هم خبر دادند.
سودان از ۱۵ آوریل گذشته شاهد درگیری میان نیروهای واکنش سریع و ارتش سودان است کانون این درگیری هم در خارطوم است و صدها کشته و زخمی برجای گذاشته است. آماری رسمی از قربانیان نظامی این درگیری وجود ندارد.
ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع با تمدید آتش بس که از بیستم ماه مه ۲۰۲۳ برقرار شده به مدت پنج روز، موافقت کردند هرچند که آتش بس هفت روزه هم که از دوشنبه هفته قبل برقرار شده بود در عمل چندان از سوی نیروهای درگیر رعایت نشد.