کد خبر:۱۰۸۰۹۷۹
آبنیکی در گفتگو با دانشجو:

آب سنگین را فرآورده کرده و صادر می‌کنیم / فعالیت د‌ه‌ها تولید‌کننده داخلی تجهیزات، قطعات و مواد صنعت هسته‌ای

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با اشاره به قدرت گرفتن روزافزون ایران در موضوع فعالیت هسته‌ای و به خصوص در دولت سیزدهم گفت: اگر برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای داشتیم غرب نمی‌توانست کاری کند.

آبنیکی: اگر برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای داشتیم غرب نمی‌توانست کاری کند / در تمام حوزه‌های هسته‌ای شاهد تغییر، تحول و ارتقا قابل توجهی هستیم

حسین آبنیکی مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در گفتگو با دانشجو با اشاره به قدرت گرفتن روزافزون ایران در موضوع فعالیت هسته‌ای و به خصوص در دولت سیزدهم گفت: اگر برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای داشتیم غرب نمی‌توانست کاری کند.

وی افزود: براساس مبانی دینی، هیچ فعالیت غیر صلح آمیزی انجام نمی‌دهیم. مسئولین غربی می‌دانند فناوری هسته‌ای ما بومی است و بهانه جویی‌های آن‌ها کاملا سیاسی است. تمام کشور‌هایی که در این حوزه فعالیت‌های غیر صلح‌آمیز دارند، علیرغم محدودیت‌های سیستم بین‌المللی توانسته‌اند از آن عبور کنند.

آبنیکی در ادامه گفت: غرب همانطور که نتوانست در هیچ قسمتی از حوزه هسته‌ای جلوی ما را بگیرد، اگر برنامه‌ای در بحث سلاح هسته‌ای داشتیم نیز نمی‌توانست کاری کند. اما طبق فتوای صریح رهبری به هیچ وجه به دنبال تولید سلاح نبوده‌ایم.

کد ویدیو

آبنیکی: آب سنگین را فرآوری کرده و می‌فروشیم. در تمام حوزه‌های هسته‌ای شاهد تغییر، تحول و ارتقا قابل توجهی هستیم در حوزه استفاده از فناوری هسته‌ای، مانند سیستم‌های فرسوده کشاورزی، تصفیه پساب‌ها و دفع آفات و ... توانسته‌ایم زیرساخت‌های خوبی را ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به کمک‌های شایان مجلس جاری در مبحث فعالیت هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت: مجلس با طرح پیشران‌های هسته‌ای موافقت کرده و به آن منابع مالی تخصیص داده است و کشور در این سال‌های آینده شاهد پیشرفت‌های خوبی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: در بخش جداسازی ایزوتوپ‌های غیر رادیواکتیو برای کاربرد‌های پزشکی، سرمایه گذاری خوبی در حال انجام است. پیش‌تر می‌توانستیم آب سنگین را به صورت خام بفروشیم، ولی الان آن را فراوری می‌کنیم و محصولات دوتره (دوتریوم اکساید) و دیگر را از آب سنگین استخراج می‌کنیم.

کد ویدیو

حسین آبنیکی گفت: در صورت هرگونه توافقی، زیر ساخت‌های هسته‌ای باید به توسعه خود ادامه دهند. توافقاتی که مذاکره کنندگان ما در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ دنبال کردند، عملا تمام زیر ساخت‌های ما را از بین برد.

رئیس سابق مرکز توسعه‌ی سازمان انرژی اتمی در ادامه افزود: صد‌ها تولید کننده داریم که تجهیزات، قطعات و مواد صنعت هسته‌ای را در داخل کشور تولید می‌کنند، این زنجیزه تامین باید حفظ شود. دولت فعلی درتلاش است تا دستاورد‌های های صنعت هسته‌ای را به زندگی مردم منتقل کن.

آبنیکی در انتها گفت: علیرغم توافقات، صنعت هسته‌ای را خواهیم داشت. تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای هدفی است باید محقق شود و تفاهمات نباید محدودیتی به صنعت هسته‌ای تحمیل کند.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار