آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۱۲۹۴

وزارت اقتصاد زیرساخت حکمرانی هوشمند نان را ایجاد کرد/ مدیریت کامل با مدیران استان‌هاست

وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: صرفاً با طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، داده‌های لازم برای مدیریت موثر و کارآمد در این حوزه برای دستگاه‌های متولی فراهم شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور شفاف سازی داده‌های زنجیره گندم و آرد و نان با تصمیم و تایید رییس جمهور، در اردیبهشت ۱۴۰۱؛ مسئولیت طراحی، پیاده سازی و استقرار کارت‌خوان‌های هوشمند با استفاده از ظرفیت شبکه پرداخت الکترونیکی را بر عهده گرفت و در یک تجربه کم نظیر، در کمتر از ۱۰۰ روز، کارت‌خوان‌های هوشمند در بیش از ۷۵ هزار واحد نانوایی (بیش از ۹۵ درصد نانوایی‌های کشور) نصب شد و تعداد تراکنش‌های الکترونیکی خرید نان در کشور نسبت به قبل از آغاز طرح، به دلیل کاهش استفاده از اسکناس با اراده و همکاری مردم و نانوایان، بیش از ۵۰ درصد رشد کرد.

امروز این تعداد تراکنش در کارت‌خوان‌های هوشمند، ۸۰ درصد بیشتر از تعداد تراکنش‌های خرید الکترونیکی نان قبل از آغاز طرح است و پوشش کارتخوان هوشمند به حدود ۱۰۰ درصد نانوایان رسیده است.

از گذشته، کارگروه ملی آرد و نان وزارت کشور و کارگروه‌های استانی آرد و نان، نهاد‌های سیاست‌گذار و ناظر در حوزه نان بوده و وزارت جهاد کشاورزی، برنامه‌ریزی کشت گندم، خرید تضمینی، ذخیره‌سازی، تبدیل گندم به آرد و حمل و تحویل آرد به نانوایان را مدیریت کرده و همچنان همین چارچوب نهادی در مدیریت زنجیره گندم، آرد و نان برقرار بوده و قطعاً اگر همکاری نزدیک و همدلانه وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی نبود، این طرح بزرگ به سرانجام نمی‌رسید.

وزارت امور اقتصادی و دارایی با اجرای این طرح، زیرساخت داده‌ای لازم برای حکمرانی هوشمند و داده‌محور در حوزه گندم و آرد و نان را برای سازمان‌ها و مدیران حوزه آرد و نان در دولت فراهم کرده است و با شفافیت حاصل شده در این مسیر، زمینه‌های فساد، و عرضه خارج از شبکه آرد یارانه‌ای را به شدت دچار آسیب کرده است.

نکته آخر اینکه مدیریت آرد و نان در هر استان به طور کامل در اختیار کارگروه آرد و نان هر استان است و وزارت امور اقتصادی و دارایی، صرفاً با طرح هوشمندسازی یارانه آرد نان، داده‌های لازم برای مدیریت موثر و کارآمد در این حوزه را برای دستگاه‌های متولی فراهم کرده است.

مدیران استان‌ها اختیار کامل دارند تا مبتنی بر داشبورد‌های داده‌ای موجود و کارنامه عملکرد نانوایان در گذشته، از این ظرفیت داده‌ای استفاده کرده و با حمایت و تشویق نانوایان متعهد و نظارت و برخورد موثر و بازدارنده با نانوایان متخلف، عرضه پایدار و بدون محدودیت نان به عموم مردم را مدیریت کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار