آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۱۶۲۸
وزیر علوم در دانشگاه الزهرا(س):

سرفصل دروس با توجه به نیاز روز جامعه باید بازبینی شوند / راهی جز این نداریم که آموزش را به سمت هوشمندی ببریم + فیلم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نمی‌توانیم سرفصل دروس را مطابق تغییرات روز بازبینی نکنیم و بخواهیم همان سرفصل‌های قدیمی را آموزش دهیم، با توجه به نیاز روز جامعه و آینده مشاغل و مشاغل آینده سرفصل‌ها را باید بازبینی کنیم.

سرفصل دروس با توجه به نیاز روز جامعه باید بازبینی شوند / راهی جز این نداریم که آموزش را به سمت هوشمندی ببریم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد‌علی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری  در همایش ملی مدیران فناوری اطلاعت و ارتباط گفت: اطلاعاتی که امروز مبادله و عرضه می‌شود، باید به بخش فناوری اطلاعات مراکز آموزش عالی و ارتقا ارائه خدمات کمک کند.

زلفی‌گل با اشاره به سرعت پیشرفت و تغییرات در حوزه الکترونیک گفت: ما نسلی هستم که بیشترین تغییرات را در حیات خود دیدیم. ما یادمان نرفته که برای انتقال اطلاعات و انتشار برون‌دادهای علمی باید آن را پست می‌کردیم؛ الان که فکر می‌کنیم شبیه لطیفه است. 

وی افزود: وقتی که تاریخ را مطالعه می‌کنیم به ارزش علم، فناوری و نوآوری بیشتر آگاه شده و قدرش را بیشتر می‌دانیم. کاری که قبلا ماه‌ها طول می‌کشید؛ الان در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود. 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به دسترسی سهل و اسان به پایگاه‌های اطلاعاتی تصریح کرد: دسترسی به اطلاعات اکنون برای دانش‌آموزان، دانشجویان و محققان آسان‌تر شده است و در کمترین زمان با وصل شدن به پایگاه علمی آنرا انجام می‌دهیم. پس می‌توان گفت که امروزه اقلیم زیست اجتماعی در عرصه‌های مختلف تغییر پیدا کرده است و ما راهی جز مدیریت تغییر انتقال نداریم باید نسبت به آن منعطف باشیم و آنرا بپذیریم و تا آنجا که دست خودمان است مطالبق سلیقه خودمان را بومی کنیم.


زلفی‌گل با توجه به راه‌های جدید آموزش تصریح کرد: در آموزش عالی، آموزش جزء برنامه‌های اصلی است. یک استاد دانشگاه راهی جز تطبیق خود با راه‌های جدید علمی ندارد و باید با خود را با بستر جدید وفق دهد.

وی فضای مجازی را یک حقیقت غیرقابل انکار در کنار فضای حقیقی زندگی دانست و خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم هوش مصنوعی و علوم را شناختی نادیده بگیریم و اگر به آن توجه نکنیم اثر بخشی ما بر نسل جوان حداقل خواهد شد.

 امنیت و زیست در فضای مجازی حائز اهمیت است 

وی با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات شخصی افراد افزود: در اطلاعات پایه، اطلاعات شخصی افراد قرار دارد و امنیت آن حائز اهمیت است. 


 آموزش هوشمند، عملکرد متفاوت می‌طلبد

زلفی‌گل با اشاره به شروع انوزش هوشمند گفت: قرار است از این به بعد آموزش به شکل هوشمند پیگیری شود؛ بنابراین عملکرد ما نیز باید متفاوت باشد.

وی تصریح کرد: اگر قرار است شیوه تدریس و آموزش ما  هوشمند باشد تغییرات اساسی لازم است. اگر استادی قرار است روش آموزش سنتی را پیش بگیرد نتیجه بخش نخواهد بود. باید نقش استاد، جنبه هدایت و پیمایشی باشد چون دانشجویان ما کاملا مسلط به آموزش هوشمند هستند.

وزیر علوم اموزش مجازی و هوشمند را مکمل اموزش دانست و گفت: ما باید آموزش را به سمت هوشمندی ببریم و از آموزش مجازی برای تکامل چرخه آموزش استفاده کنیم. از این باب است که نقش شما کارشناس فناوری و مدیران مهم می‌شود هزینه کردن برای بخش فناوری مهم است.


آموزش را فدای پژوهش نکنیم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به یکی از چالش‌‌های آموزش عالی گفت: یکی از  چالش‌ها و نگرانی‌های بخش آموزش عالی این است که مبادا ما آموزش را فدای پژوهش کنیم. باید آموزش ما پژوهش محور و پژوهش ما آموزش محور باشد. 

وی افزود: باید از طریق آموزش، شیوه‌های پژوهش را آموزش دهیم و انتقال مفاهیم آموزشی و پایانامه‌های ارشد و دکتری درس تمرین پژوهش در مقاطع کارشناسی باشد و پژوهش را آموزش دهد. ما می‌خواهیم شیوه جمع‌آوری مطالب، شیوه پژوهش و دفاع  از اطلاعات را به دانشجویان یاد بدهیم.

زلفی‌گل با اشاره به پیشرفت‌ متاورس و هوش‌مصنوعی خاطر نشان کرد: مبادا اشتباهی بشود و با پیشرفت هوش مصنوعی، موضع پژوهش و مطالعات پایین ببریم. استفاده از کارگاه‌ها، ساخت مواد جدید، روش‌های جدید و دستگاهای جدید باید به شکل عملی انجام شود و پیشرفت هوش مصنوعی نباید از پژوهش و تولید داده‌های پژوهشی غافل باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: نیاز آفرینی یک واقعیت است یعنی ما در آموزش عالی پیشگویی کنیم که چندسال آینده به چه سیستم‌ها و فناوری‌هایی لازم دارم و دانشجویان ما در چند سال آینده به چه جیزهایی نیاز دارند.

وی افزود: نکته بعدی اینکه ما با نسل جوانی سرکار دارم که او هم مثل ما در مدت کوتاه زندگی خود، تغییرات زیادی را تجربه کردند و دسترسی به اطلاعات  ساده و سهل شده، در نتیجه آموزش به چنین نسلی کار راحتی نیست و یک استاد دانشگاه باید در روز‌آمد کردن اطلاعات جدیدی جدی باشد. 

زلفی گل با اشاره به به روز رسانی سرفصل‌‌های دروس گفت: ما نمی‌توانیم سرفصل‌های دروس را مطابق نیازهای روز جامعه و مشاغل اینده بازنگری نکنیم و این موضوع وظیفه ما در آموزش عالی را سنگین می‌کند. 

زلفی‌گل افزود: هر توسعه‌ای از مسیر قانون مقدور است. پیشنهاد من این است که به فکر تدوین و تصويب دستورالعمل برای آموزش هوشمند باشید. 
و همچنین در کنار آن باید به اخلاق علمی و قانون مالکیت فکری نیز توجه ویژه شود.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار