آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۱۸۷۸
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار:

نماینده‌ای از سازمان ملل متحد برای بررسی وضعیت تالاب صالحیه انتخاب شده است

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: نماینده‌ای از سازمان ملل متحد برای بررسی وضعیت تالاب صالحیه انتخاب شده تا بتوانیم با همکاری مشترک راهکار‌هایی با استفاده از دانش فنی دنیا برای حل مشکلات این تالاب اتخاذ کنیم.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی محمد طهماسبی، دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در حاشیه بازدید از تالاب صالحیه از دستور رئیس جمهور برای احیای این تالاب خبر داد.

طهماسبی با بیان اینکه از ۲ سال گذشته گرد و غبار از این تالاب با غلظت و تداوم بیشتر همراه بوده، گفت: به همین دلیل کارگروهی تخصصی و ملی برای ساماندهی وضعیت پیش آمده در این تالاب تشکیل شده است.

دبیر ستاد مقابله با گرد و غبار گفت: چرای مفرط دام، محدود شدن منابع تأمین کننده آب تالاب و کاهش باران از مهم‌ترین معضل‌هایی است که تالاب صالحیه بوده است.

وی ادامه داد: اغلب شتر‌ها به صورت سرگردان در محدوده تالاب چرا می‌کنند و چرای این دام‌ها عمدتا بدون پروانه صورت می‌گیرد. به همین دلیل از میزان دام و مقدار علوفه مورد نیاز آنان اطلاعاتی در دست نبوده است.

طهماسبی گفت: قبلا رودخانه‌های زیادی وارد رود شور می‌شدند و با زهکشی منطقه، آب وارد تالاب می‌شده است. اما امروز مدیریتی صحیحی در بالادست تالاب اتفاق نمی‌افتد و همین باعث شده کاهش سهم تالاب از منابع آبی موجود شده است.

وی به تغییر اقلیم اشاره کرد و گفت: البته کانال زهکشی هم که جهاد کشاورزی در سنوات گذشته در بالادست این تالاب ایجاد کرده باعث شده که آبی که قبلا وارد این تالاب می‌شد، از منطقه خارج شود.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار با بیان اینکه تاکنون جلسات متمرکزی با حفاظت محیط زیست استان البرز و قزوین برای ساماندهی وضعیت تالاب برگزار شده، گفت: در آخرین جلسه بنا شد ظرف سه ماه، تمام عوامل تخریب تالاب شناسایی شوند و برنامه‌ای برای تغییر شرایط موجود تدوین شود.

به گفته او، دستگاه‌های متختلفی مانند سازمان منابع طبیعی، سازمان حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و ... در احیای تالاب وظایفی دارند که باید به این وظایف به درستی عمل کنند تا شاهد کاهش میزان گردوغبار در این تالاب باشیم.

طهماسبی گفت: نماینده‌ای از سازمان ملل متحد برای بررسی وضعیت تالاب صالحیه انتخاب شده تا بتوانیم با همکاری مشترک راه کار‌هایی با استفاده از دانش فنی دنیا برای حل مشکلات این تالاب اتخاذ کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در کشور حدود سه و نیم میلیون هکتار تالاب وجود دارد که حدود ۵۰ درصد آن‌ها غبار خیز است؛ نیمی از حدود ۷۰ تالابی که در کشور وجود دارد، با شدت‌های مختلف غبارخیز هستند و محدود به تالاب صالحیه نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار