به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صداوسیما، در ابتدای این بازدید جلسهای با حضور رئیس دانشگاه و جمعی از اساتید و مدیران با هیئت هندی برگزار شد. دکتر شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما با اشاره به سوابق و اشتراکات فرهنگی گسترده میان دو کشور ایران و هند، ابراز امیدواری کرد این دیدار بتواند سرفصلی تازه در روابط علمی و رسانهای میان دانشگاه صداوسیما و مراکز دانشگاهی و رسانهای هندوستان باشد.
اسفندیاری، دانشگاه صداوسیما را با نزدیک به ۶ دهه قدمت، با سابقهترین دانشگاه هنری و رسانهای غرب آسیا دانست که رشتههای مختلف هنری و رسانهای را در مقاطع مختلف تحصیلی در خود جای داده است. به گفته اسفندیاری هم اکنون نزدیک به هزار دانشجو و صد استاد تمام وقت و پاره وقت در این دانشگاه مشغول به فعالیتهای علمی و پژوهشی هستند.
رئیس دانشگاه صداوسیما افزود: دانش آموختگان دانشگاه در ۵۰ سال گذشته مجموعاً ۵ هزار نفر بوده اند که برخی از آنها از چهرههای شاخص رادیو، تلویزیون و سینمای کشورند.
این استاد دانشگاه گفت: یکی از ظلمهایی که استعمارگران در کنار کشتار و تاراج ثروت و منابع بر ملتها وارد کردند تحریف تصویر ملتها بوده است.
اسفندیاری گفت: فعالان رسانهای دو کشور هند و ایران باید خودشان مدیریت تصویرشان را بر عهده بگیرند و تصویر مخدوش، وارونه و تحریف شدهای را که رسانههای جریان سلطه از آنها برساخت کرده فرو بریزند.
رئیس دانشگاه صداوسیما با اشاره به گفتگوی تلویزیونی اش با ایرا باسکار اندیشمند هندی که دارای مدرک دکتری مطالعات سینمایی از دانشگاه نیویورک و استاد دانشگاه جواهرلعل نهرو است گفت: در آن گفتگو خانم باسکار اقرار کرد آنچه در ایران مشاهده کرده کاملاً متفاوت از تصویری است که رسانهها از ایران در ذهنش ساخته بودند.
اسفندیاری اضافه کرد: متأسفانه گاهی سینماگران دو کشور هم در این پارادایم گیر میافتد و تصویری ناصحیح از یکدیگر ارائه میدهند، به عنوان مثال یکی از کارگردانان ایرانی، فیلمی در هندوستان ساخته بود و تصویر غلطی از جامعه هند عرضه کرده بود و همین باعث شد در رساله دکتری ام به نقد این موضوع بپردازم.
رئیس دانشگاه صداوسیما در پاسخ به سئوالات یکی از حضار مبنی بر امکان تحصیل دانشجویان هندی در این دانشگاه گفت: دانشگاه صداوسیما از این مهم استقبال میکند چنانچه از بدو تأسیس تاکنون دانشجویان خارجی متعددی از کشورهای مختلف داشته و هم اکنون هم میزبان دانشجویانی از کشورهای غرب آسیاست.
محمدقلی میناوند عضو هیئت علمی و مدیرگروه مدیریت رسانه دانشگاه صداوسیما نیز با قرائت این بیت شعر از رابیندرانات تاگور شاعر برجسته هندی که «در خواب بودیم فکر میکردیم بیگانه هستیم، از خواب پا شدیم و دیدیم عزیزان هستیم» گفت: دو کشور هند و ایران به عنوان مهد هنر و تنوع فرهنی دارای اشتراکات فرهنگی متعددی هستند که متأسفانه نسبت به آنها غفلت شده است.
میناوند افزود: امیدواریم این رفت و آمدها و همکاریها در عصری که سرعت پیشرفت فناوریهای رسانهای بسیار زیاد است بتواند به بهره مندی از تواناییها یکدیگر و تبادل فرهنگی میان دو کشور کمک کند.
در انتهای این دیدار هیئت خبری و رسانهای هندوستان که مالکان رسانههای مکتوب و برخط متعددی در این کشور هستند با همراهی مدیران همکاریهای علمی و امور بین الملل، مدیر روابط عمومی و محمد عامریان از اساتید دانشگاه صداوسیما از بخشهای مختلف دانشگاه صداوسیما همچون استودیوهای صدا، تصویر و طراحی دیجیتال دیدن کردند.
گفتنی است در هیئت هندی چهرههایی، چون سوران کمار آنند سردبیر روزنامه انگلیسی زبان «دیلی پاونیر» که در بیش از ۱۴ ایالت هندوستان چاپ و منتشر میشود، زبیر احمد سعیدی سردبیر مجله دعوت، اشرف زیدی مسئول اتحادیه رسانههای مجازی هندوستان، سوراب کومار خبرنگار روزنامههای نشنال هرالد و تامیز آو ایندیا و برخی دیگر از روزنامه نگاران با سابقه حضور داشتند.