گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مسئله تامین و توزیع آب در استان خوزستان از مهمترین مسائلی است که در سالهای اخیر مطرح شده است؛ در سال گذشته قطعی آب حمیدیه را شاهد بودیم و سال ۹۹ نیز کمبود و قطعی آب در غیزانیه مسائلی را برای مردم استان خوزستان ایجاد کرد.
اما امسال در تابستان گرم اهواز مسئله قطعی آب در منطقه «ملاشیه» اهواز رسانهای شد و اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز ورود جدی به این مسئله داشتند و در این منطقه حاضر شدند، به همین دلیل با مهدی بَزمه، معاونت سیاستورزی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز برای بررسی این مسئله به گفتگو پرداختیم.
مهدی برمه، معاونت سیاستورزی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به بازدید اخیر از منطقه ملاشیه گفت: در مسئله آب استان خوزستان من میخواهم به خود شهر اهواز اشاره کنم، در منطقه گلستان در شهر اهواز که فضای دانشجویی و دانشگاه است نیز مشکل آب داریم یعنی مسئله فقط به غیزانیه، ملاشیه و حمیدیه نمیرسد و ما در شهرها نیز چنین مشکلاتی داریم.
وی افزود: در سال ۹۹ مقام معظم رهبری با برداشت ۵۰ میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی برای آب خوزستان موافقت کرده، اما شرایطی که در آبفا استان خوزستان حاکم است باعث شد که در این زمینه پیشرفت ناچیزی داشته باشیم، اما در دولت سیزدهم وضعیت بهتر شده است.
بزمه با اشاره به مصوبات استانی دولت سیزدهم بیان کرد: از ۱۹ مصوبه سفرهای استانی ۱۷ مصوبه در دست اجراست و ۱۷۵ روستا از ۱۸۹ روستا قرارگاه امام حسن علیه السلام آّبرسانی انجام شده است و ظرفیت آبرسانی به ۵۱۰ میلیون متر مکعب در شبانه روز رسیده است که میزان بی سابقهای است، اما مشکل این است که بسیاری از مدیران که مشخص نیست از چه جریان حمایت میشوند، این مشکلات را انکار میکنند.
معاونت سیاستورزی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: ما چند ماه گذشته مطالبه گری در سطح استان در مسئله آب داشتیم و به صورت نمادین بطری آب به سخنگوی دولت تقدیم کردیم و گفتیم که این نماد آب خوزستان است البته که از اجرای پروژه غدیر تا حد زیادی مشکلات برطرف شد، اما پروژه غدیر ۶۰ درصد مشکل آب را حل کرده است و ما وقتی در پروژه غدیر آب کم میآوریم از آب گل آلود کرخه استفاده میکنیم و آب گل آلود وارد سیستم میشود، اما مدیرعامل آبفا استان منکر این قضیه شدند و گفتند که ما همچین موضوعی نداریم!
این فعال دانشجویی اظهار کرد: در منطقه ملاشیه تقریبا ۱۷ روز است که نقاطی در این منطقه دچار مشکل هستند و بقیه نقاط هم اینطور نیست که ۲۴ ساعته آب داشته باشند؛ ما مشاهدات عینی داشتیم و صحبت اینطور بوده است که فقط نیم ساعت آبرسانی صورت میگیرد و این زندگی را دچار اخلال کرده است.
وی ادامه داد: جمعیت منطقه ملاشیه حدود ۷۰ هزار نفر است کما اینکه آبی که به این منطقه میرسید آب قابل شرب نبود و صحبت اهالی منطقه این بود که با آب درون سیستم حتی نمیتوانیم حمام کنیم و آبی که برای شرب میخریم را برای استحمام نیز استفاده میکنیم و این مسئله واقعا آزاردهنده است.
بزمه تصریح کرد: این مشکلی است که مردم با آن دست و پنجه نرم میکنند، اما مدیر در محافل عمومی و خبرگزاریها مطرح میکند که مشکلات ملاشیه تا ۱۹ تیر حل میشود و وقتی که ما روز نوزدهم به منطقه رفتیم باز هم شاهد آبرسانی با تانکر آب بودیم!
معاونت سیاستورزی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به دیگر مشکلات ملاشیه گفت: جدا از مشکلات آب منطقه ملاشیه ما به مسئله آسفالت نیز مواجه هستیم و فضای مناسبی در منطقه وجود دارد و مسئلهای که در ملاشیه جدای از آب وجود دارد، مسئله بهداشت است و ما میبینیم که فاضلاب منازل در کوچهها روان است و این برای کودکان و سالخوردگان آسیبزاست و از لحاظ امنیتی نیز شرایط مناسبی در ملاشیه وجود ندارد و شاید توفیقی بود که آب ملاشیه به مشکل بر بخورد تا دیگر مشکلات منطقه نیز دیده شود.
وی با اشاره به مطالبه گری در سطوح دولتی درباره این مسئله توضیح داد: در جلسهای که با آقای مخبر داشتیم مطرح کردیم که در بحث آبفا دچار مشکل هستیم و در سفر دولت به خوزستان آقای منصوری، معاون اجرایی دولت مطرح کردند که ۱۵ مدیر استان خوزستان عزل خواهد شد و حتی گمانه زنی درباره تغییر مدیر آبفا نیز مطرح شد، اما بعد از گذشت مدتها از سفر دولت هیچ تغییری صورت نگرفته است و در این مدت شاهد مرگ دو کودک به واسطه چالههای پروژه آبفا بودیم و صبح همان روز در کانال خبری آب و فاضلاب خوزستان از عملکرد جهادی مدیر آبفا میگویند آیا عملکرد جهادی یعنی یک کودک؟!
مهدی بزمه، معاونت سیاستورزی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان با انتقاد از عملکرد آبفا خوزستان گفت: این چه قدرتی است که مدیری که ۱۶ سال بر مسند آبفا نشسته است را نمیتواند عوض کند و ما شاهد این بودیم که یک مدیری وقتی به اوج خودش میرسد در جایگاه بهتری از او استفاده میشود، اما آیا ۱۶ سال زمان کمی برای حل مشکلات آبفا استان است؟ اگر دولت به دنبال رفع مشکلات و صرف بودجه برای آن است چرا همچنان مدیران دولت قبلی بر سر کار هستند؟ چرا لفظ انقلابی باعث شده است مدیران خطاهای خودشان را پوشش دهند؟
فیلم کامل گفتگو: