به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام عزیزی امام جمعه زابل در خطبههای امروز نماز جمعه شهرستان زابل با اشاره به مسائل و بحران در سیستان گفت: هیچ چیز در سیستان جای حق آبه را نمیگیرد، بنظر میرسد عزیزان ما نسبت به حق آبه علیرغم موجی که بوجود آمد و رئیس جمهور یک جمله محکمی فرمودند، در لایههای پایینتر مسئله دارد عادی انگاری میشود.
عزیزی ادامه داد: این عادی انگاری سم است؛ ما قرار نیست از حق آبه صرف نظر کنیم، مگر آنها از دشت ناامید که بخاطر همین آب از ایران گرفتند صرف نظر میکنند که ما از حقمان صرف نظر کنیم؟
وی افزود: هیچ مسئولی در این نظام اجازه ندارد، حق ندارد که از حق این مردم ولو یک قطره بگذرد مال آنها نیست؛ عرضه به خرج بدهند حق مردم را بگیرند اینکه چطور خودشان میدانند.
امام جمعه زابل بیان کرد: من در چند هفته قبل هم عرض کردم حسب مصوبات ملل متحد اتفاقی که در سیستان دارد رخ میدهد مصداق جنایت علیه بشریت است، همین الان با همین بندی که زدن کشت خشخاش را چه توسعهای دادند؟!
حجت الاسلام عزیزی عنوان کرد: ما از رییس جمهورمان دو درخواست داریم، اول اینکه مسئله حق آبه از وعده درمانی به طور کامل خارج شود و خودشان شخصا پیگیری کنند و شخصا جوابگو باشند.
وی افزود: درخواست دوم از رئیس جمهور این است که امروز نفس کشیدن در سیستان ساده نیست، بخدا سخت است، امروز در سیستان نفس کشیدن مسئله است، اگر جاهای دیگر آب کم است، امکانات کم است، اینجا هوا نیست.
امام جمعه زابل اظهار کرد: چه خبر است که نماینده ما در مجلس آقای دهمرده میگوید شمارو به همه مقدسات قسم میدهم که فلان کار را انجام دهید، چرا باید یک نماینده مجبور شود اینگونه حرف بزند، بحث آقای دهمرده نیست، به نظر میآید یک عادی انگاری در مورد حق آبه اتفاق میافتد و باید جلویش گرفته شود.
وی تصریح کرد: من موکدا عرض میکنم و از رسانهها هم میخواهم موکدا منتشر کنند این را همه جا، این حق مردم سیستان است، هیچ مسئولی در هیچ جایگاهی به هیچ وجه اجازه ندارد از حق این مردم بگذرد، این خطاست خطای راهبردی است.
امام جمعه زابل با ارائه درخواست از نمایندگان مجلس گفت: درخواست ما از نمایندگان و استاندار عزیزمان این است که همه به جد پیگیر این مسئله باشند که هیات دولت حتما در سیستان تشکیل جلسه بدهند و ما پای این خواسته خواهیم ماند، مکاتبه خواهیم کرد، همه ائمه جمعه نظرشان این است و پیگیری خواهیم کرد که باید هیات دولت بیاید و این هوا را ببیند اینجا جلسه برگزار کند، تصمیم قاطع بگیرند، بالاخره تا کی این مردم باید نفس کشیدن برایشان سخت باشد، آب که نیامد هوا هم نیست، ریهها هم پر خاک شده، خب به چه امیدی مردم بمانند؟
وی افزود: کسی هم حرفی بزند میگویند سیاهنمایی میکند، جمعی حرفی بزنند میگویند سواستفاده میکنند، سیاسی کاری میکنند، خیلی خوب شما خوب، بیایید در میدان، بالاخره باید یک فکری کنید نجابت مردم سیستان دلیل تنبلی مسئولینی که صاحب تصمیم هستند نمیشود.
حجت الاسلام عزیزی عنوان کرد: درخواست میکنیم از شخص اقای رئیس جمهور که چند بار زحمت کشیدند و بخاطر مشکلات خوزستان به این استان سفر کردند که خدا خیرشان دهد، آیا مسائل سیستان آن قدر ارزش نداشت که شما دو بار بیایید اینجا؟
وی ادامه داد: یک کوره راهی را باز کردند که مردم تجارتی کنند، هفتهای ۴۰۰دلار مردم بروند و خریدو فروشی کنند، یک دفعه میبینید گمرک میاید وسط میدان و میگوید من نمیگذارم.
امام جمعه زابل بیان کرد: یک کوره راهی بعنوان طرح رزاق بوجود میاید با سلایق مختلف، بیایند و تکلیف ما را روشن کنند، اقای رییس جمهور بیایید سیستان، تکلیفان را روشن کنید ما بمانیم یا برویم؟! حرف، مصاحبه و وعده درمانی بخدا کار ساز نیست، اصلا نگویند مسئله اول ما سیستان است.
وی افزود: حرف دوم مخاطب من رییس محترم مجلس است، گره بوجود امده در سیستان جناب اقای قالیباف حلش دست شما و دوستان شماست؛ واقعا برای ما سوال است که چرا طرح تقسیم استان مطرح میشود، بسیاری از مراحل را طی میکند، استانداران بعد انقلاب همه تایید میکنند، کمیسیون میرود، جاهای مختلف میرود، همه میگویند درست است، ولی چرا نمیشود؟ شما باید پاسخ دهید مشکل کجاست؟ چه کسی مخالف تقسیم استان است که شما کاری را که باید و همه هم میگویید انجام نمیدهید؟
حجتالاسلام عزیزی اظهار کرد: اگر قرار نیست استان تقسیم شود، سیستان باید استان بشود و تا سیستان ارتباطش با مرکز کشور مستقیم نشود قصه همین است که هست، ارتباط سیستان را با مرکز کشور مستقیم کنید.
حجت الاسلام عزیزی، امام جمعه زابل در پایان گفت: دردی که سیستان امروز میکشد برای امروز نیست، درد سیستان برای ترک فعل ها، ندانم کاری ها، احیانا ولخرجی ها، احیانا اعتبارات بسیار بزرگی که بدون مطالعه بوده میباشد، بخشی از این مشکل همین است، از رئیس قوه قضاییه درخواست داریم شعبهای را، قاضی را، یک شخصی را مامور کند، کمیتهای را معین کنند نسبت به دو مقوله ۱- ترک فعلهای تاریخی در سیستان در طول دوره انقلاب اسلامی و ۲_ بی تدبیریهایی که موجب گردیده منابع از بین برود و مردم امروز به این وضعیت دچار شوند، آنها بیایند، مستقر بشوند، بررسی کنند و درصورت لزوم محاکمه کنند.