به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، درست یک روز پس از آنکه روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» به نقل از منابع آگاه اوکراینی گزارش کرد که ارتش اوکراین استفاده از مهمات خوشهای آمریکا علیه مواضع روسیه را آغاز کرده است، فرماندار منطقه «بلگورود» امروز (شنبه) اعلام کرد که کییف با این سلاحهای خطرناک و ممنوعه به روستای «ژورافلفکا» در مرز روسیه حمله کرده است.
خبرگزاری فرانسه در این خصوص گزارش کرد، «ویاچسلاو گلادکف» فرماندار بلگورود امروز اعلام کرد که اوکراین روز گذشته (جمعه)، روستای مرزی ژورافلفکا در غرب منطقه بلگورود را با استفاده از مهمات خوشهای هدف قرار داد.
روز پنجشنبه هفته گذشته، مقامهای اوکراینی آگاه به واشنگتنپست گفته بودند که کییف، شلیک مهمات خوشهای که آمریکا در اختیار این کشور قرار داده، علیه نیروهای روسیه در جنوب شرقی اوکراین را آغاز کرده است به امید آنکه سنگرهای مستحکم روسیه را که ضدحملات تابستانی اوکراین را کند کرده است، در هم بشکند.
فرماندار بلگورود در صفحه تلگرامی خود با اشاره به حملات روز گذشته اوکراین نوشت: «در منطقه بلگورود، ۲۱ گلوله خمپاره و سه مهمات خوشهای از یک راکتانداز چندگانه (توسط ارتش اوکراین) به سمت روستای ژورافلفکا شلیک شد».
فرماندار بلگورود در گزارش خود به هیچ عنوان به خسارات و تلفات ناشی از این حمله اشارهای نکرد و توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.
با اینحال روز پنجشنبه هفته گذشته، روزنامه آمریکایی واشنگتنپست گزارش کرد، استفاده اوکراین از این تسلیحات بحثبرانگیز آمریکا که پیش از این گزارش نشده بود، در پی تصمیم جنجالی اخیر «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا برای ارسال مهمات خوشهای ممنوعه به اوکراین صورت گرفته است.
ایالات متحده اوایل ماه جاری میلادی، ارسال مهمات خوشهای به کی یف را مورد تأیید قرار اد و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا این اقدام را یک چاره موقت خواند که به تولید نظامی اجازه دهد که با افزایش چشمگیر تقاضا هماهنگ شود، زیرا واشنگتن و کییف هر دو با کمبود مهمات متعارف و معمولی مواجه شدهاند.
بمبهای خوشهای که در بیش از ۱۲۰ کشور غیرقانونی شناخته شده، در هوا بر فراز یک هدف منفجر میمیشود و دهها تا صدها بمب کوچکتر را در منطقهای به بزرگی چندین زمین فوتبال رها میکند. کودکان به طور خاص آسیبپذیر هستند، زیرا بمبهای منفجر نشده برای چند دهه خطر به همراه دارند.
«پیمان ممنوعیت بمبهای خوشهای» یک معاهده بینالمللی است که هر گونه استفاده، انتقال، تولید و انبار این بمبها را ممنوع اعلام میکند. این پیمان روز ۳۰ مه ۲۰۰۸ در دوبلین به تصویب رسید و از اوت ۲۰۱۰ اجرایی شد. آمریکا، روسیه و اوکراین جزو کشورهایی هستند که این معاهده را امضا نکردهاند. این بمبها پس از پرتاب به شمار زیادی بمب کوچکتر تبدیل میشوند که میتواند باعث کشتار گسترده غیرنظامیان شود. بمبهای منفجر نشده نیز برای چند دهه خطر به همراه دارند.
پنجشنبه هفته گذشته در خبرها آمده بود که اوکراین بمب خوشهای را از آمریکا دریافت کرده است. ژنرال «اولکساندر تارناوسکی» فرمانده عملیات نیروهای مشترک «تاوریا» در گفتگو با شبکه آمریکایی «سیانان» ضمن اعلام این خبر افزود: دشمن هم میفهمد که با دریافت این مهمات، ما برتری خواهیم داشت. دشمن آن بخش از اراضی که امکان استفاده از این (مهمات) در آن وجود دارد را رها خواهد کرد.