به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابطعمومی شبکه مستند، حسین شمقدری کارگردان مستند «بیوتنها» درباره تولید این مستند گفت: مدتی پیش بود که مجید نوری پسر آقای حمید نوری را در تهران دیدم و ماجرای اتفاقی که برای پدرش رخ داده بود را برایم تعریف کرد. او به من پیشنهاد داد تا مستندی از این اتفاق بسازیم. نزدیک به یک سال درگیر تحقیق و پژوهش بودیم تا اینکه به این نتیجه رسیدم که باید این مستند ساخته شود. برای ساخت مستند دو سفر داشتم و در دادگاههایی که برای پرونده او برگزار میشد، حضور پیدا کردم.
وی افزود: مستند «بیوتنها» اگرچه به بهانه پرونده حمید نوری ساخته شده، اما این اتفاق پیرنگ فرعی آن است. قصه اصلی، مواجهه یک مستندساز با منافقین، اندیشهها و ایدئولوژی آنهاست. همچنین در بخش دیگری از این مستند سراغ پیادهنظامی میرویم که با منافقین همکاری میکند و قصه خانمی را به نمایش میکشیم که سعی دارد منافقین را تطهیر کند و به دنبال جذب افراد جدید است.
او با اشاره به حضور خود در جلسات دادگاه و استماع مستقیم نظرات منافقین گفت: من در دادگاههایی که یک پای آن منافقین بودند، حضور داشتم؛ آنها سعی میکردند با روشهای دموکراتیک حرف بزنند و خود را تبرئه کنند، اما کارنامهشان همه چیز را بهوضوح نشان میداد. من فکر میکنم مستند «بی وتنها» جز معدود آثاری است که بعد از سالها رودرروی منافقین نشسته و منطق آنها را به نمایش گذاشته است. در این سالها ندیدهایم مستندسازی سراغ این جنبه از سازمان منافقین برود.
شمقدری با اشاره به خطراتی که برای ساخت این مستند او را تهدید میکرده، گفت: در هر دو سفر، علیرغم خطراتی که وجود داشت تنها بودم. میدانستم چه خطراتی ممکن است مرا تهدید کند، اما برای ساخت این مستند یک انگیزه شخصی نیز داشتم. منافقین سالها پیش و در جریان ترورهای دهه ۱۳۶۰، عموی پدر مرا در مشهد ترور و خانوادهاش را داغدار کرده بودند. همین موضوع باعث شد تا برای ساخت این مستند مصممتر بشوم. برایم این سوال مطرح بود، منافقین بعد از آنهمه جنایت در ایران و کشتن مردم مظلوم، چه توجیه و منطقی برای کارهایشان دارند؟
وی افزود: آنها در طول سفر مرا تهدید میکردند که بلایی بر سرت میآوریم؛ حتی کمپین تشکیل داده بودند، اما کاری نکردند. بعد از آنکه برگشتیم هم حرفهایی میزدند؛ اما تهدیداتشان طبل توخالی بود. خوشبختانه بعد از ساخت مستند و با نمایش بخشهایی از فیلم اتفاقات مثبتی رخ داد که خیلی به ضرر سازمان منافقین تمام شد. مثلاً در یکی از کلیپها که از خود فیلم بود، میشنیدیم که یکی از اعضا میگفت ۱۷ هزار نفر را ترور کردیم و باز هم دست به ترور میزنیم. این سخنان رسوایی بسیار بزرگی برای آنها بود و فضا را کاملاً به ضرر آنها برگرداند. علاوه براین، اتفاقاتی که در تیرانا نیز رخ داد، چیزی جز بیآبرویی برای سازمان منافقین به همراه نداشت.
او گفت: بعدازاین اتفاقات بود که مستندی در یکی از کشورهای اروپایی ساخته شد و دیدیم که برای اولینبار مواضع متفاوتی را نسبت به سازمان منافقین گرفت.
کارگردان «بیوتنها» درباره روند تولید مستند خود گفت: نزدیک به یکسال درگیر تحقیق و پژوهش بودیم و ۲۵ روز نیز سفرها به طول انجامید. ۴-۵ ماه نیز پس تولید داشتیم.
کارگردان و تدوینگر این مستند حسین شمقدری است و از دیگر عوامل آن میتوان به گروه پژوهش: محمدمهدی خدارحمی، محسن اخوان و محمدحسن مددی اشاره کرد. بازپخش مستند «بی وتنها» چهارشنبه ساعت ۱۵ است.