به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ سعید جلیلی، هیئتهای دانشجویی در این سالها توانستهاند علاوه بر جذب و اثرگذاری بر قشر نخبگانی و فرهیخته دانشگاهی، مخاطبان دیگری از عموم مردم را نیز تحت پوشش فعالیت خود قرار داده و با استفاده از پتانسیل دوران جوانی به عنوان موتور پیشران هیئت به تشریح آرمانهای نهضت عاشورا و تبیین دیگر مسائل مهم ملی و مذهبی در بستر مناسبتهای دینی بپردازند. به همین جهت، دهمین قسمت از فصل دوم برنامه شانزده آذر با موضوع بررسی عملکرد و رسالت هیئات دانشجویی با حضور محمد ناصربخت، مسئول سابق هیئت شهدای گمنام دانشگاه علم و صنعت ایران و امین شریفی، مسئول سابق هیئت الزهرا (س) دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد و روی تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو رفت.
در ابتدای برنامه محمد ناصربخت با اشاره به نقش هیئت دانشجویی گفت: هیئت پایگاهی برای بقای نهضت و تداوم اسلام با زنده نگه داشتن یاد عاشورا و شهداست. پیوند نهاد هیئت و دانشگاه باعث زنده نگهداشتن دین شده و نهاد پیشروی است که بستری برای زنده نگهداشتن دین به شیوه مبارزاتی آن میشود.
وی گفت: یکی از مهمترین مولفههای هیئت تراز دانشجویی انقلاب اسلامی، فکر است. فکر باید در جمعهای هیئتی سرشار شود.
مهمترین قرائت از هیئت دانشجویی این است که از دل دانشگاه میجوشد
ناصربخت گفت: بنا نهادن چنین نهادی و اداره کردن آن بر عهده دانشجو و اولین مخاطب چنین نهادی نیز دانشجو و دانشگاه است. علاوه بر دانشجویان، اساتید دانشگاهی و قشر فرهیخته دانشگاه مسئله ما در هیئت هستند و اینها خلاق، فکردهنده و مسمتع اول این جلسه هستند. از سرشار شدن محتوا برای پرشدن این مخاطب ما به مخاطبان عموم جامعه هم میرسیم.
وقتی قید دانشجویی به نهاد هیئت وصل میشود اولین خروجی آن محدود کردن لایه مخاطب هئیت است
امین شریفی، مسئول سابق هیأت الزهرا (س) دانشگاه شریف گفت: مخاطب هیئت هم دانشجویان و اساتید هستند و هم فارغ التحصیلان و خانواده آنها. هیئت یک نوعی حلقه واسط بین دانشگاه و جامعه است. هفتاد درصد مخاطبان هیئت از جامعه دانشگاهی است و نشان دهنده زنده نگهداشتن این مخاطب است.
اصل محبت را در فعالیتهای هیئت مبنا قرار دادهایم
شریفی گفت: اتفاقات، ریزشها و رویشها باید در چیدن جهتگیری هیئت مشخص شود. در مطرح کردن سیاستها و راهبردها باید یک اولویت بندی داشته باشیم که این ممکن است دانشگاه به دانشگاه متفاوت باشد. ما در هیئت عضو ثابت نداریم، در نتیجه وقتی بدنه دانشگاه به هیئت دانشجویی نگاه میکنند یک تعلقی میبینند چون هئیت در عرض یک تشکل خودش را تعریف نمیکند.
نگاه ما این بوده که هیئت ذیل یک تشکل نرود یا خودش تشکل نشود
مسئول سابق هیئت شهدای گمنام دانشگاه علم و صنعت ایران در توضیح نحوه عملکرد ساختار هیئت گفت: بوم هر دانشگاه اقتضا و شرایط خاص خودش را دارد. هیئت چه در باب افزایش معنویت و چه برای رشد استعدادها و چه از جهت ایجاد بستر وحدت و اخوت مشترک، ساختار بهینه ما است.
بیشتر بخوانید:
حال و هوای شبهای عزاداری در هئیت دانشگاه علم و صنعت + تصاویر