آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۹۰۷۷۶
گزارش |

بحران آب همدان در انتظار برنامه منظم آبخیزداری / آب سد تالوار فعلا اهالی هگمتانه را سیراب کرده است

همدان امسال با بحران بی‌آبی مواجه نیست و خوشبختانه مردم آب شرب دارند؛ اما هنوز برنامه مشخصی برای آبخیزداری و مدیریت منابع آبی در این استان مشاهده نشده است.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * تابستان سال گذشته در چنین روز‌هایی شهر همدان، اولین مرکز استان در کشور بود که با بی آبی به صورت واقعی مواجه شده بود. آبرسانی با تانکر در نقاط مختلف این شهر ۶۰۰ هزار نفری صورت می‌گرفت و هلال احمر آمار می‌داد که روزنامه چندهزار بطری آب معدنی به مردم رسانده است.

ماجرا این بود که سد اکباتان، به عنوان تأمین کننده آب شرب همدان خشک شده بود. به گفته مسئولان و کارشناسان حوزه آب، احتمال خشکی سد اکباتان از چند سال قبل معلوم بود. هرچند پروژه انتقال آب از سد تالوار برای استفاده در همدان از ۱۸ سال قبل شروع شده بود، اما سال گذشته که اوج بحران بی آبی مردم این شهر بود، پروژه انتقال آب، با مشکلات عجیبی مواجه شد و کار به نحوی گره خورد که بی آبی از نیمه مرداد آغاز شده و تا پاییز ادامه پیدا کرد.

 

بیشتر بخوانید:



 

با اینکه امسال هم گزارش‌های مردمی خبر از قطعی آب در برخی نقاط شهر همدان می‌دهد، اما فرزاد تیموری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان می‌گوید که این قطعی‌های آب مقطعی بوده و احتمالا به دلایلی مانند اختلال در شبکه آبرسانی صورت می‌گیرد.

 

تأمین آب همدان از چند منبع

تیموری به خبرنگار ما می‌گوید: شهر همدان با مشکلات آبی مواجه بوده، اما اکنون این مشکل تاحدودی رفع شده است. شبکه آب شرب همدان از چند منبع تأمین می‌شود و فعلا مشکل تأمین آب نداریم.

او توضیح می‌دهد که قطعی‌های آب که گزارش شده، ممکن است به دلایلی مانند خاکبرداری، اختلال در شبکه آبرسانی و ... باشد، اما اینکه بگوییم قطعی آب به دلیل کمبود آب بوده، اینطور نیست.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان آب شرب این شهر از منابع مختلفی تأمین می‌شود؛ بخشی از آن از سد تالوار است، بخشی از چاه‌های آب و در مواقعی که نیاز باشد از سد اکباتان.

سال گذشته و در زمان قطعی طولانی مدت آب، آبرسانی به همدان از چاه‌های کشاورزی اطراف این شهر صورت می‌گرفت. تیموری می‌گوید که چاه‌های آب که اکنون مسئول تأمین آب شرب همدان هستند، چاه‌های ملکی شرکت آب و فاضلاب اند و دیگر از چاه‌های کشاورزی برای آب شرب استفاده نمی‌شود.

 

اکباتان ۳۲ درصد آب ذخیره دارد

تیموری همچنین توضیح می‌دهد که اکنون سد اکباتان حدود ۱۲ میلیون مترمکعب آب دارد که این مقدار حدود ۳۲ درصد از حجم سد را پر کرده است.
او می‌گوید: سال گذشته در این زمان به دلیل اینکه منابع آب تالوار به همدان نرسیده بود، آب سد اکباتان تمام شده بود و دیگر آبی برای شرب مردم باقی نماینده بود.

به تازگی، فرماندار همدان در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد درباره وضعیت آب سد اکباتان گفته که حدود نیمی از سد پرآب است و این آب برای استفاده در پاییز ذخیره شده است.

او همچنین توضیح داده که قرار است حجم آب بیشتری از سد تالوار تأمین شود و به این ترتیب ذخیره آب اکباتان بیشتر حفظ خواهد شد.

با این حال می‌توان گفت که همدان همچنان در شرایط بحرانی قرار دارد؛ اینکه آب سد تالوار تا چه زمانی می‌تواند تأمین کننده آب شرب همدان باشد و باتوجه به بارش‌های کم، آیا صحیح است که منابع آبی زیرزمینی مورد استفاده قرار گیرند، سوالات مهمی است که فعلا بی پاسخ مانده است. ازطرف دیگر به نظر می‌رسد همچنان مدیران همدانی نسبت به مساله آبخیزداری و مدیریت منابع آبی برنامه خاصی ندارند. مهم‌ترین اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان همدان در یک سال گذشته ناظر بر تولید ۳ میلیون نهال، سنددار کردن اراضی ملی، مقابله با آتش سوزی‌ها و .. شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار