به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص نظارت بر گران فروشی و کم فروشی در کشور گفت: بر اساس مقررات سازمان تعزیرات صرفاً مسئول رسیدگی به تخلفات ابلاغی به ما است. نظارت بر بازار و کشف تخلفات بر خلاف ذهنیت غالب بر جامعه بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی نیست.
وی با بیان اینکه این سازمان مرجع رسیدگی به گزارشات ارسالی سایر سازمانها به سازمان تعزیرات است افزود: این وظایف از سازمان تعزیرات حکومتی در دهه هفتاد گرفته شد. رویکرد سازمان تعزیرات با نگاه کلان دولت این است که در حد ممکن در خدمت مردم باشیم تا اثر گذار در حوزه بازار باشیم.
اصانلو ادامه داد: برای حضور مؤثر و مستمر در بازار از ظرفیتهای و مقررات قانونی استفاده و در بازار برای خودمان وظیفه تعیین کردیم و به این وسیله گشتهای مشترک را توسعه دادیم و به صورت میدانی در کنار بازرسان سایر ارگانها در بازار حضور دارند.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی به دلیل انفعال دولت گذشته برخوردها و راهبردها با گران فروشی بازدارنده نیست ادامه داد: به همین دلیل به دنبال اصلاح قانون هستیم تا گشتهای سیار ما در محل رسیدگی و در محل قبل از صدور حکم نهایی، حکم صادر کنند.
وی در ادامه بیان کرد: شعب ملی و ویژه نیز برای رسیدگی و ورود میدانی به مسائل کلان و مهم در این سازمان تشکیل شد و اجرای مأموریت شعب ملی منوط به ارسال گزارش از سازمانهای نظارت کننده بر بازار نیست و خود این شعب ملی به مسائل ورود میکنند.
اصانلو گفت: قبل از عید به موضوع بلیط هواپیما ورود کردیم و این موضوع را به شعب ملی ارجاع دادیم و منتظر شکایت نماندیم و تعداد زیادی پرونده سنگین داشتهایم. حدود ۷ شرکت هواپیمایی در ۴ ماه گذشته محکومیت داشتهاند که به دلیل گران فروشی بلیط هواپیما بوده است. یکی از این شرکتها ۲۶ میلیارد تومان جریمه شد. تأثیر این اقدام این بود که فروش بلیطهای چارتری ممنوع شد.
وی ادامه داد: گشتهای مشترک را در قالب شعب ملی و عادی از شرکتهای هواپیمایی داشتهایم و نتیجه این شد که فروش بلیطهای چارتری و دلال و واسطه وجود ندارد و تمام شرکتهای هواپیمایی باید در سامانه خودشان به صورت مستقیم بلیط بفروشند.
رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: هیچکس نمیتواند بیش از ۹ بلیط خانوادگی بخرد. بر اساس گزارشات یک شخص با یک کد ملی بالای ۵۵۰ فقره بلیط گرفته تا به صورت دلالی و واسطهای سودش را بگیرد.
وی افزود: دیروز در اصفهان یکی از شرکتهای فولادی تعداد زیادی بلیط را خریداری کرده تا هر روز ۱۰۰ بلیط را با دلالی و با قیمت ۳ تا ۴ میلیون بیشتر از قیمت شرکت هواپیمایی به فروش برساند. از سال گذشته هم نظارت بر فروش بلیط اربعین آغاز شده است و تخلفات را کاهش دادهایم و برخوردهای سختی با شرکتهای هواپیمایی خواهیم داشت و به صورت مستمر در فرودگاهها گشتهای ما حضور دارند و مردم به این باجهها مراجعه کنند تا حق آنها پس گرفته شود و آنها نقره داغ خواهند شد.
وی افزود: در بحث نان طرح در حال اجرا تا زمان نهایی شدن مشکلاتی خواهد داشت، ولی در قالب کشتهای مشترک بر واحدهای نانوایی نظارت داریم. تعداد نانواییها زیاد است و برخی مسائل باعث شده که آنها میزان تخلفاتشان زیاد شود و باید به این مشکلات آنها رسیدگی شود.