به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مهدی سیاری معاون پیشگیری از وقوع جرم و حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان گرگان ظهر دوشنبه در بازدید از روستای زیارت گرگان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: توپوگرافی و محل ساخت برخی بناهای غیر مجاز در روستای زیارت به نحوی است که امکان تخریب با تجهیزات موجود در گلستان میسر نیست و راه دسترسی وجود ندارد.
وی به وجود چندین حکم قلع و قمع بنا، آماده برای اجرای دادنامه اشاره کرد و ادامه داد: ادوات لجستیکی و تجهیزات کافی برای تخریب بناهای واقع در مناطق صعب العبور در دسترس نهادهای مجری احکام قضایی وجود ندارد و برای تخریب برخی از این ساختمانها فقط باید به سراغ تی ان تی و کارگر برویم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم و حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان گرگان ادامه داد: در سنوات گذشته از همه ظرفیتهای قانونی در برخورد با عاملان ساخت و ساز در روستای زیارت استفاده نشده است.
وی افزود: با وجود اختیاراتی همچون تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون تغییر کاربری، واحدهای امور اراضی میتوانند راسا و بدون نیاز به حکم قضایی نسبت به قلع بناهای در حال ساخت اقدام کنند.
سیاری ادامه داد: هنگامی که ماموران واحد امور اراضی متوجه آغاز عملیات ساخت میشوند میتوانند بدون نیاز به حکم قضایی و صرفاً با نظارت دادستانی با حضور مأمورین انتظامی نسبت به تخریب بناهای غیر مجاز در حال ساخت اقدام کنند.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههای مهم برای تخریب بناهای غیر مجاز در حوزه امور اراضی، قلت اعتبارات پیش بینی شده برای برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز در گلستان است به طوری که رقم سالیانه پیش بینی شده برای این فرایند در کل پهنه گلستان فقط ۳۰۰ میلیون تومان است که کفایت لازم را ندارد.
سیاری یادآور شد: بسیاری از احکامی که در حال حاضر در گلستان اجرا میشود با استفاده از تجهیزات و ادوات سایر نهادها و دستگاهها و با تکیه بر ماده ۴۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری انجام میشود.
معاون دادستان گرگان گفت: بسیاری از دستگاهها حاضر به همکاری در اجرای برنامههای منتهی به تخریب ابنیه غیر مجاز در نقاط مختلف گلستان از جمله زیارت گرگان نیستند؛ تخریب وجهه عمومی اداره مالک تجهیزات لجستیکی و هزینههای ناشی از نقص و تعمیر ادوات از جمله مباحث مطروحه از سوی این ادارات همکار است
وی گفت:قانون فعلی در حوزه برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز به ویژه در مواردی که فقط ساخت بنا غیر مجاز بوده و زمین در زمره مستثنیات است قانون ناکارآمدی است.
سیاری ادامه داد:مجازات قلع بنا برای ساخت و سازهای غیر مجاز، در قوانین قبل از سال ۱۳۸۵ پیش بینی نشده بود و تخریب و قلع بنا در قوانین پس از سال ۱۳۸۵ آورده شده است.
سیاری گفت: برخی از بناهای غیر مجاز که در برخی موارد به مدیران منتسب میشود در سنوات قبل از سال ۱۳۸۵ ساخته شده است و نمیتوانیم قانون را عطف به ما سبق اجرا کرده و آنها را تخریب کنیم