آزمایشگاه بررسی آلایندههای منجر به ناباروری در گلستان ایجاد میشود

سعید گل فیروزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: بر اساس تصمیمات متخذه، مقرر است تا با اعتبارات کارگروه زیستی پدافند غیر عامل استان و با هماهنگی نهادهای ملی، مقوله ایجاد آزمایشگاه منطقهای تخصصی بررسی تاثیر آلایندههای مرتبط با ناباروری و مواد و محصولات تراریخته به عنوان یکی از مصوبات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان گلستان پیگیری شود.
وی گفت: دستگاه کروماتوگراف LC_MS_MS به عنوان یکی پیشرفته ترین دستگاه های مورد نیاز برای این آزمایشگاه تهیه و خریداری خواهد شد
گل فیروزی ادامه داد: اجرای سیاستهای جمعیت در كشور از سوی مقام معظم رهبری نیازمند بازنگری در قواعد جاری به منظور توسعه خدمات مشاوره و فرهنگ سازی و ارائه خدمات ژنتیك سلامت، پیشگیری از معلولیتها و مواجهه با ناباروری است تا شاهد حفظ پویایی و برخورداری از جمعیت سالم باشیم.
وی گفت: بر مبنای مطالعات انجام گرفته، ارتباط قوی و معنیداری بین مصرف محصولات تغییریافته ژنتیکی و بروز بیماریهای مختلف از جمله عقیمشدن، اختلال در سیستم ایمنی بدن، پیری زودرس، اختلال در تولید هورمون انسولین و مشکلات در اندامهای اصلی بدن مانند دستگاه گوارش وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گلستان اظهار کرد: برای اثربخشی بیشتر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید حمایتهای مستقیم از خانوارها در دستور کار قرار بگیرد و در این خصوص پیشنهاد شده است تا به ازای تولد هر بچه مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان در روستاها ، ۳۰۰ میلیون تومان در مراکز استانها و ۴۰۰ میلیون تومان در تهران به خانوارها پرداخت شود.
وی گفت: با مذاکرات صورت گرفته با ریاست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مقرر است تا این پیشنهاد به صورت رسمی به هیئت دولت ارسال شود.
گلفیروزی تصریح کرد: در حال حاضر بین ۲ هزار تا ۳ هزار میلیارد تومان برای حمایتهای غیرمستقیم پیش بینی شده در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هزینه می شود؛ در صورتی که اگر مساعدتهای مستقیم منظور شود حداکثر این رقم به ۴۰۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید که اثربخشی بسیار بیشتری از مساعدتهای غیر مستقیم خواهد داشت.