به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: حکایت فقط واگویه هنری و حماسی دلدادگی و دلبستگی ما نیست، فقط آیین و مناسک و رسومی ارزنده و ذیقیمت نیست بلکه ماجرا از حقیقت عالم نشأت میگیرد.
وی افزود: تجلیهایی مانند نوحه پیوند ما را با این ماجرا که منبع نور است، فراهم میکند. دستکم گرفتن نوحه در این مکتب و آیین خطاست.
حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی گفت: سازمان هیأت ایجاد شده تا فعالان عرصه هیأت با فراغ بیشتری خدمات خود را ارائه کنند. کار ما فراتسهیلگری است. به تمام کنشگران این عرصه میگوییم با اینکه بضاعت کمی داریم، اما تلاش میکنیم تا کارهای آنان بیش از گذشته اثرگذار باشد.
«میثم مطیعی» داور بخش پایاننامه و پژوهش کنگره ملی نوحه نیز در این مراسم گفت: امروز در بین هیأتها مسائل جدید و سوالاتی داریم که در مجالس علمی باید دربارهاش صحبت شود. نوحه به یک پشتوانه علمی، معارفی و هنری تکیه دارد و دعوت میکنم که پژوهشگران در دورههای بعدی آثار خود را ارسال کنند. وی تصریح کرد: نظام مسائل هیأت و نوحهسرایی باید استخراج شود. بیشتر آثار ارسالی به کنگره مرتبط با نوحه نبود و برخی از آنها ساختار پژوهشی نداشت. برای سال بعد محور و موضوعات پژوهشی اعلام خواهیم کرد. رهبر انقلاب در دیدار با مداحان فرمودند اساتید دانشگاه باید بیایند و نوحه و مداحی را بررسی کنند.
در این مراسم از محمدرضا طاهری به عنوان پرچمدار نغمهپردازی نوین برای سه دهه نغمهپردازی و خلق نواهای نوآورانه و در عین حال اصیل برای جلسات عزاداری و موالید اهل بیت (ع) تجلیل شد.
سعید حدادیان مداح اهل بیت (ع) نیز گفت: امروز به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) در محضر رهبر انقلاب بودم و هنگامی که حضرت آقا خبردار شدند بناست از حاج محمدرضا طاهری برنامه تجلیل داشته باشیم، ایشان عبای خود را به عنوان هدیه ارسال کردند.
وی اضافه کرد: حاج محمد از شش سالگی رسماً میخواند و بیش از پنج دهه نوحهخوانی کرده است که جا داشت از او مجزا تجلیل شود نه اینکه در حاشیه یک برنامه باشد. حدادیان در ادامه دلنوشتهای برای حاج محمدرضا طاهری با این مطلع خواند که «کار تجلیل از تو برادرم کار ما نیست، کار رفیقان شهیدت است.»
همچنین از ۲۶ برگزیده به این شرح تجلیل شد: در بخش نوحهسرایان برگزیده سعید پاشازاده و جواد فلاح از تهران، حمید رمی از دزفول و مسعود الفیصلی از آبادان و در بخش کودک و نوجوان محسن رضوانی از تهران، یوسف رحیمی از قم و مصطفی مداح از شهریار معرفی شدند. برگزیدگان بخش پایاننامه، پژوهش و مقالات را بشری صاحبی از تهران، رضا خورشیدیفر از قم و سیده فرشته حسینی از تهران تشکیل میدهند و برگزیدگان بخش محورها شامل امین سمیعی و سید محمدرضا حسینی از تهران، مجتبی تاجیک از ورامین، میلاد حسنی از تهران، سید محمدحسین آل مجتبی از قم، عباس قانعی از تهران، خسرو جولاقانیان و ابراهیم جولاقانیان از گراش استان فارس بود. در بخش عربی و آذری عماد الکثیری از شوش دانیال، نوری جابریزاده، حسن فرحانی و قیس فرحانی از خرمشهر، محمد نعمتدوست از مراغه و فاطمه عبودی اصل از حمیدیه و برگزیدگان دبیرخانه کنگره نیز عبارت بودند از محمدمهدی سیار و جعفر رسولزاده متخلص به آشفته.