به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، در هفتهای که گذشت اخبار مهمی در خصوص مسائل استانی در سایت دانشجو منتشر شد که تعدادی از این اخبار را در این گزارش مرور میکنیم.
ابتر ماندن تله کابین به نماد ناتوانی تبدیل شده است
تقلای ۲۰ ساله برای احداث تله کابین در نهارخوران به روزهای سرنوشتسازی رسیده و اینبار گرگانیها در تلاشند تا در آخرین شانس خود، با حمایتهای سیاسی متنفذین از این بزنگاه سخت عبور کرده و دکل تله کابین را در جنگلهای هیرکانی سبز کنند.
موضوع ساخت تله کابین در گرگان به دهه ۸۰ برمیگردد؛ مباحث مختلفی در این خصوص مطرح شد ؛مسیرهای گوناگونی در پیرامون پارک جنگلی ناهارخوران گرگان برای تله کابین طراحی و مطالعاتی مقدماتی و پایه در خصوص این مسیرها انجام شد اما هیچکدام به نتیجهای نرسید.
بیشتر بخوانید:
برنامه هفتم توسعه در حوزه آب تا چه میزان واقعی است؟ / بیتوجهی سیاستگذار به اصلاح الگوی کشت
امضای قرارداد موقت و سه ماهه معدنچیان استعمار کارگر است!
آبان ماه سال ۱۳۹۷، ۲۳ و ۲۶ خرداد سال ۱۳۹۸، اردیبهشت سال ۱۴۰۰ و در نهایت شهریور ماه سال ۱۴۰۲، تاریخ حوادثی است که در معادن زغال سنگ شرکت البرز شرقی واقع در منطقه طزره شهرستان دامغان اتفاق افتاده و در مجموع باعث جان باختن ۱۲ نفر از معدنچیان شد.
سه هفته از حادثه معدن طزره دامغان میگذرد و هنوز خبری از گزارش مجلس و حتی مسئولین قضایی استان نشده است؛ خانوادههای جانباختگان، معدنچیان، کارشناسان و جریانهای دانشجویی منتظرند تا گزارش دقیق حادثه اعلام شود تا تدابیر جدی برای ایمنی دیگر معادن انجام شود.
بیشتر بخوانید:
۳ هفته انتظار برای گزارش علت حادثه معدن طزره دامغان/ آیا صدای مطالبه معدنچیان و جریانهای دانشجویی شنیده میشود؟ + فیلم
ورزشگاه بیسرپرست در قم
ورزشگاه تختی و ورزشگاه ۴۵۰۰ نفره پردیسان مدت زیادی است که به حال خود رها شده و تنها وعدههای تکمیل است که دل مردم را خوش کرده اما چیزی که مشخص است بدقولی های ورزش و جوانان به بانوان قمی است.
عدم تکمیل ورزشگاه ۴۵۰۰ نفره و تختی در حالی است که شهر قم در سرانه ورزشی عقب ماندگی دارد و مدیرکل ورزش و جوانان اعلام کرده است ۶ قطعه زمین جدید قرار است در پردیسان به ورزشگاه های جدید اختصاص پیدا کند و این در حالی است که مدت زمان تکمیل پروژه های قبلی بشدت طولانی و بی هدف است و دو ابر پروژه ورزش قم هنوز روی زمین مانده است.
بیشتر بخوانید:
ورزشگاههای بیسرپرست در قم / از برف دردسرساز تا بدقولی اداره ورزش و جوانان
مطالبات خراسان شمالی از سفیر ایران در روسیه
زمانی مراودات بین المللی صرفا از کانال وزارت امور خارجه و در تهران صورت می گرفت؛ آن هم تنها با چند کشور اروپایی و آمریکا؛ دولت گذشته معتقد بود مسیر پیشرفت تنها از کشورهای توسعه یافته خاص می گذرد و نیازی نیست ارتباطی با سایر ملل برقرار شود.
تغییر رویکرد دولت سیزدهم در روابط بین المللی باعث شده مراودات تجاری خراسان شمالی با کشورها افزایش یافته و در آخرین اقدام تفاهم نامه خرید کشتی مخصوص خراسان شمالی از کشور روسیه منعقد شده است.
بیشتر بخوانید:
دیپلماسی اقتصادی خراسان شمالی با حضور در روسیه / از خرید کشتی تا افزایش صادرات
آبیاری نوین، آرزوی دیرینه
هرچقدر در متن برنامه هفتم دقیقتر میشویم در برخی موارد شاهد تصمیمات و راه حلهای عجیبتری هستیم که گویا در هنگام نگارش هیچ کس با واقعیتها رو به رو نبوده است و هیچ اطلاعی از زیرساختهای موجود در کشور نداشته است.
در ماده ۳۷ برنامه هفتم توسعه، هدف دولت در انتهای دوره کاهش ۲۳ میلیارد مترمکعب آب از سهم بخش کشاورزی است، هرچند میزان هدر رفت آب این بخش از کشور رقم بالایی را نشان میدهد، اما مهمتر از صرف کاهش دادن حق آب کشاورزی، مسیری است که در دولت برای این کار انتخاب میکند و مسیر انتخابی در برنامه هفتم، احتمالا غیرمنطقیترین راه است.
بیشتر بخوانید:
برنامه هفتم توسعه در حوزه آب تا چه میزان واقعی است؟ / بیتوجهی سیاستگذار به اصلاح الگوی کشت
آمار دقیقی از فاقدین شناسنامه نداریم
محمدباقر عباسی، معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور در برنامه دادستان با اشاره به مسئله افراد فاقد شناسنامه گفت: موضوعی که به عنوان فاقدین شناسنامه مطرح شده برای افرادی است به دلایل مختلف ولادتشان به اداره ثبت احوال اعلام نشده است و امکان ثبت وجود نداشته است یا ادله اثباتی تابعیت ایرانی نداشتند یا اینکه سن این افراد از ۱۸ سال بگذرد، ولی تابعیت ایرانی آنان ثبت نشده باشد و افراد فاقد شناسنامه طیفهای متعددی را شامل میشود.
بیشتر بخوانید:
عباسی: آمار دقیقی از فاقدین شناسنامه نداریم / صدور ۱۱ هزار شناسه موقت از سال گذشته
حادثه ۸ مهر موضوعی نبود که به این صورت کشدار شود
فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در برنامه دادستان گفت: حادثه ۸ مهر زاهدان باید در همان زمان بررسی میشد و موضوعی نبود که به این صورت کشدار میشد؛ من یادم هست هنگامی که به کلانتری حمله صورت گرفت من خودم به آقای مولوی عبدالحمید تماس گرفتم و از ایشان خواهش کردم که مصاحبهای داشته باشند و ایشان معرفت به خرج دادند و ما سریعا با صداوسیما هماهنگ کردیم و صداوسیما مصاحبهای کرد؛ ما همان زمان به یکی از مقامات کشوری زنگ زدیم که با آقای عبدالحمید صحبت کنند تا مسئله حل شود، اما این اتفاق نیفتاد.
بیشتر بخوانید:
مالکی: دولتها توجهی به استانهای مرزی نداشتهاند / حادثه ۸ مهر زاهدان موضوعی نبود که به این صورت کشدار شود + فیلم