به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، در هفته گذشته پیگیریهای دانشجویی و مطالبات مردمی درباره موضوعات مختلف از مسئله اراضی فاز ۲ خاوران تا مسئله حکمرانی آب در سایت خبرگزاری دانشجو انعکاس یافت که تعدادی از این اخبار را مرور میکنیم.
دستور صریح رئیس جمهور برای اصلاح حریم فاز ۲ خاوران
مجموعهای از مشکلات باعث شده تا فاز ۲ خاوران تبریز از سال ۱۳۸۹ به نقطهای که امروز در آن قرار دارد برسد؛ در گزارش قبل به این لایه و گرهها پرداختیم که اصل ماجرا از کجا آغاز شد، دلیل اصلی تاخیر ۱۳ ساله برای تحویل زمینها به مالکان چه چیزی بود، بخش شدن باسمنج چه تاثیری در روند تحویل اراضی داشت و در نهایت تعلل شهرداری منطقه ۹ تبریز چگونه باعث شد گره فاز ۲ خاوران کور شود؛ حال در گزارش دوم قصد داریم به گرههای بعدی این مسئله یعنی اصلاح حریم اراضی فاز ۲ خاوران، تعیین و تکلیف اراضی الحاقی و همچنین اقدامات مسئولین تبریز در خصوص دستور صریح رئیس جمهور دولت سیزدهم برای حل شدن ماجرا بپردازیم.
بعد از بخش شدن باسمنج، عملا اراضی فاز ۲ خاوران که شهرداری منطقه ۹ تبریز برای مالکان در نظر گرفته بود از تبریز خارج و گره جدیدی به مشکلات قبلی افزوده شد و کار را برای مسئولینی که تصمیم به تفکیک داشتند تقریبا ناممکن کرد؛ حال شهرداری منطقه ۹ تبریز که با تعلل خود در تحویل اراضی یکی از عوامل این مشکل بود، باید برای پیگیری و تحویل زمینها با واسطه از مسئولین باسمنج ادامه روند را پیش میرفت و از طرفی مالکان فاز ۲ خاوران باید علاوه بر مسیر شهرداری، مسیر باسمنج را هم طی میکردند.
بیشتر بخوانید:
بودجه بیمارستان مادر و کودک بجنورد روی هوا!
گفتگو پیرامون ساخت بیمارستان مادر و کودک ۵ ماهی است که نقل محافل کوچک و بزرگ استان خراسان شمالی شده است؛ بیمارستانی با بودجه نقدی که هنوز اندرخم کوچه اول است.
جانمایی زمین مشکلی است که مسئولان شهری بجنورد از انجام آن سر باز میزنند؛ علت آن هم حساسیت مکان انتخابی برای این بیمارستان است، زیرا دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده بنا ندارد این بیمارستان را همانند بیمارستان امام حسن(ع) چند کیلومتر خارج از شهر بسازد. ماههاست این موضوع توسط کارشناسان، فعالان اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته، اما تا حالا نتیجهای در بر نداشته است.
در این بین یکی از عوامل بی نتیجه بودن مذاکرات دانشگاه علوم پزشکی، راه و شهرسازی، شورای شهر و شهرداری را میتوان انفعال معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی دانست؛ این مجموعه که مشخصا وظیفه هماهنگی همین نوع مسائل را دارد، آن طور که باید و شاید خود را در وسط میدان تعریف نکرد.
بیشتر بخوانید:
بودجه بیمارستان مادر و کودک بجنورد روی هوا! / شهرک گلستان حداقلهای یک مرکز درمانی را ندارد
بحران آب همدان در انتظار برنامه منظم آبخیزداری
تابستان سال گذشته در چنین روزهایی شهر همدان، اولین مرکز استان در کشور بود که با بی آبی به صورت واقعی مواجه شده بود. آبرسانی با تانکر در نقاط مختلف این شهر ۶۰۰ هزار نفری صورت میگرفت و هلال احمر آمار میداد که روزنامه چندهزار بطری آب معدنی به مردم رسانده است.
ماجرا این بود که سد اکباتان، به عنوان تأمین کننده آب شرب همدان خشک شده بود. به گفته مسئولان و کارشناسان حوزه آب، احتمال خشکی سد اکباتان از چند سال قبل معلوم بود. هرچند پروژه انتقال آب از سد تالوار برای استفاده در همدان از ۱۸ سال قبل شروع شده بود، اما سال گذشته که اوج بحران بی آبی مردم این شهر بود، پروژه انتقال آب، با مشکلات عجیبی مواجه شد و کار به نحوی گره خورد که بی آبی از نیمه مرداد آغاز شده و تا پاییز ادامه پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
بحران آب همدان در انتظار برنامه منظم آبخیزداری / آب سد تالوار فعلا اهالی هگمتانه را سیراب کرده است
بیتوجهی مسئولان کشوری به مطالبات مردم سیستان
هفته گذشته تجمعی از سوی مردم شهرستانهای مرزی استان سیستان و بلوچستان پیرو مسائل عدم تأمین حقآبه هیرمند و مشکلاتی ناشی از آن تشکیل شد که خواسته مردم در این تجمع نگاه ویژه دولت به مسائل منطقه سیستان بود.
ایجاد تجمع مسالمت آمیز و اعتراضی مردم زابل و شهرستانهای دیگر مناطق مرزی سیستان قطعا از جلوههای مثبت اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی است و مردم نسبت به مسائلی که با آن مواجه هستند به وضعیت موجود اعتراض میکنند، اما مهمتر از تشکیل این اجتماعات و رساندن صدای مردم توجه دولت و نهادهای بالادستی به این اعتراضات است که در هفته گذشته شاهد موضع گیری مسئولین قبال این تجمع نبودیم و عملا توجهی به خواستههای مردم در این تجمع نشد به غیر از اینکه همان بحثهای قدیمی و وعدههای پوشالی مطرح شد.
مهمترین مطالبهای که مردم سیستان دارند بحث تامین حق آبه رودخانه هیرمند است که آغاز مشکلات مردم سیستان با انحراف آب توسط طرف افغانستانی صورت میگیرد که البته فهم غلطی از این مسئله شکل گرفته است که برخی با انتشار تصاویر ماهوارهای از سد کجکی مسئله اصلی را این سد مخرنی میدانند در حالی که سدکجکی از حدود ۲۰ سال قبل بر روی رودخانه هیرمند احداث شده است و ۶۰۰ کیلومتر با مرزهای ایران فاصله دارد.
بیشتر بخوانید:
گزارشی از سی و هفتمین قسمت برنامه دادستان
سی و هفتمین قسمت برنامه دادستان که به پیگیری مسائل استانهای کشور میپردازد، در سه بخش با موضوع بررسی حکمرانی آب در برنامه هفتم توسعه، بررسی مسئله اراضی فاز ۲ خاوران تبریز و همچنین ارائهای ویژه از مسئله احیا کارخانه نساجی قائمشهر از تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو پخش شد.
در بخش اول این برنامه با موضوع بررسی حکمرانی آب در برنامه هفتم توسعه، محمد اسکندری، کارشناس مدیریت منابع آب به صورت حضوری و در بخش دوم برنامه با موضوع بررسی مسئله فاز ۲ خاوران تبریز، علی رستمی معاون شهرسازی اداره راه و شهرسازی تبریز، یونس فاتح فرماندار شهرستان تبریز و همچنین جواد ملکی عضو هیات امنا فاز ۲ خاوران به صورت ارتباط تصویری مهمان برنامه بودند.
بیشتر بخوانید:
آتشسوزی در جنگلهای سوزنی برگ گلستان مهار شد
حمید سلامتی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: حوالی ساعت ۳ بعد از ظهر امروز پنجشنبه گزارش وقوع حریق در جنگلهای سوزنی برگ منطقه آق قمیش شهرستان گالیکش به یگان منابع طبیعی اطلاع رسانی شد، که در کوتاهترین زمان ممکن (پس از ۳ ساعت) جنگلبانها و نیروهای آتشبان در منطقه حریق مستقر شدند.
وی افزود: در این حادثه حدود ۲ هکتار از جنگلهای سوزنی برگ با پوشش درختانی از نوع کاج و زربین و همچنین تعدادی درختچههای پهن برگ دچار آتش سوزی شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: با استفاده از تجهیزات راهداری پیرامون منطقه دچار حریق خط آتشبُر احداث شده و تعدادی نیروی اجرای برای جلوگیری از شعله ور شدن مجدد آتش در منطقه مستقر هستند.
بیشتر بخوانید:
آتشسوزی در جنگلهای سوزنی برگ گلستان مهار شد/ جنگلبانها به حالت آماده باش درآمدند