کد خبر:۱۰۸۷۵۴۶
آخر هفته با استان‌ها|

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

در هفته گذشته اخبار مهمی از مسائل و مطالبه‌گری‌های سطح کشور در حوزه‌های مختلف منتشر شد که گزیده‌ای از این اخبار را مرور می‌کنیم.

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در هفته گذشته اخبار مهمی از مسائل و مطالبه‌گری‌های سطح کشور در حوزه‌های مختلف منتشر شد که گزیده‌ای از این اخبار را مرور می‌کنیم.

نابودی گیاهان ساحلی خلیج گرگان توسط ملخ مراکشی

خلیج گرگان به عنوان یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های آبی شمال کشور و شاخص‌ترین زون تالابی پناهگاه حیات وحشی میانکاله در سال‌های اخیر با چالش‌ها و دغدغه‌های متعددی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانال‌های آبرسان، افزایش تعداد آب بندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده، ورود هزاران لیتر فاضلاب خانگی و کشاورزی، کاهش تراز آب و پسروی آب دست و پنجه نرم می‌کند و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط این اکوسیستم افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی‌تر کرده است.

در یکی دو سال اخیر تلاش شده تا با ترسیم و اجرای راهکار‌های متعدد همچون لایروبی کانال‌های سه گانه بین دریای خزر و خلیج گرگان تراز آبی خلیج گرگان افزایش یابد تا پیامد‌های ناگوار خشکسالی مانند شکل گیری کانون‌های ریزگرد در این اکوسیستم کاهش یابد.

در کنار مداخلات ترسیم شده برای نجات این اکوسیستم از سوی بشر، اما طبیعت نیز بیکار نمانده و چشم انتظار رهاورد تلاش مسئولان نیست.

بیشتر بخوانید:

نابودی گیاهان ساحلی خلیج گرگان توسط ملخ مراکشی/ احتمال ایجاد کانون ریزگرد قوت گرفت

 

اولین علمک‌‌گذاری در دبیرستان روستای اسفندان دیشموک

سال ۱۳۹۷ بود که پروژه عظیم گازرسانی به شهر‌های قلعه رئیسی، دیشموک و ۱۴۹ روستای تابعه در استان کهگیلویه و بویراحمد به بهره برداری رسید؛ پروژه‌ای سنگین و طاقت فرسا که باید گاز از مناطق سخت کوهستانی عبور می‌کرد و به دورترین روستا‌های این استان می‌رسید.

۵ سال از آغاز پروژه می‌گذشت، قسمت زیادی از آن به پایان رسیده بود، اما علمک‌گذاری تقریبا ۵۰ روستا از حومه غربی بخش دیشموک بخاطر اختلاف جزئی شهرداری قلعه رئیسی و اداره گاز معتل مانده بود.

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

بعد از تماس‌های متعدد مسئولین استان از وعده ۱۰ روزه علمک‌گذاری و همچنین حل شدن مشکل بین اداره گاز و شهرداری قلعه رئیسی خبر دادند تا در نهایت با انتخاب پیمانکار علمک‌گذاری اندک روستا‌های باقی مانده انجام شود.

حال تقریبا ۴۰ روز از وعده ۱۰ روزه مسئولین برای آغاز علمک‌گذاری روستا‌های باقی مانده می‌گذرد؛ پیگیری خبرنگار استانی خبرگزاری دانشجو از بخشدار دیشموک، دهیار روستای اسفندان و گروه‌های جهادی مستقر در منطقه نشان می‌دهد اختلافات دو طرف حل شده است و اقدامات لازم برای واگذاری کار به پیمانکار دوم برای علمک‌گذاری خانه به خانه در حال انجام است.

بیشتر بخوانید:

اولین علمک‌‌گذاری در دبیرستان روستای اسفندان دیشموک / آغاز عملیات گازرسانی همزمان با سفر دولت به کهگیلویه و بویراحمد

 

پتروشیمی خراسان سالانه ۵ و نیم میلیون مترمکعب آب نیاز دارد 

یوسف حسنی، مدیرعامل پتروشیمی خراسان با حضور در برنامه دادستان به ابعاد اجرای این پروژه پرداخت و اظهار کرد: آغاز پروژه انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان از خرداد ۱۴۰۰  بود؛ زمانی که رئیس جمهور وضعیت چاه‌های ما را مشاهده کرد که از سفره‌های آب زیرزمینی و رودخانه‌ها استفاده می‌کنیم. رئیس جمهور دستور داد که انتقال پساب بجنورد حتما انجام شود. 

حسنی گفت: مصرف آب پتروشیمی خراسان ۵ و نیم میلیون مترمکعب است که دو و نیم میلیون در نیمه نخست سال از منابع آب زیرزمینی و سه میلیون مترمکعب از رودخانه‌ها و در زمستان تأمین می‌شود. 

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

حسنی برای ایجاد شبکه فاضلاب در بخش‌هایی از شهر بجنورد که هنوز لوله کشی نشده، اعلام آمادگی کرد و گفت: اکنون بجنورد دارای ۷ میلیون متر مکعب پساب است، اما ما ظرفیت ۱۳ میلیون متر مکعب را آماده کردیم، زیرا به فکر توسعه نیز هستیم.

مدیرعامل پتروشیمی خراسان به تشریح هزینه‌های انجام شده از سوی پتروشیمی به منظور ایجاد شبکه انتقال پساب پرداخت و گفت: در فاز اول ۳۰۰ و در فاز دوم که ایجاد تصفیه خانه است ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

پتروشیمی خراسان سالانه ۵ و نیم میلیون مترمکعب آب نیاز دارد / ظرفیت استفاده از ۱۳ میلیون مترمکعب پساب در بجنورد

 

ثبت نام ۷۰ هزار نفر در نهضت ملی مسکن خراسان شمالی

قاسم قاسمی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: مجموعا ۷۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که تاکنون ۱۹ هزار نفر از آنان شرایط دریافت مسکن را داشته اند.

قاسمی ادامه داد: ۸ هزار و ۴۳۰ نفر تاکنون مبلغی بیش از ۴۰ میلیون تومان واریز کرده اند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی افزود: در حیطه گروه‌های ساخت که دولت زمین در اختیار مردم قرار می‌دهد، ساخت ۲ هزار و ۴۹۴ واحد آغاز شده است.

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

بیشتر بخوانید:

ثبت نام ۷۰ هزار نفر در نهضت ملی مسکن خراسان شمالی / ساخت بیش از ۱۹ هزار واحد آغاز شده است

 

ماجرای ۶٠ ساله حق‌آبه شهرستان شهربابک

شهربابک این روز‌ها با بحران جدی کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند، بحرانی که علاوه بر قطعی چند روزه آب بر کیفیت آب نیز اثر داشته است و میزان آرسنیک موجود در آب شرب مردم را به بیش از ۶۰ درصد حد مجاز رسانده است.

ماجرای انتقال آب از دشت خاتون‌آباد به مجموعه مس سرچشمه به حدود ۶٠ سال پیش و در زمان طراحی مجتمع مس و شهرک سرچشمه توسط آمریکایی‌ها برمی‌گردد که به منظور تامین آب برای این طرح، ١٧حلقه چاه در دشت خاتون‌آباد شهرستان شهربابک حفر و مورد بهره‌برداری قرار گرفت که برداشت آب تا امروز ادامه دارد. در سنوات بعد با بروز خشکسالی و تنش‌های پی در پی، مقرر شد تا تامین آب از طریق خلیج فارس صورت گیرد و فشار برداشت آب از منابع آبی شهر بابک که در حدود ٢٠ میلیون مترمکعب در سال است، برداشته شود.

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

در سال‌های اخیر با توجه به اینکه خط لوله انتقال آب از خلیج فارس به سرچشمه مورد بهره برداری قرار گرفته است و همچنین با توجه به تنش‌های آبی که در شهرستان شهربابک به وجود آمده است، کاهش برداشت و انتقال آب از دشت خاتون‌آباد به سرچشمه و استفاده از این منابع برای مرتفع سازی تنش‌های آبی ایجاد شده در شهرستان شهربابک همواره جزو مطالبات مردم بوده است.

بیشتر بخوانید:

ماجرای ۶٠ ساله حق‌آبه شهرستان شهربابک / لزوم جدا شدن آب صنایع و معادن از آب شرب مردم کرمان

 

بررسی مشکلات قطعی آب «مَلاشیه» اهواز

مهدی بزمه، معاونت سیاست‌ورزی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به بازدید اخیر از منطقه ملاشیه گفت: در مسئله آب استان خوزستان من می‌خواهم به خود شهر اهواز اشاره کنم، در منطقه گلستان در شهر اهواز که فضای دانشجویی و دانشگاه است نیز مشکل آب داریم یعنی مسئله فقط به غیزانیه، ملاشیه و حمیدیه نمی‌رسد و ما در شهر‌ها نیز چنین مشکلاتی داریم.

وی افزود: در سال ۹۹ مقام معظم رهبری با برداشت ۵۰ میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی برای آب خوزستان موافقت کرده، اما شرایطی که در آبفا استان خوزستان حاکم است باعث شد که در این زمینه پیشرفت ناچیزی داشته باشیم، اما در دولت سیزدهم وضعیت بهتر شده است.

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

بزمه با اشاره به مصوبات استانی دولت سیزدهم بیان کرد: از ۱۹ مصوبه سفر‌های استانی ۱۷ مصوبه در دست اجراست و ۱۷۵ روستا از ۱۸۹ روستا قرارگاه امام حسن علیه السلام آّبرسانی انجام شده است و ظرفیت آبرسانی به ۵۱۰ میلیون متر مکعب در شبانه روز رسیده است که میزان بی سابقه‌ای است، اما مشکل این است که بسیاری از مدیران که مشخص نیست از چه جریان حمایت می‌شوند، این مشکلات را انکار می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

بررسی مشکلات قطعی آب «مَلاشیه» اهواز / ۱۶ سال مدیریت برای حل مسائل آبفا خوزستان کافی نیست؟ + فیلم

 

نگرانی جامعه کارگری از تغییرات حق بیمه و سن بازنشستگی برنامه هفتم توسعه 

علی زند، رئیس کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تغییرات قانون حق بیمه و سن بازنشستگی، اظهار کرد: دولت پرداخت یک دوم حداقل دستمزد و یک دوم بیمه پردازی را در لایحه برنامه توسعه هفتم را که تحویل مجلس شده، حف کرد، اما افزایش سن و سابقه بازنشستگی در مشاغل عادی و سخت و زیان آور، محاسبه میانگین پنچ سال آخر بیمه پردازی برای دوران بازنشستگی و تغییر نحوه محاسبه پرداخت حق بیمه را که همچنان مورد اعتراض جامعه کارگری است، در قالب ماده ۲۹ و تحت عنوان اصلاحات سنجه‌ای تکرار کرده است.

بررسی مشکلات قطعی آب در برخی از نقاط کشور / پروژه گازرسانی دیشموک به کجا رسید؟

زند بیان کرد: صاحبان سازمان تامین اجتماعی مشخص است و قاعدتا ادغام و انحلال یا انتقال باید در اختیار صاحبان آن باشد چرا که این سازمان دولتی نیست و هزینه نجات صندوق‌ها از ورشکستگی را باید کسانی بپردازند که مسبب آن بوده اند؛ بنابراین عادلانه نیست که بیمه پردازان و صاحبان اصلی بهای قانون گریزی و تصمیمات ناصواب دیگران در گذشته را بپردازند.

بیشتر بخوانید:

نگرانی جامعه کارگری از تغییرات حق بیمه و سن بازنشستگی برنامه هفتم توسعه / چرا باید بیمه‌پرداز بهای قانون‌گریزی دیگران را بپردازد؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار