به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، علی محمد زنگانه اظهار داشت: پیامدهای بازگشایی کانال آشور و هدایت آب دریای خزر به خلیج گرگان علاوه بر بهبود کیفی آب این اکوسیستم ارزشمند، شاهد افزایش ۲۵ تا ۳۵ سانتیمتر تراز آب در خلیج گرگان هستیم.
استاندار گلستان گفت: با وجود گذشت کمتر از ۲ هفته از بازگشایی کانال آشور، شاهد تسهیل در تبادل آبی بین خزر و خلیج گرگان هستیم و در حوزه شهرستان بندرگز پیشروی حدود ۲۰۰ متری آبی مشهود است.
وی افزود: در محدوده اسکله چوبی شهرستان بندرگز شاهد پیشروی آب هستیم و این امر سبب مشرت مردم شده است.
زنگانه ادامه داد مقوله پمپاژ آب و تغذیه مصنوعی خلیج گرگان در مراجع علمی به تایید رسیده است و اجرای این مداخله در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به استان گلستان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
در همین راستا، غلامرضا حسینیان کارشناس بنادر اداره کل بنادر و دریانوردی گلستان هم به خبرنگاران گفت که تراز آبی خلیج گرگان در محدوده بنادر ترکمن و گز ۲۸ سانتیمتر افزایش داشته و این فرآیند ادامه دارد.
گفتنی است پس از حدود یکسال و نیم عملیات عمرانی، حدود ۲ هفته قبل، کانال آبرسان آشوراده بازگشایی شد و تبادل آبی بین خزر و خلیج گرگان میسر شد.
بخش آبی پناهگاه حیات وحش و ذخیرهگاه زیست کره میانکاله یا همان خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستانهای بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است. این اکوسیستم آبی یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
خلیج گرگان سالهاست که گرفتار چالشهایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانالهای آبرسان، افزایش تعداد آببندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدیتر کرده است