به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، نوراله عباسی، مدیر بنادر و دریانوردی گلستان امروز در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در زمینه احیای خلیج گرگان و علاج بخشی آن طبق مصوبات ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالابهای کشور طرح جامع پنج ساله از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ مصوب شد و براساس آن باید ۱۵ اقدام عملیاتی برای خلیج گرگان انجام شود که یکی از این اقدامات لایروبی بود.
عباسی اضافه کرد: رئیس جمهور در جریان سفر اسفند ماه سال گذشته به گلستان از خلیج گرگان بازدید کردند که در این بازدید در جریان شرایط بحرانی، بسیار حاد و تبعات ناشی از عدم لایروبی خلیج گرگان قرار گرفتند و در نتیجه بازدید میدانی رئیس جمهور، تأکید استاندار و توجیهات قانعکننده بر مبنای مطالعات پژوهشهای ملی اقیانوسشناسی صراحتاً دستور لایروبی خلیج گرگان را به وزارت راه و شهرسازی و سازمان بنادر و دریانوردی صادر کردند.
مدیر بنادر و دریانوردی گلستان با اشاره به تلاش همه جانبه استاندار گلستان برای آغاز لایروبی خلیج گرگان، گفت: برای لایروبی خلیج گرگان با قرارگاه خاتم الانبیاء قرارداد منعقد شد و یک تیم بینظیر در کوتاهترین مدت کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عملیات خشکهبرداری و لایروبی به طور همزمان در خلیج گرگان در حال انجام است، تأکید کرد: مدت زمان این قرارداد یک ساله و از خرداد ماه سال ۱۴۰۱ تا سال ۱۴۰۲ است که خوشبختانه پروژه لایروبی تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیر بنادر و دریانوردی گلستان با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده باید یک میلیون و ۱۶۰ هزار مترمکعب لایبرداری از کانال آشور (چهارپایه) انجام شود که تاکنون ۵۸۰ هزار مترمکعب از آن انجام شده است، بیان کرد: در عملیات لایروبی خلیج گرگان ۲۱ کمپرسی، ۱۳ بیل مکانیکی، ۳ لودر، یک بلدوزر و ۲ لایروب مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه پروژه لایروبی خلیج گرگان به ۱۰ فاز تقسیم شده و فاز به فاز در حال انجام است، گفت: طول تمامی مسیر که نیاز به لایروبی دارد از دهنه ورودی کانال آشوراده تا اسکله بندرترکمن هفت و نیم کیلومتر است که برای تبادل آسان آب و تسهیل در تردد قایقهای تفریحی باید لایروبی کل مسیر لایروبی انجام شود.