به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سال ۱۳۹۷ بود که پروژه عظیم گازرسانی به شهرهای قلعه رئیسی، دیشموک و ۱۴۹ روستای تابعه در استان کهگیلویه و بویراحمد به بهره برداری رسید؛ پروژهای سنگین و طاقت فرسا که باید گاز از مناطق سخت کوهستانی عبور میکرد و به دورترین روستاهای این استان میرسید.
۵ سال از آغاز پروژه میگذشت، قسمت زیادی از آن به پایان رسیده بود، اما علمکگذاری تقریبا ۵۰ روستا از حومه غربی بخش دیشموک بخاطر اختلاف جزئی شهرداری قلعه رئیسی و اداره گاز معتل مانده بود.
همین موضوع باعث شد تا گروههای جهادی دانشجویی و خبرنگار استانی خبرگزاری دانشجو به این مسئله بپردازد و از مسئولین مربوطه پیگیریهای لازم را انجام دهد.
حل شدن اختلاف شهرداری قلعه رئیسی با اداره گاز
بعد از تماسهای متعدد مسئولین استان از وعده ۱۰ روزه علمکگذاری و همچنین حل شدن مشکل بین اداره گاز و شهرداری قلعه رئیسی خبر دادند تا در نهایت با انتخاب پیمانکار علمکگذاری اندک روستاهای باقی مانده انجام شود.
حال تقریبا ۴۰ روز از وعده ۱۰ روزه مسئولین برای آغاز علمکگذاری روستاهای باقی مانده میگذرد؛ پیگیری خبرنگار استانی خبرگزاری دانشجو از بخشدار دیشموک، دهیار روستای اسفندان و گروههای جهادی مستقر در منطقه نشان میدهد اختلافات دو طرف حل شده است و اقدامات لازم برای واگذاری کار به پیمانکار دوم برای علمکگذاری خانه به خانه در حال انجام است.
آغاز عملیات علمکگذاری با نصب اولین علمک در روستای اسفندان
همچنین اولین علمک هم در مدرسه روستای اسفندان نصب شده است تا با افتتاح آن در تاریخ ۲۶ تیرماه و همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد نویدی از آغاز عملیات علمکگذاری برای مردم باشد و دبیرستان روستای اسفندان برای همیشه از نعمت گاز برخودار شود
علیرضا نوروری بخشدار دیشموک در این خصوص گفت: قرار است در سفر آقای رئیسی به این استان علمک مدرسه به صورت نمادین روشن شود و بعد ادامه کار علمکگذاریها دنبال شود؛ گاز به خطوط اصلی رسیده و علمکگذاری خانه به خانه باقی مانده است و کار علمکگذاری از امروز آغاز و عملیاتی میشود.
وی در ادامه افزود: گاز در لولههای اصلی آمده، مسئله علمکگذاری که باید آغاز شود، هنوز شروع نشده و امید ما این است تا قبل از فصل سرما گاز به خانههای مردم وارد شود.
علمکگذاری روستاهای محروم به سرعت عمل مسئولین بستگی دارد
نوروزی با اشاره به اینکه اتمام پروژه علمکگذاری روستاهای دیشموک بستگی به ظرفیت و نوع فعالیت پیمانکاری که قرار است شروع به کار کند دارد، بیان کرد: مشکل شهرداری و اداره گاز خوشبختانه حل شد و بحث مناقصه و مشخص شدن پیمانکار صورت گرفت، اما برای پیمانکار اول انگار مشکلی حقوقی وجود داشت و حالا در تدارک رفع کردن آن هستند و بعید میدانم مشکل خاصی باشد.
بخشدار دیشموک بیان کرد: بنیاد مسکن، منابع طبیعی و اداره گاز طی جلسهای تفاهم نامه را نوشتند تا ساختمان و منازلی که قبلا ساخته شده است و مشکلی ندارد علمکگذاریاش انجام شود؛ ما از مسئولین استان خواهش میکنیم تا سرعت کار را افزایش دهند تا علمکگذاری خانهها که به صورت تک به تک گازرسانی میشود، مخصوصا منازلی که مشکل منابع طبیعی دارند در بخش حومه غربی سریعتر انجام شود.
محمدی دهیار روستای اسفندان بخش دیشموک با اشاره به اینکه این روستا ۲۲۰ خانه و ۱ هزار ۳۷۰ نفر بدون در نظر گرفتن ۲۰ روستای حومه جمعیت دارد، گفت: گاز در مسیر اصلی است، امروز مسئولین برای افتتاحیه گاز این روستا تشریف میآورند و گاز را روشن میکنند و مدرسه به عنوان اولین محل از روستاهای باقی مانده گازکشی میشود.
وی در ادامه اظهار کرد: ۴ روز پیش تقریبا جلسه شورای اداری با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی و فرماندار تشکیل شد، در همان جلسه به مدیر عامل شرکت گاز زنگ زدند و قول مساعد داده شد تا طی ۱ تا ۲ ماه دیگر تکلیف مشخص شود و گازرسانی به پایان برسد.
محمدی ضمن بیان مشکلات و محرومیت مردم این روستا از نعمت گاز، یادآور شد: الان تهیه یک کپسول خالص گاز برای مردم روستا تقریبا ۱۱۰ هزار تمام میشود و یک خانواده پرجمعیت ماهانه ۴۴۰ هزار تومان باید برای تامین گاز هرینه کند.
او در ادامه بیان کرد: محرومیت این استان از گاز ضربهای اساسی به محیط زیست، منطقه و مردم وارد میکند، این معظلات باعث نارضایتی مردم روستا شده است و اگر علمکگذاری انجام شود طبیعت در امان میماند و مردم واقعا خوشحال میشوند.
کارهای سیاسی و تشریفاتی به ضرر مردم تمام میشود
دهیار روستای اسفندان در خصوص معتل ماندن این پروژه اظهار کرد: متاسفانه برخی از کارهای سیاسی در استان انجام میشود که دل مردم به درد میآید؛ در بعضی از موارد تشریفاتی عمل میشود و مسئولین سعی میکنند فامیلهای خودشان را معرفی کنند، به واسطه نسبتهای سببی و نسبی کارهایشان را جلو میبرند که این به ضرر مردم است.
محمدی گفت: من دلیل اصلی تغییر پیمانکار برای علمکگذاری را دقیق نمیدانم، اما یک روز میگویند قیمت بالا و تورم است و بهانههای دیگر؛ وقتی فراخوان داده شده، پروژه برای واگذاری به پیمانکار به مناقصه رفته، برنده مشخص و پاکت باز شده است، چه دلیلی دارد که پیمانکار تغییر کند و بگویند این در سطح مد نظر نیست و در ارزشیابی رد شده است، در حالی که قطعا شرکت ثبت شده و ضمانتنامه آورده است.
مهدی انصاریان مسئول گروه جهادی شهید رستمی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد یاسوج که از ۱۶ تیر تا ۲۷ تیر ماه در روستای اسفندان بخش دیشموک مستقر هستند، گفت: این گروه جهادی با تعداد ۱۷ خواهر و ۱۵ برادر در زمینههای عمرانی، پزشکی، فرهنگی، ورزشی و مطالبهگری در مناطق محروم فعالیت میکند
انصاریان در پاسخ به این سوال که علمکگذاری روستاهای حومه غربی بخش دیشموک تا چه مرحلهای پیش رفته است، افزود: مشکل شهرداری و اداره گاز حل شده است و بحث علمکگذاری هم با نصب اولین علمک برای مدرسه دبیرستان روستای اسفندان که دانشآموزان سه مقطع در آن مشغول تحصیل هستند، عملی شد؛ البته علمکگذاری اهالی روستا هنوز انجام نشده است و بعد از مراسم افتتاحیه آغاز میشود.
وی ادامه داد: الان گاز در خطوط اصلی وجود دارد و بعد از مراسم افتتاحیه که به صورت نمادین با سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد انجام میشود بقیه علمکگذاریها انجام و گاز به خانه مردم میرسد.
گازهایی که از مناطق صعبالعبور دیشموک عبور کرد اما پشت در مانده / همه معطل علمک!
حال باید منتظر بود تا سرعت العمل مسئولین مربوطه را قبل از شروع فصل سرما دید، که با افتتاح عملیات پایانی یعنی علمکگذاری چقدر برای برطرف شدن مشکلات مردم به وظایف و وعدههای خود پای بند هستند و خبرنگار خبرگزاری دانشجو تا روشن شدن شعلههای آبی روستائیان پیگیر این مسئله خواهد بود.