به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محسن عراقیزاده در مصاحبهای، افزود: با توجه به کمبود ایستگاههای هواشناسی در منطقه جنوب استان کرمان و نیازهای بخش کشاورزی، توسعه ایستگاههای هواشناسی ضرورت دارد.
او با بیان اینکه تجهیزات ایستگاههای هواشناسی گران قیمت است، برای افزایش تعداد ایستگاهها، با مشکل منابع مالی مواجه هستیم.
او از فرمانداران جنوب استان درخواست کرد تا کمک کنند از منابع مختلف داخل شهرستان ها، بخش خصوصی یا معادن برای افزایش ایستگاههای هواشناسی در جنوب استان، اقدام و برنامه ریزی گردد.
مدیرکل هواشناسی استان کرمان با اشاره به اینکه در شهرستانهای کهنوج، جیرفت، فاریاب، رودبارجنوب و قلعه گنج ایستگاههای هواشناسی وجود دارد، اظهار داشت:تنها در ایستگاههای کهنوج و جیرفت نیروی انسانی حضور دارد.
شایان ذکر است جنوب استان کرمان، شامل ٨ شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، فاریاب، قلعه گنج، منوجان، رودبارجنوب و جازموریان میباشد و حدود یک میلیون نفر جمعیت را داراست.
جنوب استان کرمان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و خاک حاصلخیز و هوای مناسب، دارای پتانسیلهای بالقوه در حوزه کشاورزی اعم از زراعت و باغبانی و تولید محصولات گلخانهای میباشد، بطوری که از آن به عنوان " هند ایران" نامبرده میشود.
موقعیت جغرافیایی این منطقه موجب انجام کشتهای خارج از فصل به منظور تامین مایحتاج غذایی مردم سراسر کشور در فصل سرما شده است.
مطمئنا توسعه و افزایش ایستگاههای هواشناسی کشاورزی در جنوب استان کرمان میتواند کشاورزان، باغداران، کارشناسان و محققین بخش کشاورزی را در تولید هر چه بهتر محصول و انجام پژوهشهای کاربردی، با توجه به اطلاعات و آمار هواشناسی کمک نماید، و آنها را از رخدادهای آب و هوایی به منظور پیشگیری و اقدام به هنگام در خصوص کاهش خسارات احتمالی، یاری رساند.