به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی سلاجقه در نشست سیزدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست اظهار کرد: محیط زیست دارای متغیر ثابت و مستقل است که خود به تنهایی ثابت و متغیرات آن مجموعهای از عملکرد انسانها و طبیعت را تشکیل داده اند.
او گفت: این دو یعنی متغیراتی که طبیعی و انسانی هستند موجب شده اند که محیط زیست از معادلات اصلی و درست خارج شوند.
سلاجقه بیان کرد: هر کدوم از آنها یعنی طبیعت و انسان جداگانه یک متغیر مستقل هستند که باید با ضریبهای مناسب عمل کنند. اما پسماند عملکرد آنها را در قالب اقلیم کره زمین میبینم. کاهش تنوع زیستی، تاثیر ناگوار بر روی روح و روان انسانها داشته است.
سلاجقه گفت: قانون بقای انرژی اول و دوم باید یکسان باشد. اما هدر رفت وجود دارد این هدر رفت در قالب کلید واژههایی مانند تنوع زیست محیطی و حیوانات و گیاهان دیده میشود.
او گفت: تا به الان تولید ۱/۳ میلیارد تن زباله در سطح دنیا تولید شده است. در کشور ما ۱۸ میلیون تن زباله تولید میشود که نگران کننده است. ما شاهد از بین رفتن بیش از ۷۵ درصد تالابها در این چند سال اخیر در کشور بوده ایم. بحث زیستی و حیوانی و گیاهی هدر رفت آب مسئله امروز است. از ۴۱۳ میلیارد متر مکعب حدود ۲۷۰ میلیارد متر مکعب آن تبخیر میشود. یعنی صرفا اگر مسئولان کشاورزی ما حدود یک درصد از تبخیر کشور جلوگیری کنند میتوانند به ذخیره آب ۱۵ سد امیر کبیر (کرج) کمک کنند. خداروشکر راهکارهای علمی و اقتصادی فراوانی وجود دارد که میشود این اقدامات را انجام دهیم. برخی کشورها در نابودی کامل هستند مانند مالدیو و سریلانکا که به دلیل خشکی فراوان از صفحه روزگار محو خواهند شد.
سلاجقه بیان کرد: انسان به عنوان کتالیزور و تسریع، شتاب دهنده در حال کمک به ازبین رفتن محیط زیست هستند که امیدواریم آموزشهای مختلف و فرهنگ سازی کمک کننده باشند و جلوی این موضوع گرفته شود.
او در پایان از افتتاح سدهای ایجاد شده در شهریور ۱۴۰۲ که قرار بود حق آبه به دریاچه ارومیه بدهند و صورت نگرفت خبر داد و گفت قرار شد تا دو هفته آینده در صورت افتتاح سدهای باز شده به قول خود عمل کنند.