به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ثبت نام وامهای دانشجویی نیمسال اول تحصیلی از ابتدای آبان ماه آغاز شده و دانشجویان مهلت دارند تا ۲۰ آذر ماه نسبت به ثبت درخواست وامها با توجه به بازه زمانی اعلام شده از سوی صندوق رفاه دانشجویان اقدام کنند.
صندوق رفاه دانشجویان شرایط دریافت وامها پس از تایید دانشگاهها را در قالب بخشنامهای به دانشگاهها ابلاغ کرده که بر این اساس صـرفًا دانشجویانی که اطلاعات هویتی و تحصـیلی آنها به سامانه تبادل اطلاعات آموزشی وزارت عتف (GSB (ارسال شـده باشد میتوانند نسـبت به تشـکیل پرونده و ثبت تقاضای وام اقدام کنند.
ارائه و ثبت اطلاعات سند تعهدمحضری دانشجویی وضامنین (دارای شمارهشناسه مخصوص صندوق رفاه دانشـجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رمز تصدیق که متن آن در تمامی دفاتر ثبت اسـناد موجود است) توسط دانشـجویانی که در نیمسـال تحصـیلی جـاری برای اولین بار تقاضـای دریافت وامهای صندوق را دارندالزامی است.
همچنین سقف مبلغ ضمانت وامهای دانشجویی (بندهای ۱ و ۲ و ۳ ماده ۱۰ آیین نامه پرداخت و بازپرداخت وامهای دانشجویی) به ترتیب به ۱۲۰، ۶۰ و بیشاز ۱۲۰ میلیون تومـان افزایش یـافته است. به علاوه درخصـوص بنـد ب مـاده ۱۲ آیین نـامه پرداخت و بـازپرداخت وام هـای دانشجویی ارائه گواهی کسـر ازحقوق صرفًا برای دانشجویانی خواهد بود که مجموع وامهای دریافتی آنان بیش از ۱۲۰ میلیون تومان میگردد. بدیهی است مسئولیت صحت سنجی سند تعهد، ضامنین و کنترل سقف دریافت وام بر عهده کاربران دانشگاهها خواهد بود.
توزیع اعتبـار در نیمسال جاری برای وامهای تحصیلی، ضروری وشهریه برای هر دانشگاه به صورت مجزا تخصیص داده شده وصرفًا اعتبار وام مسکن بصورت متمرکز میباشد؛ بنابراین با در نظر داشتن محدودیت اعتبارات و با رعایت ضوابط و مقررات (توجه ویژه به ممنوعیت پرداخت وام به دانشـجویان بورسـیه وشاغل مطابق بند "ه" و "ز"و تبصره ۱ بنـد "ز" ماده ۲ آییـن نـامه پرداخـت و بـازپرداخت وامهـای دانشـجویی) در چارچوب اعتبارات ابلاغی، برنامه ریزی لازم برای اعطای وام به دانشجویان مستعد کم بضاعت در اولویت قرار گیرد.
پس از تأییـد وام دانشـجویان توسط کارشـناس اداره رفاه دانشـگاه، معاون محترم دانشجویی دانشگاه قبل از تایید و ارسالدرخواستهای وام به صندوق رفاه، امکان رد هر درخواست وامی راخواهد داشت.
بدیهی است مسئولیت تایید یا رد درخواست وام دانشجو و کنترل مستندات مورد نیاز برای هر یک از وامهای دانشجویی به عهده دانشگاه میباشد.
ثبت شـماره حساب بانک تجارت و شـماره شـباء آن توسط کلیه دانشـجویان متقاضی وام درسامانه یکپارچه الزامی میباشد.
جهت واریز مبلغ وام شـهریه به حسـاب دانشـگاه هـا و مراکز آموزش عالی، فعال بودن حساب بانکی به نام دانشـگاه و درج شـمارهحسـاب و شـماره شـباء آن در سامانه یکپارچه ضـروری است. ضـمنًا درصورت شناسه دار بودن حساب بانکی، ثبت کد شناسه واریز نیز در سامانه الزامی میباشد.
در اجرای مـاده ۸ قـانون حمـایت از خـانواده و جوانی جمعیت در خصوص وام ودیعه مسکن متاهلی شهرهای مشـهد، اصـفهان، کرج، شـیراز، تبریز، قم، اهواز، کرمانشاه، ارومیه، رشت، زاهـدان، همـدان، کرمان، یزد، اردبیل، بنـدرعباس، اراک (بـا جمعیت بیش از ۵۰۰ هزار نفر) جزو دسـته بنـدی کلانشـهرها میباشند.
با توجه به تجمیع رویدادهای وام ضروری مقتضـی است قبل از تایید درخواست وام نسبت به کنترل حداکثرسقف امکان بهره مندی از این وام دقت کافی به عمل آید.
مبلغ وام تحصـیلی دانشجویان متاهل حداکثر دو برابرمبلغ وام دانشـجویان مجرد عادی میباشـد. در صورتی که زوجین دانشجو و واجد شرایط باشند، به هر دو نفر وام تحصیلی متاهلی تعلق میگیرد. همچنین ضریب ۵۰ درصـدی افزایش وام تحصـیلی برای دانشـجویان دارای ویژگی خاص مطابق آیین نامه پرداخت و بازپرداخت وامهای دانشـجویی، صـرفًا برای دانشجویان مجرد اعمال میگردد.
پرداخت وام مازاد شـهریه به دانشـجویان شـهریه پرداز تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمانبهزیستی کشور) مطابق سنوات گذشته در اولویت پرداخت وام میباشد. ولیکن ثبت تقاضای این وام درسامانه یکپارچهصندوقتوسط دانشجوی تحت پوششالزامی است.
ثبت نام همزمان وام مـازادشـهریه و وام شـهریه یرای دانشـجویان تحت پوشـش امکانپـذیر نمیباشـد. با توجه به اینکه بررسـی وصـحت سـنجی تحت پوشـش بودن این دسـته از دانشـجویان بر اساس اطلاعات أخـذشـده از نهادهای مـذکور میباشـد برای تاییـد وام مازادشـهریه دانشـجویان اخذ مدرک یا مسـتندات از دانشـجو ضرورتی ندارد.
در خصـوص نحوه درخواست وام عتبات عالیات توسط دانشـجویان، مراتب طی بخشـنامه شماره ۱۳۰/۵۵۸۸ در تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۵ اطلاع رسانی شده است.
با توجه به انتقال اطلاعات دانشـجویان دارای پرونده از سامانه فاز ۲ صندوق به سامانه یکپارچه، دسترسی مورد نیازجهت ویرایش اطلاعات شخصـی و تحصیلی مانند تاهل، شـماره حساب، شماره شباء، شهر محل تولد، تلفن همراه، تلفن ثابت، شـهر محل سکونت، کدپستی و آدرسشماره دانشجویی، سال و ترم تحصـیلی برای کاربران دانشگاهها فعال بوده که در صورت لزوم نسبت به ویرایش اقدام نمایند.
لازم به ذکر است، در صورت نیاز به ویرایش اطلاعات هویتی و تحصیلی مانند نام و نام خانوادگی، کدملی، نام پدر، شماره شناسنامه، جنسیت، تاریخ تولد، نام دانشگاه، رشته تحصیلی، نوع و مقطع تحصیلی مراتب از طریق درخواست کار به همراه مسـتندات مربوطه در سامانه یکپارچه به کارشناسان صندوق رفاه ارسال شود.