به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمد علایی نژاد گفت: یکی از موانعی که در زمان حاضر برای صادرات محصولات کشاورزی وجود دارد را در بحث برگشت ارز عنوان کرد و گفت: محصولات کشاورزی در مسیر صادرات تا رسیدن به کشور مقصد حدود ۳۰ درصد به ضایعات تبدیل میشود، اما متاسفانه دستگاههای متولی کشور سیاستهای غیرکارشناسهای برای برگشت ارز در حوزه کشاورزی اعمال کرده اند.
وی ادامه داد: با اعمال این سیاستها، کشاورزان و صادرکنندگان مجبور به برگشت ارز شده اند لذا به دلیل مشکلاتی که در حوزه بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت بود از ابتدای نیمه دوم سال ۱۳۹۷ اقدامات اجرایی آن آغاز شد که صادرکنندگان آمادگی لازم را برای تامین ارز محصولاتی که به فروش رفته بود نداشتند.
علایی نژاد اضافه کرد: از همان زمان مشکل تامین ارز برای صادرکنندگان به وجود آمد که یکی از عوامل به وجود آمده این وضعیت تعلیق کارتهای بازرگانی است.
وی با اشاره به استقبال صادرکنندگان البرزی برای صادرات محصولات خود از طریق بنادر جنوبی گفت: این استقبال به دلیل تعلیق کارتهای بازرگانی صادرکنندگان در استان است و تولید کنندگان از این طریق به صادرات محصولات خود روی آورده اند.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان البرز افزود: این موضوع را به سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی اعلام کرده ایم تا موانع صادراتی را بردارند، ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته و تا زمانیکه مشکل تعلیق کارتهای بازرگانی و برگشت ارز حل نشود متاسفانه نمیتوانیم مانوری در استان برای صادرات داشته باشیم.
علایی نژاد با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن نوسات محصولات کشاورزی در استان داریم، یادآور شد: استان ظرفیتهای خوبی در صادرات دارد که اگر این موانع برداشته شود تمام این محصولات از گمرک البرز صادر خواهد شد.
وی افزود: صادرات محصولات کشاورزی متناسب با شاخصههای حوزه بهداشت فردی و مصالح زیستی جوامع مختلف انجام میشود.
علایی نژاد با بیان اینکه این استانداردها برای صادرات در حوزه کشورهای خلیج فارس مقداری راحتتر است، اظهار کرد: شاخصههای صادراتی در حوزه اورآسیا سختگیرانه است ضمن اینکه هم قرنطینه جهاد کشاورزی و هم سازمان غذا و دارو باید تمام محصولات را تایید کنند.