
عدم احیای بانک سرمایه ظلم در حق فرهنگیان است + فیلم
حمیدرضا نجفپور کردی؛ مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با طرح احیای بانک سرمایه اظهار داشت: ما طرح احیای بانک سرمایه را در همین دولت در دو دورهی مدیریتی رئیس کلهای بانک مرکزی تقدیم و از آن دفاع کردیم. محیط کارشناسی بانک مرکزی، رییس وقت بانک مرکزی، رییس فعلی بانک مرکزی پذیرفتند این طرح احیا قابلیت اتکا دارد. چون بعضا از بانک سرمایه حرفهایی میزنند که مسیر نادرستی طی بشود. من به شما به عنوان کسی که سالهای سال در حوزهی بانکی کارهای اقتصادی کلان انجام داده ام عرض میکنم، ظلم در حق فرهنگیان عضو صندوق است که کسی خلاف احیای بانک سرمایه قدم بردارد. چراکه طرح احیای بانک سرمایه را در یک محیط کارشناسی با کار شبانهروزی چند ماهه انجام دادیم و در دو دوره مدیریتی بانک مرکزی صحه گذاشتند.
او در ادامه گفت: اخیرا رئیس کل بانک مرکزی و آقای دکتر سید شمسالدین حسینی که در این کار به ما کمک میدهند هم دوباره روی طرح احیای بانک مرکزی صحه گذاشتند؛ بنابراین این طرح باید اتفاق بیافتد. این طرح ابعاد گوناگونی دارد. چون در گذشته در بانک سرمایه اتفاقات نامبارکی افتاد، اگر حاکمیت در این ابعاد کمک نکند، به معلم ظلم میشود.
وی افزود: یک بخش آن بخشش کل جرایم بانک سرمایه است. پولی که دیگران خوردند باید با کمک حاکمیت برگردد. این اتفاق الحمدالله دارد به کمک دستگاه قضا میافتد، اما زمان میبرد. ما برای اینکه پول معلمین، سهامداران و سپردهگذاران را بدهیم، چون بانک سرمایه وجوه ندارد، باید از بانک مرکزی بگیرد. برای این مهم، اصطلاحا بدهکار بانک مرکزی شده ایم و ۱۴ درصد جریمه به ما داده شد.
نجفپور کردی بیان داشت: پارسال با حمایت همهی ارکان ذی مدخل، پروندهی بانک سرمایه به شورای پول و اعتبار رفت و بخشش کل جرایم، خط اعتبار پنج سالهی صفر درصد و افزایش سرمایهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی به شیوههای خاص مصوب شد. همه اینها ابعاد احیای طرح بانک سرمایه است. چرا این طرح متوقف شد یا سرعت ندارد؟ این به خاطر این است که تغییرات مدیریتی در اقتصاد کلان شکل گرفت.