آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۸۷۶۳
برگزاری گرامیداشت روز فرهنگ عمومی

کلانتری: نظام سرمایه‌داری فرهنگ را با کالازدگی از ریل خود خارج کرده است / جهان جدید انسان تک ساحتی می‌ساز

ویژه‌برنامه روز ملی فرهنگ عمومی، دوشنبه (۱۵ آبانماه) با حضور عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه‌برنامه روز ملی فرهنگ عمومی، دوشنبه (۱۵ آبانماه) با حضور عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران برگزار شد.

در سال ۱۳۸۷ روز چهاردهم آبان‌ماه به عنوان روز ملی فرهنگ عمومی مطرح گردید و در تقویم رسمی کشور درج شد.

کلانتری در ابتدا با اشاره به حوادث فلسطین، یاد شهدای غزه و مقاومت را گرامیداشت.

کلانتری با اشاره به گفت: بسیاری از دانشجویانی که از حوزه علوم فنی به علوم انسانی وارد می‌شوند با ولع زیادی پیگیر امور فرهنگی هستند. فرهنگ هم به مثابه یک ظرورت انسانی و مهارت برای شما دانشجویان و معلمان است. تمدن جهان جدید انسان تک ساحتی پدید می‌آورد و افراد تمام زندگی خود را در یک حوزه می‌گذرانند.

کلانتری راه حل این مسئله را انس با ساحت‌های متعدد فرهنگی دانست. وی به عنوان یک توصیه به دانشجویان گفت: بنا به ذوق و علائق خود حتما با فرهنگ انس بگیرید.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در طول تاریخ و در تمدن‌های مختلف فراز و فرود‌های فراوانی داشته است. فرهنگ تنها عنصری بوده که به زندگی ما معنا داده است. کل معنای زندگی ما در گرو فرهنگ است. اینکه خودمان، گذشته و آینده را چگونه می‌فهمیم. اما این معنا در طول تاریخ یکسان نبوده است.

وی افزود: اگر ادارکی از فرهنگی نداشته باشیم، از مسئولیت تاریخی خودمان اطلاعی نخواهیم داشت. واقعیت تلخ تاریخ این است که بنیان فرهنگ با کالازدگی دچار ضربه شده و کالایی قابل خرید و فروش تبدیل شده است.

کلانتری گفت: ساحت فرهنگ، ساحت گفتگو و تعامل است، اما نظام سرمایه‌داری با زر و زور و تذویر، فرهنگ را از ریل خود خارج و تحریف کرده. این هزینه بسیاری روی دست بشر گذاشته است.

وی بیان کرد: شناخت موقعیت اکنون برای تمام بازیگران عرصه فرهنگ اهمیت دارد. جهان جدید آبستن یک تحول بزرگ در عرصه فرهنگ به واسطه وجود فضای مجازی قرار گرفته است.

کلانتری با اشاره به نقش فضای مجازی اظهار کرد: هرم قدرت رسانه‌ای افقی‌تر شده، اما تمرکز قدرت با صاحبان پلتفرم‌هاست. پلتفرم‌ها حیات فرهنگی را دچار تغییر کرده است و حتی نتایج خود انتخابات آمریکا را تغییر داده است. متناسب با این فضا باید ساختار فرهنگ را بازسازی کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار