به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در بازگشت از نشست سران اکو در ازبکستان در جمع خبرنگاران با اشاره به جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی اظهار داشت: اگر اسرائیلی این ظلم و وحشیگری را ادامه دهد، پس چیزی هست که همه رهبران دنیا باید به فکر بیفتند. ما رویکردمان را از همان ابتدا با جسارت بیان کردیم و آن را ادامه میدهیم.
وی افزود: اسرائیل جنایات خود را از امروز شروع نکرد بلکه گذشتهای دارد که به ۱۹۴۷ میرسد. در تحولات امروز هم از ابتدا آمریکا و غرب نقش دارند. دبیر کل سازمان ملل موضعی داشته که درست است و گوترش در کنار حق و حقیقت ایستاده است. نکته مورد توجه این است که اکنون در کنار آمریکا و اسرائیل چند کشور ایستاده اند؟ در رای گیری برای آتش بس در غزه تنها ۱۴ کشور در کنار آمریکا ایستادند، اما ۱۲۰ کشور در مقابل او ایستادند و ۴۰ کشور نیز ممتنع بودند. این یک پیام برای آمریکا داشت که هر قدر میخواهی بزرگ باش، اما محق نیستی. اسرائیلی محق نیست. در اینجا مظلومها هستند که محق هستند.
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به نشست سران سازمان همکاری اسلامی در ریاض گفت: بعد از آن نیز دیپلماسی تلفنی خود را دنبال خواهم کرد. ما به دنبال ایجاد کریدور موقت کمک رسانی نیستیم. بلکه به دنبال فشار بر اسرائیل برای انتقال مجروحان هستیم. ما حاضر به پذیرش بیماران مزمن و مجروحان غزه هستیم و برای آن نیز اقدامات خود را برای آمادگی انجام داده ایم. اگر مجروحان و بیماران مزمن را بدهند سیگنالهای مثبتی است.
اردوغان در ادامه با بیان اینکه آتش بس اولویت ماست و برای این موضوع همه گامهایی که باید برداشته شود را دنبال میکنیم، گفت: در حال حاضر ۲۰-۳۰ تریلی به غزه میرود که باید حداقل به ۵۰۰ تریلی برسد که به آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفتیم که نگاه بلینکن به این موضوع مثبت بود. اگر این ۵۰۰ تریلی محقق شود وضعیت کمی بهتر خواهد شد، زیرا در آنها غذا، دارو و احتیاجات اساسی مردم غزه خواهد بود. به این منطقه آمبولانس نیز باید ارسال شود. در مورد آمریکا و کشورهای غربی احساس میکنم که بدنبال تغییراتی در سیاست خود هستند.
وی با اشاره به سفر بلینکن به سرزمینهای اشغالی که گفته بود به عنوان یک یهودی اینجا هستم، اظهار داشت: این بزرگترین اشتباه بلینکن در همان ابتدا این بود. این موضع گیری جوابی دارد. پاسخ آن در ترکیه داده شد که در نقاط مختلف اعتراضات علیه سیاستهای آمریکا شکل گرفت و در نقاط مختلف دنیا نیز چنین اتفاقی افتاد.
رئیس جمهور ترکیه درباره وضعیت نتانیاهو نیز گفت: وضعیت امروز نتانیاهو امروز از فردایش بهتر است. در حال حاضر ۶۰-۷۰ درصد مردم اسرائیل در مقابل نتانیاهو هستند. مسئله حماس گروگان گرفتن غیرنظامیان نیست بلکه کاملاً برعکس، مسئله اصلی آزاد کردن زندانیان فلسطینی نزد اسرائیل شده است. اگر ما وارد مذاکرات شویم، اولین اقداممان پیگیری سریع آزادی فلسطینیها نزد اسرائیل است و بعد از آن آزادی اسرای اسرائیلی را دنبال میکنیم.